PLÚTÓ ÉS HOLD FESZÍTŐ KAPCSOLATBAN

avagy kitörő vulkán holdfényben…

2020. január 31-én a Kos csillagjegyben haladó Hold megérkezik a már jó ideje, 2008. november 26-a óta a Bakban tartózkodó Plútó nehéz fényszögébe! Az asztrológiában azt a helyzetet, amikor két bolygó 90 fok távolságra van egymástól, kvadrátnak nevezzük!

Az asztrológiában a Plútó a transzformációk és a “mélységek” bolygója, “csak a változás örök” – adhatnánk ezt a mottót ennek a planétának! Bizonyára Te, aki ezeket a sorokat olvasod, a saját bőrödön is tapasztaltad már azonban, hogy a változások sokszor iszonyúan nehéz időszakokat is jelentenek egyben!

A Hold ösztönös világunkat, lelki beállítódottságunkat tükrözi, megmutatja mindazon működéseinket, amelyeket nem tudatosan használunk! Általa képet kaphatunk saját érzéseinkről és érzelmi igényeinkről!

De vajon mi is történhet akkor, ha ez a két planéta “találkozik”?

Plútó és Hold együttállás Artemisz Asztrológia Debrecen

Hosszú ideje elnyomott érzelmeink olyan erővel robbanhatnak ki belőlünk, mint ahogyan egy vulkán belsejéből távozik az izzó, fortyogó magma! Régi sérelmeink, félelmeink kerülhetnek felszínre és égethetik meg nemcsak saját magunkat, de környezetünket is…

Átélhetjük érzelmi világunk totális káoszát és óriási hullámvölgyeket járhatunk be. Szembesülhetünk azzal, hogy korábban számunkra fontos dolgok és személyek iránt máshogyan kezdünk érezni… Ez a felismerés meglehetősen felkavaró lehet, s bizonytalanságunkat még jobban fokozhatja, hogy meg sem tudjuk magunknak magyarázni, vajon miért változunk…

Frusztrációnk, szorongásaink miatt ebben az időszakban hajlamosabbak lehetünk az érzelmi manipulációra és erőteljes féltékenységet is megfigyelhetünk saját magunkon. Ami nem csoda, hiszen sebezhetőségünk, egyensúlyt vesztett állapotunk miatt sokkal kételkedőbbek vagyunk! Nagyon tarthatunk az elutasítástól és attól, hogy egyedül maradunk, így teret kaphatnak életünkben az érzelmi birtoklás és a függés témakörei is!

Lelkünk mélyén szunnyadó, már réges – régen elszenvedett érzelmi sérüléseink akár álmok formájában is előbukkanhatnak és követelhetik: itt az ideje, hogy foglalkozz velünk!

Így a Plútó és Hold nehezített fényszög kapcsolat lehetőséget biztosíthat nekünk a lelki megújulásra és érzelmeink transzformációjára, bár tény, hogy nem fog könnyen menni!

Támogat bennünket abban, hogy mélységeinkkel szembesülve azokat beazonosítsuk és megküzdjünk saját lidérceinkkel!

Ha felismerjük és rálátunk azokra a belső működéseinkre, amelyek árnyként telepednek személyiségünkre és kapcsolatainkra, van lehetőségünk változtatni! Lelki életünk tisztulása és átalakítása érdekében konkrét lépéseket is tehetünk!

Ha együttműködünk a Plútó és a Hold párosával, lelkünk, mint egy főnix, saját hamvaiból születhet újjá!

Szeretnél egy jó eszközt 

érzelmeid megismeréséhez?

Ha úgy érzed, hasznosítani tudod ezt a tartalmat a mindennapi életedben,

már megérte az erőfeszítésem!

Arra kérlek, oszd meg, küldd el, segíts Te is a sodródóknak!

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola