NEPTUNUSZ ÉS MERKÚR
TÁMOGATÓ KAPCSOLATBAN

A gyógyító beszélgetések és a megvilágosító álmok ideje

2023. november 07-én haladása során a gondolkodásunkat és kommunikációnkat szimbolizáló Merkúr olyan pozícióba ér, amellyel egy pozitív, segítő kapcsolatot hoz létre – trigon fényszöget – a Halakban tartózkodó Neptunusszal.

A Merkúr kifejezi azt, hogyan érzékeljük, és milyen módon dolgozzuk fel a környezetünkből érkező információkat és ingereket, arra hogyan reagálunk. Ezzel szemben a Neptunusz amellett, hogy az egyetemes szeretet, az önzetlenség, a fantázia, a kreativitás planétája, egyben a határtalanság és az érzékeken túli, megfoghatatlan, misztikus világ jelképe is!

A két planéta kapcsolódásának hatását 2023. november 04-től egészen november 10-ig érezhetjük! De mi is történhet abban az esetben, ha ez a két, teljesen más jelentéstartalmakat hordozó bolygó harmonikusan kapcsolódik egymáshoz?

Neptunusz és Merkúr támogató kapcsolatban Artemisz Asztrológia Debrecen

Ebben a periódusban sokkal megértőbbek lehetünk, és jobban odafigyelhetünk a környezetünkben élőkre. Csökkenhet a bizalmatlanságunk, hamarabb megnyílhatunk egy – egy beszélgetés során!

A Neptunusz és a Merkúr támogató kapcsolatának köszönhetően a már régóta magunkban őrizgetett titkainkat, félelmeinket is feltárhatjuk! Ha már egy jó ideje „nyomja” valami a lelkünket, most jöhet el az ideje, hogy kiadjuk magunkból…!

Oldódhatnak gátlásaink, és azt érezhetjük, hogy „készen állunk” arra, hogy konkrét lépést tegyünk a fojtogató, szívünket „megnehezítő” belső tartalmaink feloldása érdekében! Ez lehet egy meghitt, őszinte beszélgetés egy szerettünkkel, de akár elhatározhatjuk magunkat egy hiteles, segítő terapeuta felkeresésére is! Kereshetünk önismereti csoportokat, de részt vehetünk egy művészetterápiás foglalkozáson is.

A két bolygó kapcsolódásával életünkben a saját lelki világunkhoz való odafordulás időszaka jött el! Ezekben a napokban érdemes figyelni magunkat, hogy milyen érzések kerítenek hatalmukba! Belső hangunkra, megérzéseinkre, intuícióinkra odafigyelve akár meg is alapozhatjuk későbbi döntéseinket, lépéseinket, terveinket!

Neptunusz és Merkúr támogató kapcsolatban Artemisz Asztrológia Debrecen

Saját lényünkhöz való, szeretetteljes és elfogadó odafordulásunkhoz jó eszköz lehet kezünkben a meditáció és a jóga különböző formái is, de fordulhatunk spirituális, szellemi tartalmak felé is!

Legyünk azonban körültekintőek és tudatosak! Ha már eldöntöttük, hogy szeretnénk valamilyen önismereti munkába belefogni, ne veszítsük el a realitásunkat! Kérdéseinkre a választ ne csak az angyaloktól és a kártyáktól várjuk! Járjunk utána, hogy az ezotériának milyen szerepe lehet az önismereti folyamatban!

A Merkúrnak köszönhetően most megnőhet a kedvünk a pszichológiai témák tanulmányozása és tanulása iránt is! A Neptunusz a Halak hátterében pedig segíti a belső képek áramlását és jobban ráérzünk a szimbólumokban való gondolkodásra! Így most különösen alkalmas ez a pár nap, hogy asztrológiai tanulmányokba kezdj! Nálunk ezt pszichológiai szemlélettel ötvözheted!

Neptunusz és Merkúr támogató kapcsolatban Artemisz Asztrológia Debrecen

Fontos hangsúlyozni a Neptunusz és Merkúr támogató kapcsolódásánál az álmok jelentőségét! A Merkúr  –  ami az asztrológiában egy közvetítő szerepet tölt be a tudatos és tudattalan részeink között – ezzel a neptuni segítséggel most még inkább hozzájárulhat a „sötét, megvilágítatlan” részeink felszínre hozásában! 

Amennyiben érdekes, megmagyarázhatatlan, döbbenetes álmokra ébredünk, érdemes leírni azokat és később tudatosan foglalkozhatunk velük!

Ha eddig nem tulajdonítottunk nagy jelentőséget az álmainknak, most jöhet el akár annak az ideje, hogy megértsük, az álom nem más, mint a tudatos és tudattalan énünk közötti kommunikáció!

Neptunusz és Nap együttállás Artemisz Asztrológia Debrecen
Neptunusz és Vénusz pozitív kapcsolódása Artemisz Asztrológia Debrecen
Neptunusz és Mars támogató kapcsolata Artemisz Asztrológia Debrecen
Neptunusz és Vénusz kapcsolat Artemisz Asztrológia Debrecen
Neptunusz és Nap támogató kapcsolata Artemisz Asztrológia Debrecen
Neptunusz és Mars feszült kapcsolata Artemisz Asztrológia Debrecen
Neptunusz és Merkúr támogató kapcsolatban Artemisz Asztrológia Debrecen
Neptunusz és Hold kapcsolata Artemisz Asztrológia Debrecen
Neptunusz és Merkúr együttállás Artemisz Asztrológia Debrecen