Plútó – Uránusz kvadrát: Világvége konstelláció?

Plútó Uránusz kvadrát Artemisz Asztrológia Debrecen

2016. május közepén végleg elhagyják egymás feszült fényszögét közel 4 éves átalakító tevékenységük után! Mit mond az asztrológus e nehéz állásról?

„Azok az emberek, akik csak akkor akarnak meggyógyulni, ha az fájdalommentes, hasonlóak azokhoz, akik szorgalmazzák a fejlődést, de csak akkor, ha nem jár változással.”

Antony de Mello

 • Az átalakítás, átalakulás idejét éljük! Ami most elmúlik, azt engedd el, fogadd nyitottan az újat!
 • Arra figyelj, milyen lehetőségeket kínál Neked a megváltozott holnap.
 • Ne sirasd azt, ami „elveszett”, keress más utakat!
 • Hidd, hogy érted, és mindannyiunkért történnek az események, és eljön az idő, amikor hálás leszel érte, hogy megtörténtek.

„Világvége –konstelláció”? Gyökeres fordulópont! Az Uránusz és Plútó kvadrátban egymással

 • Remélem, nem sikerült e címsorral kedvedet vennem a további olvasástól! Ha nyitott vagy, és gondolkodó, magad is belátod, hogy olyan időket élünk, melynek tendenciái előre vetítik a szükséges és mihamarabbi változásokat.
 • S most nem azokra az „ezo” hírekre gondolok, melyek a világ végét hirdetik, vagy egy olyan dimenzióváltást, amiért igazából semmit sem kell tennünk, csak „magától” megtörténik majd (Tudod, a téli napfordulón!), és az emberiség elfelejti ezredéves beidegződéseit, indulatait, s eljön a paradicsomi béke állapota…
 • Csak nézz egy kicsit körbe a szűkebb környezetedben és tágabb világodban józan ésszel…, s magad is látod a realitást!
 • Igen, eljött az idő! A nagy kozmikus óra asztrológiai mutatói jelzik a változás aktualitását. A korában beindult hatások 2008 óta ebbe az irányba haladtak. S most megtapasztalhatjuk ennek a valóban történelmi időszaknak a hatásait, sőt, mindannyian alakíthatjuk is azt a saját hatáskörünkön belül.

2012! A kritikus pont!

 • „Az összetett rendszerek tudományos modellje szerint, amikor egy rendszer a kritikus instabilitás állapotába lép, vagy alkotóelemeire hullik szét, vagy meghaladva ezt a szintet magasabb funkcionális egységbe szerveződik.” –írja László Ervin. Ez az időminőség és asztrológiai hatás erre ad lehetőséget. Lesz, ami széthullik, s lesz, ami megfejlődheti a korábbi szintet egyéni és kollektív életünkben.
Plútó Uránusz kvadrát Artemisz Asztrológia Debrecen
 • Ahhoz, hogy a fejlődést tudjuk teljes egészében szolgálni, szükségünk van a tisztánlátásra. Ehhez óriási bátorság szükséges, leginkább az olyan társadalmakban, ahol sok a labilis, függőségekben élő, „majd más megoldja helyettünk”-mentalitású egyén. Válságok megoldásának a kulcsa a tisztánlátás és helyzetelemzés után az erőbefektetés, a felvállalt munka abban a körben, ahová az életem köt.
 • Az emberiség és minden társadalom úgy működik, mint egy bonyolult élő organizmus, aminek az egyén egy-egy sejtjét jelenti, melynek szolgálnia kell a nagy egészet. S ma ez az organizmus komolyan beteg. A tünetek megjelennek erkölcsi, értékrendbeli válságban, gazdasági, pénzügyi és erőforrás krízisben, természeti – ökológiai – éghajlati veszélyeztetettségben. S mint a dominó-elv, az egyik rendszer ledőlése, bedönti a másikat is.

Ma érték és tudatválságban szenved az emberiség! De minden válság lehetőség a változásra!

 • Ugyanazt ugyanarra nem cserélhetjük! Minden krízis arról szól, hogy új megoldási módokat kell találnunk, hiszen a régi, eddig használt eszközeinkkel, nem tudjuk megoldani azokat a helyzeteket, amivel szembenézünk. Pont ezért vagyunk krízisben!
 • Az átalakulás mindig kellemetlen vákuum állapottal jár, mely önmagában sok bizonytalanságot, s ez által szorongást szül. Ragaszkodnánk a már megismert, bejáratott régi dolgokhoz, de erre nincs tovább lehetőségünk.
 • Vajúdik a Világ, a Földanya, s vele együtt az Emberiség, hogy együtt megszüljünk önmagunkból valami előremutatót. A kozmikus óra, az asztrológia híven mutatja ennek elodázhatatlanságát. S mint minden szülés, küzdelemmel, „vérrel”, erőfeszítéssel jár, hogy az új világrend, s vele együtt egy humánusabb, emberibb világkép megszülethessen belőlünk, általunk.
 • Nincs vége a válságnak! Ereje csak ezután mutatkozik meg igazából! Az Uránusz – Plútó kvadrátja 2012. június 24-én lesz először egzakt hatású, de fokozatosan felerősödő és komoly átalakítást kikényszerítő erejét már érzékeljük! Az egész emberiségre, tömegsorsokra van hatással, társadalmakat alakíthat át gyökeresen. Korábban a nagy gazdasági világválsággal jelzett időszakban, 1930-1933 között élt át az emberiség hasonló időszakot.
Plútó Uránusz kvadrát Artemisz Asztrológia Debrecen

Uránusz – Plútó kvadrát

 • E feszült fényszög „ereje” jelen van a szélsőségesen változó időjárási helyzetekben, váratlan katasztrófákban.
 • Sok ország társadalmi válságában, külső-belső elégedetlenségében, „forradalmi”- változtatást kívánó hangulatában.
 • Bármilyen „mássággal” kapcsolatos intoleranciában, legyen az más bőrszín, vallás, képviselt értékrend.
 • A gazdasági-pénzügyi megingásokban, csődhelyzetekben, erőforrás válságban.
 • A hatalom központosításának fokozódásában éppúgy, mint az ellene való „lázadásban”, a korábbi visszaélések leleplezésében.
 • Az egyének szintjén megjelenő krízishelyzetekben, súlyos emberi problémákban, túlterheltségben, kiszolgáltatottságban. A fokozott baleseti hajlamban, régi rendszerek váratlan „bedőlésében” ugyanúgy találkozhatunk analógiáival, mint az elektromos rendszerek, eszközök, a repülés, valamint a számítástechnika és internet problémáiban, zavaraiban. S mindez természetesen megterheli az idegrendszerünket, és a stressz további feszültségeket szíthat emberi kapcsolatainkban.
 • Megtöri a megszokott ritmusainkat, belül a testben ugyanúgy tapasztalhatjuk biológiai ritmusaink felborulásában, mint a külső világunkban. Terveinket, elképzeléseinket újra és újra kell terveznünk a váratlan és bosszantó hatások miatt. És még folytathatnám tovább a sort… Mindannyiunkra hatással van ez a periódus. Nap, mint nap tapasztaljuk, hogy ez a realitás!

A fontos, hogy mindezeknek magasabb rendű értelme és célja van!

 • E fényszög, mely igazából csak jelzi, és nem okozza számunkra a változásokat, (miként a hőmérő is csak jelzi, s nem okozza a hőmérsékletet) „hatásával” hozzájárul a ma élő emberiség gondolkodásának átalakításához. Segítségével az emberi együttműködést újra tanulhatjuk, magasabbrendű értékeket munkálhatunk ki. Megtanítja számunkra komoly élettapasztalatok által, mi jelent igazi értéket az életben. Lehetővé teszi, hogy elgondolkodjunk az emberi élet és az emberiség nagy kérdésein, s „megszüljünk” önmagunkból új utakat. Cél a fejlődés, az egyre érettebb, tudatosabb emberiség!
 • Az Uránusz forradalmi változásokra késztet, a Plútó gyökeresen és véglegesen átalakít!
 • E két planéta „satujába fogva” nem kerülhető el a változás! Erre ösztönöz bennünket minden külső sorshelyzet, betegségek, érettebb szinten az önmagunkkal való elégedetlenség, önismereti igény. Új életvitel kialakítására van szükségünk. És jó, ha tudjuk, aktívak is lehetünk ebben a folyamatban.

Tudatos változás!

 • A változás tudatos lépéseihez szükséges a kellő időminőség ismerete. Az asztrológia most is segít! Az itt felsorolt dátumsorozat adja a „Főnix –effektus” kiemelt periódusainak csúcsát. A megadott dátum előtt és után kb. 2-2 hónapos folyamatosan erősödő, majd lecsengő hatással számolhatunk.
 • Hogy ezekből melyik dátum kinek-kinek milyen területen hoz változást, azt csak az egyéni horoszkóppal (bepontosított születési radix) összevetve láthatjuk.

Tehát, az ígért dátumok: 2012. június 24. 2012. szeptember 19. 2013. május 21. 2013. november 01. 2014. április 22. 2014. december 15. 2015. március 17.

 • Ezek a dátumok, az adott planéták által kijelölt hatások „mélypontjait” tükrözik, hosszú távon hatnak, tehát a megadott dátumok előtt és után kb. 8-10 hetes időintervallumban számíthatunk az ebben a cikkben felvázolt hatásokra.
 • Ezt figyelembe véve 2015. június közepén cseng le az utolsó „nagy találkozó”.
 • De teljesen ekkor sem lélegezhetünk fel, mivel a planétamozgásokból eredően még átmenetileg visszatér (bár fokszám szerint nem lesz egzakt-teljesen pontos) az Uránusz és Plútó egymásnak feszülő hatása.
 • Erre 2015. október és 2016. május közötti időszakban számíthatunk még.
Plútó Uránusz kvadrát Artemisz Asztrológia Debrecen

Mit tehet az egyén?

 • Ha idáig eljutottál a cikk elolvasásában, már tudod, hogy nem kerülheted el Te sem a változást. Viszont együtt működhetsz vele!
 • A globális gondolkodásmód (melyben segít az asztrológia tanulása is, ha nyitott vagy) kialakítása mellett lokális, azaz helyi cselekvésre lesz lehetőséged. Ott, akkor és azokkal van dolgod, akik közé beágyazott az Élet! Szerencsére Te sem vagy miniszterelnök, nem nyomja a vállad egy ország sorsa… A szükséges szemléletváltást személyes példamutatásoddal tudod segíteni mások életében. Szükségtelen prédikálni… Építs vagy legyél aktív tagja közösségeknek, hiszen „egységben az erő”, egyedül életképtelenek vagyunk!
 • Ha Te már tudod, miről szól ez a periódus, segítheted a nehézségek miatt beszűkült tudatú, szorongó ismerőseidet, barátaidat, családtagjaidat azzal, hogy elmondod nekik, éppen a változások idejét éljük. Akár ezt a cikket is elküldheted nekik! Ha tudjuk, hogy egy periódus miről szól az életünkben, sokkal könnyebben megbirkózunk vele.

Tiszteld az Életet, vigyázz Földanyára, erőforrásaira!

Tiszteld az időseket, tanulj tőlük gyakorlatias dolgokat!

És leginkább légy hálás mindazért, amid van!

Legyen Veled minden nap a Hit és Bizalom,

hogy értelme és célja van annak, amin együtt átmegyünk!