Skorpió hava:
Az elmúlás időszaka

2023.10.23 – 2023.11.22.

A Nap a Skorpió jegyébe lép 2023. október 23-án 12 óra 35 perckor, s tovább halad a Nyilas csillagjegy előterébe november 22-én 15 óra 02 perckor.

Most a Skorpió Havában járunk, ami régi magyar elnevezés szerint Magvető, illetve Mindszent Hava.

A horoszkóp ábra a Skorpió jegyváltás idejére, Budapesti koordinátákra van elkészítve!

A havi asztrológiai aktualitások a NAP egy adott jelben való haladásához igazodnak. A Nap és bolygók jegyváltásait, főbb holdfázisokat, erősebb hatású fényszögeket emeljük ki.

AKTUÁLIS KOZMIKUS HATÁSOK

A mindennapjainkat ma már teljesen áthatja a világ számtalan pontján aktív háborús helyzet, mely jelentős pusztító hatásával a „Skorpiós” minőség ösztönszintű megnyilvánulásaival szembesít bennünket… Tetten érhetjük a kíméletlen hatalomvágyat és a kizárólagos gondolkodásból fakadó ellenségkép gyártást, az „oszd meg és uralkodj” elvet.

Az átélt nehézségek által ugyanakkor megkapjuk a lehetőséget arra is, hogy az élet nagyobb összefüggései felé forduljunk.  A Skorpió havában jó lehetőséget kapunk arra, hogy megváltoztassuk saját hozzáállásunkat az életünkhöz, annak értékéhez.

A Skorpió hava az őszt visszavonhatatlanul megszilárdítja. Véget ér a kellemes nyárutó, a fák lecsupaszodnak, a levelek lehullva készen állnak az enyészetre, hogy a jövő évre erőforrássá változzanak…

Az elmúlást szimbolizáló időszak kezdetére a „betakarítás” utáni külső számvetés és mérlegelés jó esetben megtörtént. A szüret ideje is lezárult, a szüreti mulatságokon az emberek kieresztették a gőzt magukból, jó esetben feltöltődtek, ellazultak szinkronban a Mérleg energiákkal. Azonban a nyugalmi és egyensúlyi állapot után eljön az ideje a belső számvetésnek, önvizsgálatnak!

Miközben a Nap a Skorpió csillagjegy előterében jár, a természet visszaszívja erőit a földbe, látszólag meghal. A külvilág hideg, zord, esetleg fagyos, de a mélyben jelentős folyamatok zajlanak. A természet átalakítja az erőit, elraktározza, hogy legyen muníciója a tavaszi feltámadáshoz.

Ezek a folyamatok szimbolikus módon számunkra is jelzik a belső átalakulás időszerűségét.

A zodiákus nyolcadik jeleként a Skorpió, a halál, az elengedés és a hozzá kapcsolódó témák területét is megjelenti az életünkben. Nem véletlenül esik erre az időszakra a Mindenszentek és a Halottak Napja.

A temetőt járva óhatatlanul szembesülünk veszteségeinkkel, de saját életünk végességével, így annak tartalmával, értékével is.

Az életünk veszteségei megtanítanak arra, hogy amihez görcsösen ragaszkodunk, az valójában sohasem lesz a miénk!

Maximum mi válunk az adott dolog vagy személy rabjaivá… Az élet velejárója az elengedés, a változás és átalakulás. Így megérthetjük, hogy az élet és halál összetartozó páros, s csak a halál tényével megbékélve tudunk teljes életet élni, s élvezni azt.

Érdemes ebben az időszakban elgondolkodni azon, hogy veszteségeink milyen új lehetőségeket nyitottak meg számunkra és mi magunk mivel gazdagítottuk az „Életet”.

 

10 témakör, amiben most hatékony lehetsz

1. Próbálj minél több időt önmagaddal eltölteni, végezz mély önvizsgálatot!

2. Foglalkozz az életed nagy kérdéseivel tudatosan (ki és miért vagyok)!

3. Mérd fel azokat az ügyeidet, amiket sajnálnál, ha elintézetlenül hagynál magad mögött, és tedd rendbe!

4. Tudatosítsd a halálhoz fűződő viszonyod!

5. Készíts „bakancslistát”!

6. Keresd meg azokat a dolgokat, melyek megkötöznek, függésben tartanak és kezdj bele az elengedésbe!

7. Idézd fel, milyen titkokat őrzöl, s lásd, hogy azok miben akadályoznak!

8. Tudatosítsd ki nem élt, vagy csak titokban megélt vágyaidat!

9. Foglalkozz az álmaiddal, meditálj!

10. Fejlődj spirituális témákban!

Minden múlandó, s az év körének ciklikusan visszatérő mintázata segíti tudatosítani a tényt, hogy többek vagyunk a látható anyagi valóságunknál

S ez a felismerés megnyitja számunkra a szellemi világ felé vezető út kapuját is.

S mint minden új szakasz előtt, most is eljött az ideje, hogy elkészítsük aktuális belső leltárunkat, melynek következtében mélyreható változásokat kezdeményezhetünk életünk számtalan területén.

Ha szeretnéd felhasználni a Skorpió Havát lelki fejlődésre, itt találsz 1-1 kérdéskört, melyek szinkronban vannak az aktualitással:

  • Hol tartok a saját önismereti utamon, mi az, ami még elrettent?
  • Kire és mire vagyok féltékeny?
  • Hogy állok a szenvedéllyel? Azt mire hasznosítom?
  • Milyen tabutémáim, titkaim vannak?

Ha hetente egy-egy kérdéssel mélyebben foglalkozol,
az garantáltan gazdagítja lelkedet!