AMIKOR A HOLD A SKORPIÓ JEGYÉBEN JÁR…

A VÍZ őselem hatását erősíti

Hold haladása a Skorpió csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen

Hangulatunk…

  • A világ tökéletesítése erőt vehet rajtunk, szeretnénk szűkebb és tágabb környezetünket elképzelésünknek megfelelően alakítani.
  • Most jobban vonzanak a misztikus, spirituális, rejtélyes dolgok, akár a horror vagy pszichothriller, mint más napokon.
  • Szenvedélyesen fogunk neki elvégzendőnknek, de ilyenkor általában csak annak, amit mi szeretnénk. Ha úgy érezzük, hogy „kényszerítenek”, megpróbálunk annak dacolva ellenállni.

  • Skorpió Hold idején érzésvilágunk intenzívvé válik, az érzelmi skála szélsőségeit is bejárhatjuk, a halálos szerelemtől kezdve a pusztító gyűlöleten át a féltékenység és birtoklásvágyig.
  • Szexualitás mélységeivel is találkozhatunk, jó esetben egy szenvedélyes szeretkezésben megélt teljes összeolvadásban.
  • Titkos, esetleg mások előtt szégyellt vonzalmainkat ilyenkor hamarabb kielégítjük. Gyakoribb ilyen napokon a rágalmazás, vagy névtelen feljelentés. Ha mi sejtünk meg „rejtegetett dolgot” valahol, most mindenáron fel akarjuk azt tárni, le akarjuk leplezni.
  • Foglalkoztat bennünket mindaz, ami a látható élet mögött meghúzódó összefüggésekkel kapcsolatos. Hamarabb elmerengünk az élet nagy kérdésein, gondolkodunk a halálról, elmúlásról.
  • Könnyebben észrevesszük a hatalom manipulációit, legyen az politikai, munkahelyi pozícióval kapcsolatos, vagy családon belüli rejtett irányítási igény.

Alkalmas időszak

Ha tervezed már egy ideje, hogy keresel magadnak egy terapeutát, pszichológust, itt az ideje, hogy ezt most megtedd. Ez a hatás segítségedre van az önfeltárásban, a régóta vágyott belső átalakulás elkezdésében.

Ha Te magad akarsz kinyomozni valamit, vagy ehhez segítséget veszel igénybe, most megteheted. Az intuíciód is vezetni fog.

Intimtorna elkezdésére, szükség esetén szexuálpszichológus felkeresésére is jó alkalom kínálkozik. Most vásárolj csábító fehérneműt, olvass és kísérletezz olyan dolgokkal, melyek szexualitásodat színesítik!

Szemölcsök, fibrómák, egyéb biológiai képletek eltávolítására, tervezhető kisebb műtétekre most rászánhatod magad.

A Skorpió Hold kapcsolatban van az elmúlás kérdéseivel, így ezt a hatást felhasználhatod temetői látogatásra, saját haláloddal kapcsolatos dolgok végiggondolására, intézésére (végakarat), adott helyzetben hamvasztásra.

Élezd meg a késeket a háztartásodban, ami elromlott, attól végleg szabadulj meg! Ha szükséges, most végezhetsz rágcsáló és rovarirtást, de legyél óvatos! Házi kedvenceidet is most féregtelenítsd!

Most vidd el a pálinkának való cefrét kifőzetni!

Gyűjts gyógynövényeket, készíthetsz gyógykivonatokat, párlatokat is, vagy elmélyedhetsz a kémia és homeopátia világában. Az önmagadon végzett kísérletekkel óvatosan bánj!

Mély, feltáró és segítő beszélgetéseket folytathatsz azokkal, akikkel őszinte és nyitott kapcsolatban vagy.

Félelmeid legyőzésére kiválóan alkalmas ez a hatás, szakrális és beavató rituálék elvégzését is gyakran időzítik Skorpió Hold idejére.

Nem alkalmas időszak

Általános gondolat, hogy Skorpió Hold idején semmit sem jó elkezdeni, amit a fizikai világban szeretnénk megvalósítani.

Vitás esetek megbeszélését kerüld most el, nem alkalmas kellő rugalmasságot és kompromisszumkészséget igénylő helyzetekre sem.

Vigyázz nagyon, ha öngyógyszerezésbe kezdesz. Kellemetlen mellékhatásokkal, nem várt következményekkel számolhatsz.

Vigyázz minden olyan helyzettel, ahol vegyszerrel, erős tisztító, fertőtlenítő hatású szerrel dolgozol!

Utazásokat lehetőleg ne erre a hatásra időzíts. Kivéve az elvonulásodat célzó zarándokutat.

Ha hajlamos vagy arra, hogy érzelmi zsarolással, vagy pozíciódból eredő nyomással vedd rá környezetedet arra, amit akarsz, legyél vele tisztában hogy ez, mint a bumeráng, mindig visszatér hozzád!

Fontosabb pénzügyeidet máskor intézd, és lehetőleg ne kérj kölcsön (uzsorástól semmiképp)!

Vendéglátást, szórakoztató programokat, bulit lehetőleg ne erre a hatásra időzíts. Most könnyebben lobbannak fel konfliktusok, a környezet kevésbé tolerálja a hangoskodást.

Fegyverekkel, azok tisztításával, vadászaton és egyéb helyeken történő használatával fokozott óvatossággal bánj!

Most kerüld el azokat a teendőket, melyeket gyorsan, különösebb odafigyelés nélkül akarsz elvégezni. Ne most keress fel számodra veszélyes helyeket, alakokat.

Egészség és szépségápolás

Általánosan érvényes szabály, hogy az adott jegyhez analógiásan tartozó testrészen lehetőség szerint kerülni kell a műtéti beavatkozásokat.

Ugyanakkor jótékonyan hat minden természetes beavatkozás, ami az adott testrész betegség megelőzését, regenerálódást segíti elő.

Skorpió jegyéhez tartozó testrészek:

vastagbél, végbél, végbélnyílás, férfi nemi szervek (prosztata!), összességében az urogenitális szakasz, kereszt- és farkcsont, orr, verejtékmirigyek

Most van ideje a következő tevékenységeknek:

nyugtató fürdők, masszázsok, pszichoterápia, meditáció, relaxáció, lelkigyakorlat, méregtelenítés, hosszabb böjt, vágyfokozó szexmasszázs, fülbelövés, tetoválás, piercing készíttetése, akupunktúra, akupresszúra

Kertészkedés Skorpió Hold idején

A Skorpió Hold „levél nap”, ezért leginkább azokkal a növényekkel, gyógynövényekkel foglalkozzunk, amelyeket a levelükért termesztünk.

Most gyűjthetsz olyan fűszer és gyógynövényeket, melyeknek a levelét szárítva tárolod. Gyógynövénygyűjtésre a legkedvezőbb a Skorpió Hold ideje, használd ki!

Gombászásra is alkalmas az idő.

Gaz és gyom eltávolítására, kártevőirtásra kihasználhatod ezt a hatást. Nyírj füvet, vagy alakítsd díszsövényedet, ha szükséges.

Készíts komposztálót, vagy ürítsd tartalmát, trágyázd meg a földet.

Ez a holdhatás kevésbé segíti a nehéz kerti munkákat, inkább a növények locsolását, tápoldatozását támogatja.

A metszést levél napokon mindenképpen kerüld el, a termésed nem lesz bőséges!

Ha van olyan növényed, amit szeretnél megújítani, most vágd le a tövénél, hogy újult erővel hajtson ki.

Most van ideje a kerti csigák ellen védekezni.

Skorpió jellegű növények közé soroljuk azokat a fajtákat, melyek csábító kinézetűk és intenzív illatuk mellett mérgezőek, gyógyszer alapanyagot adnak. Azokat, amelyeknek a föld alatti része fogyasztható, mint a torma, retek, hagymafélék. Az élősködő, húsevő és szúrós növényeket.

Virágok közül ide soroljuk az orchideát, őszi kikericset, krizantémot.

Gyógy és fűszernövények: fokhagyma, kálmosgyökér, hunor, kerti mák, beléndek, csalán, bazsalikom, sóskaborbolya, galagonya, zsázsa, rebarbara, kökörcsin.

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola