NEPTUNUSZ ÉS MERKÚR TÁMOGATÓ KAPCSOLATBAN

A gyógyító beszélgetések és a megvilágosító álmok ideje

A Merkúr, ami az asztrológiában a gondolkodásunkért és a kommunikációnkért felelős planéta 2021. január 01-jén olyan pozícióba ér, amellyel egy pozitív, segítő kapcsolatot hoz létre (szextil fényszöget) a már 7. éve a Halakban tartózkodó Neptunusszal.

Neptunusz és Merkúr támogató kapcsolatban Artemisz Asztrológia Debrecen

A Merkúr kifejezi azt, hogyan érzékeljük, és milyen módon dolgozzuk fel a környezetünkből érkező információkat és ingereket, arra hogyan reagálunk. Ezzel szemben a Neptunusz amellett, hogy az egyetemes szeretet, az önzetlenség, a fantázia, a kreativitás planétája, egyben a határtalanság és az érzékeken túli, megfoghatatlan, misztikus világ jelképe is!

Mi is történhet abban az esetben, ha ez a két, teljesen más jelentéstartalmakat hordozó bolygó harmonikusan kapcsolódik egymáshoz?

Neptunusz és Merkúr támogató kapcsolatban Artemisz Asztrológia Debrecen

A Merkúr most a Bak jegyében jár,  amely inkább a racionális gondolkodást és a józan, reális értékítéletet támogatja. A lelki tartalmak és az érzelmek ilyenkor háttérbe szorulhatnak, amelyek problémákat és nehéz helyzeteket okozhatnak. Ezeket a szituációkat oldja, segíti a Neptunusz! Hatására sokkal megértőbbek lehetünk, és jobban odafigyelhetünk a környezetünkben élőkre. Csökkenhet a bizalmatlanságunk, hamarabb megnyílhatunk egy – egy beszélgetés során!

A Neptunusz és a Merkúr támogató kapcsolatának köszönhetően a már régóta magunkban őrizgetett titkainkat, félelmeinket is feltárhatjuk! Ha már egy jó ideje „nyomja” valami a lelkünket, most jöhet el az ideje, hogy kiadjuk magunkból!

Oldódhatnak gátlásaink, és azt érezhetjük, hogy „készen állunk” arra, hogy konkrét lépést tegyünk a fojtogató, szívünket „megnehezítő” belső tartalmaink feloldása érdekében! Ez lehet egy meghitt, őszinte beszélgetés egy szerettünkkel, de akár elhatározhatjuk magunkat egy hiteles, segítő terapeuta felkeresésére is! Kereshetünk önismereti csoportokat, de részt vehetünk egy művészetterápiás foglalkozáson is.

A két bolygó kapcsolódásával életünkben a saját lelki világunkhoz való odafordulás időszaka jött el! Ezekben a napokban érdemes figyelni magunkat, hogy milyen érzések kerítenek hatalmukba! Belső hangunkra, megérzéseinkre, intuícióinkra odafigyelve akár meg is alapozhatjuk későbbi döntéseinket, lépéseinket, terveinket!

Neptunusz és Merkúr támogató kapcsolatban Artemisz Asztrológia Debrecen

Saját lényünkhöz való, szeretetteljes és elfogadó odafordulásunkhoz jó eszköz lehet kezünkben a meditáció és a jóga különböző formái is, de fordulhatunk spirituális, szellemi tartalmak felé is!

Legyünk azonban körültekintőek és tudatosak! Ha már eldöntöttük, hogy szeretnénk valamilyen önismereti munkába belefogni, ne veszítsük el a realitásunkat! Kérdéseinkre a választ ne az angyaloktól és a kártyáktól várjuk! Járjunk utána, hogy az ezotériának milyen szerepe lehet az önismereti folyamatban!

A Merkúrnak köszönhetően megnőhet a kedvünk a pszichológiai témák tanulmányozása és tanulása iránt is! A Neptunusz a Halak hátterében pedig segíti a belső képek áramlását és jobban ráérzünk a szimbólumokban való gondolkodásra! Így most különösen alkalmas ez a pár nap, hogy asztrológiai tanulmányokba kezdj! Nálunk ezt pszichológiai szemlélettel ötvözheted!

Kerülj közelebb saját magadhoz! 

Neptunusz és Merkúr támogató kapcsolatban Artemisz Asztrológia Debrecen

Fontos hangsúlyozni a Neptunusz és Merkúr támogató kapcsolódásánál az álmok jelentőségét! A Merkúr  –  ami az asztrológiában egy közvetítő szerepet tölt be a tudatos és tudattalan részeink között – ezzel a neptuni segítséggel most még inkább hozzájárulhat a „sötét, megvilágítatlan” részeink felszínre hozásában! Amennyiben érdekes, megmagyarázhatatlan, döbbenetes álmokra ébredünk, érdemes leírni azokat és később tudatosan foglalkozhatunk velük!

Ha eddig nem tulajdonítottunk nagy jelentőséget az álmainknak, most jöhet el akár annak az ideje, hogy megértsük, az álom nem más, mint a tudatos és tudattalan énünk közötti kommunikáció!

Ha úgy érzed, hasznosítani tudod ezt a tartalmat a mindennapi életedben,

már megérte az erőfeszítésem!

Arra kérlek, oszd meg, küldd el, segíts Te is a sodródóknak!

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Asztrológia Iskola