PLÚTÓ ÉS MARS FESZÜLT KAPCSOLAT

Ősi, állatias ösztönök fogságában…

2019. november 5-én a Mérleg jegyében járó Mars helyzetéből adódóan konfliktusos kapcsolatba kerül a Bak csillagjegyben tartózkodó Plútóval, melynek befeszülő hatását kb. +/- 1 hétig érezhetjük.  A most kialakuló Plútó és Mars “robbanékony viszony” – az asztrológiában a kvadrát fényszög – meglehetősen nehéz élményeket tartogathat! A kulcs ebben az esetben is a tudatosság, de nézzük meg, hogy mire is számíthatunk!

Plútó és Mars feszült kapcsolata Artemisz Asztrológia Debrecen

A Mars a személyes akaratunkat kifejező dinamikus erő az asztrológiában! Azt az erőt szimbolizálja, amellyel megszerezzük, amit akarunk! Tükrözi kezdeményező- és küzdőképességünket, szexuális éhségünket, de bátorságunkat is! Abban az esetben, amikor a Mars a Mérleg jegyében  halad, céltudatosságunk csökken, elbizonytalanodhatunk és hajlamosak lehetünk másokat hibáztatni, ha dolgaink nem az elképzeléseinknek megfelelően alakulnak! A Marssal ellentétben, a Plútó által képviselt tartalmaink a tudattalanunkban szunnyadnak! A Plútó “mélységek” és a transzformációk bolygója, aki pusztítva teremt! Állandó változást generál az életünkben, ha akarjuk, ha nem!

Amikor a Plútó a Marssal kerül egy konfrontatív összeköttetésbe, óriási belső erők összefeszülését érezhetjük magunkban, mely könnyen pusztító, destruktív formában robbanhat ki belőlünk!

Igen erős indulatokat érezhetünk, amelyeket ebben az esetben nehéz kordában tartani! Tolerancia küszöbünk szinte semmivé válhat, rendkívül türelmetlenek és feszültek lehetünk ezekben a napokban! Kontroll igényünk és bizalmatlanságunk növekedő bizonytalanságunk miatt jelentősen megemelkedhet.

Plútó és Mars feszült kapcsolata Artemisz Asztrológia Debrecen

A Plútó hatására a marsi energiák nyers, intenzív formában nyilvánulhatnak meg, mely a dühkitöréstől kezdve akár a bántalmazásig is elfajulhat! Ilyenkor szerte a nagyvilágból több bűntettről, merényletekről, tragikus balesetről is hallhatunk!

Megnőhet azoknak az embereknek a száma, akik kíméletlen és zsarnoki módon próbálnak mások fölött uralmat és hatalmat gyakorolni!

Természetesen ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy a Plútó és Mars feszült kapcsolata idején mindenki tombolásba kezd! Arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy ez az a periódus, amikor rengeteg konfliktussal és összeütközéssel, háborúskodással szembesülhetünk! Saját magunkban is érezhetjük ezt a rendkívül feszült hatást, ezek a küzdelmek belső világunkban is lezajlódnak!

Kíváncsi vagy, hogyan használd

hatékonyan marsikus energiáidat?

Ügyeljünk arra ezekben a napokban, hogy ne viselkedjünk kihívóan és provokatívan! Tudatosítsuk magunkban, hogy most egy vitás, konfliktusos helyzet nem jut el a megoldásig! Sőt, félreértésekből is óriási harag és elmérgesedett viszony alakulhat ki!

Ha érezzük magunkban a felforgató energiákat és érzéseket, próbáljuk meg tudatosítani ezeket! Mások kontroll alatt tartása és ellenőrizgetése helyett bármilyen nehéz is, gyakoroljunk önkontrollt!

Áldásos hatása van ilyenkor (is) a testmozgásnak, a sportnak! Magunknak teszünk jót, ha ilyenkor Inkább egy edzőteremben tomboljuk ki magunkat!

Ha úgy érzed, hasznosítani tudod ezt a tartalmat a mindennapi életedben,

már megérte az erőfeszítésem!

Arra kérlek, oszd meg, küldd el, segíts Te is a sodródóknak!

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola