Skorpió hava: Az elmúlás időszaka

Kozmikus évkör Skorpió hava Artemisz Asztrológia Debrecen
 • Miközben a Nap a Skorpió csillagkép előterében jár, a természet visszaszívja erőit a földbe, látszólag meghal.
 • A külvilág hideg, zord, esetleg fagyos, de a mélyben jelentős folyamatok zajlanak.
 • A természet átalakítja az erőit, raktározza, hogy legyen muníciója a tavaszi feltámadáshoz.
 • A zodiákus nyolcadik jele a halál és a hozzá kapcsolódó kérdéskör területét jelenti az életünkben.
 • Nem véletlenül esik erre az időszakra a Halottak napja, mely felidézteti velünk veszteségeink, de saját mulandóságunk tényét is.

A Skorpió mögé néz a dolgoknak, emberi kapcsolódásoknak,

megkérdőjelezi az ideális világot.

Jelszava: “A dolgok mélyére hatolok, ha kell, az életem árán is!”

Itt az ideje, hogy szembe nézz önmagaddal!

Hogy ez könnyebben menjen…

TÉGED IS VÁR AZ

ARTEMISZ ASZTROLÓGIA ISKOLA!

 • Míg az előző jel – a Mérleg – az ideális kapcsolatokra, a harmóniára törekszik, addig a Skorpió semmilyen gyanús kompromisszumba nem megy bele. A külvilág számára nehéz a Skorpió emberrel együttműködni.
 • Ő az, aki megérzi a rejtett információkat, tabukat, s ezzel bizonyos hatalomra tesz szert mások felett, melyet tudatosan vagy tudattalanul használ is. Ahhoz, hogy a Nyilas majd magasabb dolgok felé nyithasson, szükséges az árnyékvilág, a tudat alatt rejtőző dolgok megismerése. A Skorpió világa ez a titokzatos mélység, aki megteszi az alászállást, hogy vágyai, ösztönei, félelmei gyökerére rátaláljon. Ez a vágya valójában a halál szellemi legyőzésére irányul. Ha sikerrel jár, “beavatódik”, és hiteles segítője lehet másoknak. Ezt a pokolra szállást, a bűn és bűnhődés témáját jeleníti meg Goethe (akinek Skorpió aszcendense van) a Faustban.
 • Arra ösztökéli szülöttjét, hogy kutató vágyának eleget téve felfedezze az emberi kapcsolatok mögött húzódó mozgatórugókat. Ráérezve mások legsebezhetőbb pontjára – tudatszintjének megfelelően – azt, alvilági zsarolásra, vagy átdolgozott, érett megjelenésében gyógyításra használhatja.

A Skorpió jele a Plútó és Mars uralma alatt áll…

 • Mindkét bolygóenergiát lehet rombolásra, önpusztításra, de céltudatos építésre és regenerálásra is használni.
 • A Skorpió, mint fix, azaz megszilárdító minőséget hordozó víz elemű jegy, olyan, mint a mesebeli Hókirálynő, aki megközelíthetetlen, s jégpáncélját csak nagyon mély érzések képesek megolvasztani. Szélsőségessége miatt az állatöv legellentmondásosabb jele. Olyan, mint amikor a kezünkbe szorítunk egy jégkockát, mely egyszerre nagyon hideg, ugyanakkor forró is. Nehéz a közelébe férkőzni, alaposan ki kell érdemelni a bizalmát. Azonban, ha valakit elfogadott, azt teljes odaadással képes szeretni, akár önmagát is feláldozva. Egyaránt jellemzi a megközelíthetetlenség páncélja és a szenvedélyesség. A körülötte élőkből mély érzéseket vált ki, nem hagyja hidegen az embereket. Vonz, vagy taszít! “Vesébe-látó”, szúrós tekintetét nehéz állni.
 • A Skorpió, mint az első szellemi jegy, nagyon összetett és bonyolult. Önmagában hordozott belső ősképe, mely motiválja s egyben erővel tölti fel, a MÁGUS. Mely megnyilvánulhat a romboló, ártó szándékú “alvilági” fekete mágiát űző ember, s a benső szenvedései tüzében átégett, valódi, hiteles BEAVATOTT GYÓGYÍTÓ képében. Hiszen benne a gonosz, romboló, pusztító erők mellett megtaláljuk a hallhatatlanság tudatát és minden anyagi dolog kényszerű elmúlásának evidenciáját, amely meghozza a szellemi keresés igényét, a spirituális célok felé való fordulást.
 • Ezekből jelentős feszültség következik, ami egy jegyben sem olyan szélsőséges, mint itt. Neki nem lehet tanácsokat adni, saját bőrén akarja megszerezni a tapasztalatait. De, elrejteni sem lehet előle semmit, amit elhatároz, azt biztosan véghezviszi. Ugyanakkor saját titkait megtartja magának. A tapasztalat végső határait keresi, gyakran kísérti a sorsot, belemegy nehéz helyzetekbe, melyen keresztül transzformálódik, átalakul. Sokszor krízisek sorozata az élete.

Skorpió gyerek szüleinek nagy kitartásra van szüksége…

 • Kellő következetességre a határok kijelölésében és sok-sok szeretetre. Az ilyen gyermek nagyon érzékeny, sokszor valódi érzelmei ellentétét mutatja. Állandóan próbára teszi a határokat, vajon megvannak-e, és elég stabilak?
 • Rendkívül kíváncsi, minden érdekli, miből van, mitől működik. Vonzódik minden olyan dologhoz, mely mögött titkot sejt, s kedvére való a tabuk feszegetése. A “De, miért?” – kérdés gyakran elhangzik a szájából. Korán érdeklődik a szexualitás iránt, ezért érdemes a skorpió gyereket időben felvilágosítani. Serdülőként vakmerő tettekkel próbálja bátorságát igazolni. Nagyon rosszul viseli, ha aggódnak érte, féltik. Lázadozik, s nem felejt! Aki őt megbántotta, azt a legsebezhetőbb pontján fogja megbosszulni mindenféle tiltással ellentétben. Óriási a lelkiereje, nagy túlélő!
 • Viszont fél a középszerűségtől, legyőzöttségtől, s azoktól a helyzetektől, ahol bizalmat kell megelőlegezni. Szorult helyzetben inkább végez magával, de nem hagyja, hogy kiszolgáltatott helyzetbe kerüljön. Hajlamos lehet depresszióra, önpusztításra. Emberi kapcsolatait többszöri próbának veti alá, gyakran megsebzi a hozzá közel állókat.

Párkapcsolatban nincs unalom a Skorpió mellett…

 • Nehezen tűri az egyhangúságot, ha valami nagyon simán megy, akkor ott provokációval mozgásba hozza a dolgokat. Akit szeret, azt piszkálja legtöbbet. Társát testileg, lelkileg egyaránt birtokolni akarja, mindent, még az utolsó gondolatát is tudni akarja. Féltékenységével megkeserítheti életüket. Érzései mindig intenzívek, imád vagy gyűlöl, a langyos középút nem az ő világa.
 • Szexualitás központi témája az életének. Szenvedélyes összeolvadásra vágyik. Férfiként gyakran “vetkőztető” a tekintete, míg nőként csábító, misztikus, sokat ígérő.
Kozmikus évkör Skorpió hava Artemisz Asztrológia Debrecen
 • Megéljük ilyenkor mindannyian a lázadást, a miértek keresését, saját képességeink próba alá vetését, s a szexualitást középponti témaként. Fokozott lelki érzékenységgel, gyakran szélsőséges viselkedéssel párosul a leglátványosabb átalakulást hozó életszakaszunk.
 • A Skorpió szélsőségességét hűen mintázza a Keresztapa c. film. A maffia az “árnyékvilág” hatalmát jeleníti meg, ahol gyilkos indulatok, zsarolás és bosszú mellett jelen van a közös eszmét valló család összetartása, melyet az életük árán is védenek. A bosszú mindig bosszút szül. S ezt megértve a skorpió megtanulhatja az elengedést. Az élet veszteségei bennünket is megtanítanak arra, hogy amihez görcsösen ragaszkodunk, az valójában sohasem lesz a miénk!
 • Skorpió havában szembesülve saját múlandóságunkkal, készíthetünk egy belső leltárt, melynek következtében mélyreható változásokat kezdhetünk el.
 • Nem csak egy emberi kapcsolatnak, hanem ügynek, munkának is megszállottjává válhat. Amennyiben egy magasabb eszmét akar szolgálni, akkor képes háttérbe szorítani, feláldozni önmagát egy nagyobb csoport fennmaradásáért.
 • Az eszméhez kötődik, mely tovább él, mint a fizikai test. Példák erre a japán kamikázék, vagy a mai kor öngyilkos robbantói is. Skorpió típusú államformák a rendőrállamok, vagy vallási fanatizmusra épülő társadalmi berendezkedések.
 • A Skorpiókat sokféle területen megtalálhatjuk. Dolgozhat a halállal és elmúlással kapcsolatos területen, lehet kém, idegenlégiós, kutató, aki a tudomány határait feszegeti (klónozás stb.), kriminológus vagy magándetektív. Harcművészként szívós és kitartó, aki mesterré válhat. Lehet belőle a psziché mélyét kutató pszichológus, szexológus, hipnoterapeuta, vagy gyógyító, természetgyógyász. De megtaláljuk őket a felfedezők és barlangkutatók között ugyanúgy, mint a misztikus területek kutatóiként. Ilyen pl. Rudolf Steiner (antropozófia- Valdorf pedagógia), Szepes Mária.

Megérthetjük, hogy az élet és halál összetartozó páros, s csak a halál tényével megbékélve tudunk teljes életet élni, s élvezni azt.

Ha úgy érzed, hasznosítani tudod ezt a tartalmat a mindennapi életedben,

már megérte az erőfeszítésem!

Arra kérlek, oszd meg, küldd el, segíts Te is a sodródóknak!

Kozmikus évkör Bika hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Kos hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Halak hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Vízöntő hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Nyilas hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Skorpió hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Mérleg hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Rák hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Szűz hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Ikrek hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Asztrológia Iskola