Amikor a Merkúr a Skorpió csillagjegyben jár

Merkúr a Skorpió csillagjegyben Artemisz Asztrológia Debrecen
 • Figyelmünket az elmúlásra, az élet nagy kérdéseivel való foglalkozásra és a belső munkára tereli!
 • A Merkúr a Skorpió csillagjegyben 2020. szeptember 27-től december 01-ig segíti belső erőforrásaink feltárását, az önismereti munkát és a spirituális, szellemi témák felé való fordulást.
 • 2020. október 14-től a planéta hátráló, azaz retrográd mozgásba vált, amely november 03-ig tart! Ez a periódus még inkább felszólít arra, hogy számot vessünk és megvizsgáljuk, melyek azok a dolgok az életünkben, amelyek már nem visznek előre!

A Merkúr hátráló, azaz retrográd periódusáról általánosságban elmondható, hogy a kommunikációban és az információ áramlásban zavarok keletkezhetnek! A gondolkodásunk belassulhat és problémáink adódhatnak az utazások során is!

A Skorpió jegyében visszafelé haladó Merkúr időszakában óvatosan bánjunk a szavakkal, figyeljünk jobban oda, mikor, hogyan, és mit mondunk ki! Most hajlamosabbak lehetünk a negatív gondolatoknak teret engedni, ügyeljünk arra, hogy ne kerüljünk mókuskerékbe! A mindennapi közlekedés során is legyünk körültekintőbbek, próbáljunk meg feszültebb helyzetekben megőrizni türelmünket!

Ezekben a hetekben belső világunkra aktív mozgás lesz jellemző és előfordulhat, hogy már korábban lerendezettnek hitt dolgaink újra felszínre bukkanhatnak, esetleg mélyebb meglátásokkal egészülnek ki! Használjuk ki ezt az időszakot, legyünk résen! Az ismételten megmutatkozó helyzetek – amennyiben tudatosan foglalkozunk velük – lehetnek fejlődésünk, későbbi sikereink alapjai!

 • Fontos azt is szem előtt tartani, hogy amikor a Merkúr a Skorpió csillagjegyben jár, a vitákat, konfliktusokat felerősítheti! Hajlamosak lehetünk bántó módon, meggondolatlanul kommunikálni!
 • Saját véleményünkhöz, álláspontunkhoz rendkívüli módon ragaszkodhatunk, és azokért vehemensen ki is állhatunk!
 • Érezhetjük magunkon, hogy ingerlékenyebbek, feszültebbek vagyunk, és indulatainkat sokszor mi magunk sem érthetjük.
Merkúr a Skorpió csillagjegyben Artemisz Asztrológia Debrecen

Vigyázzunk, ne erőltessük rá környezetünkre saját elképzeléseinket! Legyünk tudatosak! Törekedjünk arra, hogy elfogadjuk mások nézőpontját is és ne menjünk bele vérmes vitákba!

 • Ez az időszak alkalmas arra is, hogy belső „démonainkkal” találkozzunk, s korábban elfojtott érzéseink inspiráló módon felszínre kerüljenek.
 • Szorongásaink, tudattalan félelmeink áloméletünk intenzívebbé válását eredményezhetik, s így hamarabb dönthetünk úgy, hogy igénybe vesszük egy terapeuta segítségét.
 • Lehetőségünk nyílik – főleg Halottak Napja közeledésével – foglalkozni az elmúlással, eltávozott szeretteinkkel és magával a halálhoz való viszonyukkal is!
 • Amikor a Merkúr a Skorpió csillagjegyben jár, több titokra is fény derülhet, korábban elhallgatott, vagy elferdített dolgokról is lehullhat a lepel! Sőt, akár mi magunk is lehetünk a leleplezők!

 • Ezekben a hetekben kedvünk támadhat krimiket, bűnügyi regényeket, thrillereket olvasni, most kifejezetten élvezhetjük ezeket az írásokat!
 • Ha szeretnénk jobban elmerülni a Skorpió tartalmakban, fordulhatunk spirituális tanok felé, de elmélyülhetünk akár a pszichológiában is!

Merkúr a Skorpió csillagjegyben Artemisz Asztrológia Debrecen

Ha úgy érzed, hasznosítani tudod ezt a tartalmat a mindennapi életedben,

már megérte az erőfeszítésem!

Arra kérlek, oszd meg, küldd el, segíts Te is a sodródóknak!

Merkúr a Mérleg csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Merkúr a Skorpió csillagjegyben Artemisz Asztrológia Debrecen
Merkúr a Szűz csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Merkúr az Oroszlán csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Merkúr a Rák csillagjegyben Artemisz Asztrológia Debrecen
Merkúr a Halak csillagjegyben Artemisz Asztrológia Debrecen
Merkúr a Vízöntő csillagjegyben Artemisz Asztrológia Debrecen
Merkúr a Nyilas csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Merkúr a Kos csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Merkúr a Bika csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Merkúr az Ikrek csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Merkúr Merkúr a Bak csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola