Érkeznek Szent Lőrinc könnyei, a Perseidák

Az égbolton megfigyelhető jelenségekre az emberiség félelemmel vegyes tisztelettel, misztikus elképzelésekkel tekintett.

Ilyenek a meteorok, a köznyelvi „hullócsillagok” is, melyek fizikailag nem mások, mint apró por és törmelékdarabok, melyek a Föld légkörével találkozva a súrlódás miatt elégnek.

​Amikor rajban érkeznek, mint ilyenkor Lőrinc nap környékén augusztusban, látványos égi tűzijátékot produkálnak.

A Swift-Tuttle üstökösből eredő meteorraj a Perseus csillagkép irányából érkezik, innét az elnevezés, Perseus fiai, azaz Perseidák. Az év folyamán egyébként más meteorrajok is érkeznek Földünkhöz pl. Geminidák, Leonidák, Orionidák, Lyridák, de a nyári időszak leglátványosabb jelenségét mégis Szent Lőrinc könnyei produkálják.

Megfigyeléseiről az első feljegyzéseket kínai csillagászok jegyezték le Kr. u. 36-ban. Mára a csillagászat technikai fejlődésének köszönhetően sok objektív tényt ismerünk, s látványos fényképekben gyönyörködhetünk.

A szellemi hagyományok is nyomon kísérik a látványos „égi jeleket”, ugyanakkor más, mélyebb tartalmakat kapcsolnak a jelenségekhez, mint az objektív tudomány.

Spirituális megközelítésben az asztrális dimenziót visszatérően megtisztító energiák fizikai jelenségét érzékelhetjük az égi csillagzáporban.
A néphit erre érez rá, amikor kívánságokat kapcsol a jelenséghez. Hiszen valamilyen jobb, teljesebb, boldogabb dologra vágyva küldjük gondolatainkat az Istenek világa fele, annak reményében, hogy azok meghallgatásra, támogatásra találnak.

A meteorraj már július végén eléri a Föld pályáját, így az augusztusi éjszakákon már megfigyelhető néhány hullócsillag.  Innét ered a „hullócsillagok hónapja” köznyelvi kifejezés augusztusra.

A csillaghullás maximuma általában augusztus 11-13 körül várható, ilyenkor óránként akár 50 tüzes fénycsíkot, narancsos vöröses fénygömböt is láthatunk! Ez 2018-ban 12-én éjszaka lesz, mely felhőmentes területeken különösen jól megfigyelhető, hiszen az újhold miatt a Hold fénye sem lesz zavaró.

Érdemes kimenni mesterséges fényszennyezéstől távoli területekre a természetbe, kellemes társaságban akár egy pohár bor mellett élvezni az égi látványosságot. És természetesen ne feledkezzünk meg a kívánságainkról sem, amiket érdemes átgondolni jó előre, hiszen mi történik, ha az mégis teljesül?

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola

Rák csillagjegyűek tulajdonságai Artemisz Asztrológia Debrecen
Divat horoszkóp Rák csillagjegyűeknek Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Munka, foglalkozás ajánló Rák csillagjegyűeknek Artemisz Asztrológia Debrecen
Holdnaptár Fogyó Hold fázis Artemisz asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Rák hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Holdnaptár 2019 Június Artemisz Asztrológia Debrecen
Hajdúszoboszló horoszkópjának elemzése Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Coco Chanel horoszkópjának elemzése Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen