Államilag nyilvántartott
asztrológia oktatás

Felnőttképző nyilvántartási számunk: B/2020/003184

Amikor jelentkezel asztrológia oktatásra az Artemisz Asztrológia Iskolánkba és kitöltöd a felnőttképzési szerződést, akkor tudd, hogy a Felnőttképzési államigazgatási szerv felé bejelentett képzésen veszel részt!

Azon kevesek közé tartozunk az asztrológia oktatás területén, akiknek korábban is volt jogosultságunk felnőttképzési tevékenység folytatására. Nyilvántartási száma nem csak a cégünknek, hanem az asztrológus képzési programunknak is volt.

Biztosan hallottál róla, hogy 2020. szeptember 1-től a felnőttképzés (2013. évi LXXVII tv) radikálisan átalakult. A szükséges változtatásokat megtettük, így cégünk, az Artemisz Oktató és Szolgáltató Kft. új felnőttképző nyilvántartási számmal rendelkezik, mely a következő: B/2020/003184

Asztrológia oktatásunk, képzésünk során a következő kötelezettségeink vannak:

  • online adatszolgáltatást adunk a képzésről (nem a Hallgatóinkról)

  • felnőttképzési szerződést kötünk minden Hallgatónkkal (ez eddig is így volt)

  • személyes adatokat kell kezelnünk törvényileg előírt módon: ezek természetes személyazonosító adatok (név, születési név, születési adatok, elektronikus levelezési cím, adóazonosító jel)

  • statisztikai adatszolgáltatást végzünk a képzést befejező záró vizsga után, ami nem tartalmaz személyazonosításra alkalmas adatokat

Összefoglalva:

Felnőttképzési államigazgatási szerv felé bejelentett, államilag hivatalosan elfogadott képzésen veszel részt. Tanulmányaid során és sikeres modulzáró vizsgád után sorszámozott tanúsítványt, a képzés végén, a sikeres záró vizsga letétele után pedig sorszámozott oklevelet kapsz.

A tanúsítvány, illetve oklevél szakképesítést és szakképzettséget nem tanúsít, hiszen ma még nincs benne az OKJ jegyzékben az asztrológus oktatás. Így munkakör betöltésére nem, tevékenység folytatására jogszabályban meghatározott esetben jogosít.

Tudtad? Van TEÁOR kódja az asztrológiai tanácsadásnak…?, tehát ha van egy vállalkozásod, felveheted az asztrológiai tanácsadást is a tevékenységeid közé!

Államilag nyilvántartott asztrológia oktatás Artemisz Asztrológia Debrecen

Ne felejtsd el a Vízöntő korszakváltás küszöbére érkeztünk, ami szükségessé teszi az analógiás tudás általános alkalmazását!

Asztrológusként és oktatóként az az álmunk, hogy hazánkban is lehessen államilag elismert, akkreditált asztrológiai képzést folytatni! Ezért vállaljuk már sok éve az állami nyilvántartáshoz kapcsolódó előírások betartását.

A világ számos más országában is vannak hasonló kezdeményezések. A közelmúltban az index honlapján jelent meg egy rövidebb írás, ahol a norvég asztrológiai oktatás kapcsán kialakult helyzetet taglalták.

A Norvég Oktatási Minőségellenőrző Hivatal a közelmúltban akkreditált minősítést adott az asztrológus képzésnek, ezzel felborzolta a kedélyeket az oktatási életben. Döntésük nagy felháborodást keltett az egyetemeken, több oktatási vezető kérdőjelezte meg azt, hogy helyes –e államilag finanszírozni a „csillagjóslást”.

A norvég Herkules Asztrológiai Iskola álláspontja az ügyben az, hogy igenis van kereslet az asztrológia iránt, ami a végzett szakembereknek megélhetést és jövedelmező foglalkozást biztosít. Mi értjük és megértjük őket!

Évszázadokkal ezelőtt az asztrológia szerves részét képezte a tudományoknak, sőt, összefonódott a matematika, a fizika és az asztronómia területeivel.

Tudtad? A Fatima al-Fihri nevű muszlim kereskedőasszony által 859-ben (!) Marokkó Fez nevű városában, a világon elsőként alapított egyetemen a mai napig folyik az asztrológia oktatása!

A civilizált kultúrákban sajnos napjainkra az asztrológia teljesen elkülönült és az ezoterikus bulvárnak is köszönhetően igencsak távol került régi, megbecsült szerepétől. Mi, az Artemisz Asztrológia Iskola lelkes oktatói szeretnénk ott bábáskodni az asztrológia újjászületésénél, korszerű, pszichológiai szemlélettel kiegészített alkalmazásának elterjesztésénél.

Az Artemisz Asztrológiai Iskolában 2002 óta oktatunk önismereti asztrológiát, 2009-től állami nyilvántartásba vett keretek között.

Az évek során kialakított profi képzési rendszerünk maximálisan figyelembe veszi a hallgatók igényeit, akik kétféle képzési mód közül választhatnak (távoktatás és egyéni ütemű haladás, online formában).

A 440 órás képzés végén a záró vizsgát sikeresen teljesítők pszichológiai szemléletű asztrológus tanácsadó” végzettséget szerezhetnek.

Államilag nyilvántartott asztrológia oktatás Artemisz Asztrológia Debrecen

Bízunk abban, hogy a pszichológia fejlődésével újra teret nyer majd az asztrológia, hiszen szimbólumrendszere tökéletesen felhasználható az önismereti folyamatokhoz.

Iskolánkban nap, mint nap mi is teljes erőnket bevetve dolgozunk az oktatás fejlesztésén, s azon, hogy előbb – utóbb Magyarországon is teret és pozitív megítélést kaphasson ez az ősi tudomány!