Ikrek hava:
a megismerés és a kíváncsiság
 időszaka

2023.05.21 – 2023.06.21.

Az Ikrek hava a tavasz utolsó harmada, mely minden erejével a nyári napfordulóval kezdődő új évszakot készíti elő. Mivel a hőmérséklet nagyon kellemes, a nappali világosság ilyenkor a leghosszabb, így egyre erősebb a vágyunk arra, hogy mi is mozgásba lendüljünk, kimozduljunk.

A pompájába borult természetben jóleső érzés felfedezéseket tenni, kirándulni. Ezzel együtt késztetést érezhetünk, hogy kisebb-nagyobb utazásainkat előkészítsük. Jellemzően ebben az időszakban tervezi meg a legtöbb ember a nyaralását, célokat tűz ki, útiterveket készít magának, családjának.

Szinte minden mozgásban van körülöttünk!

A növények fejlődése szemmel látható, a rovarok, madarak és állatok is szorgoskodnak. Mi is aktívabbak vagyunk, így a mozgékonyságunkat segítő eszközöket elővesszük (pl. roller, kerékpár), ha szükséges karbantartjuk, vagy éppen újakat vásárolunk. Megélénkül általánosságban is a kereskedelem, az adás-vételi kedvünk.

Kozmikus évkör Ikrek hava Artemisz Asztrológia Debrecen

A kíváncsiságot, tudásvágyat is szimbolizáló Ikrek havában meg sem lepődünk azon a tényen, hogy a tanév vége erre az időszakra esik. Így eljött az ideje a tudás összegzésének, zajlanak az év végi összefoglalások, és a vizsgaidőszak is kezdetét veszi.

Az Ikrek által szimbolizált tudásvágyunk az egyik legősibb hajtóerőnk! A Bibliában az eredendő bűnt, így az ember bukását jelzi az a tény, hogy az első pár evett a Tudás Fájának gyümölcséből, s emiatt kiűzetett a Paradicsomból!

Saját életünkben ezt mindannyian átéljük, amikor az anyával megélt egységállapot után ráébredünk arra, hogy különálló lények vagyunk. Megéljük a földi létezés kettősséget, a KÉT-séget, melyből az egységbe vágyunk vissza.

Kozmikus évkör Ikrek hava Artemisz Asztrológia Debrecen

10 témakör, amiben most hatékony lehetsz

1. Vedd elő görkorid, vagy biciklid és tölts minél több időt a szabadban!

2. Mozdulj ki minden hétvégén, utazgass kedvedre!

3. Gondold végig, milyen új dolog megtanulására vagy nyitott és vágj bele!

4. Tájékozódj, olvass és cserélj gondolatokat, beszélj róla másokkal!

5. Ha költözködést fontolgatsz, most készítsd elő, tervezd meg!

6. Legyél aktív kapcsolataid ápolásában, beszélgess kedvedre!

7. Vidd vissza a könyvtárba a nálad ragadt könyveket!

8. Vásárlási láz lehet úrrá rajtad, de azért ne költekezz túl!

9. Életed fontos eseményeire most próbálj meg egy kívülálló szemén keresztül ránézni!

10. Változtasd meg korábbi beidegződéseidet, makacs elképzeléseidet és megváltozik az életed!

Kozmikus évkör Ikrek hava Artemisz Asztrológia Debrecen

Földi világunk kétpólusú, mindennek megtaláljuk az ellentétét is, s ennek a kettősségnek a képviselője az Ikrek hava (jele), mely a Merkúr bolygó hatása alatt áll.

A görög mitológiában őt Hermész képviseli, akit az istenek küldötteként ismerünk. Feladataihoz szárnyas sisakot és szandált kapott, melyek segítségével szélsebesen eljut bárhová, bejárása van az isteni magasságokba ugyanúgy ahogyan az alvilágba is.

Hoz és visz, közvetít és informál, melyekre mi is késztetést érezhetünk az Ikrek havában!

Pünkösd mozgó ünnepe is az Ikrek havára esik, mely a Húsvétot követő 7. hétvége. A Szentlélek kiáradását ünneplő napok méltó kiegészítői az év körén vele szemben elhelyezkedő Adventi időszaknak, mely mély szellemi összefüggésekre irányítja a figyelmünket!

Ha szeretnéd felhasználni az Ikrek Havát lelki fejlődésre, itt találsz 1-1 kérdéskört, melyek szinkronban vannak az aktualitással:

  • Milyen a kapcsolatteremtő képességem?
  • Hogyan tudom kifejezi magam?
  • Mennyire vagyok kíváncsi és rugalmas?
  • Hol vagyok elzárkózó másoktól és milyen területeken tudok új dolgokat elfogadni?
Ha hetente egy-egy kérdéssel mélyebben foglalkozol, az garantáltan gazdagítja lelkedet!