Péntek 13! Te miben születsz ma újjá?

Péntek 13! Artemisz Asztrológia Debrecen
 • A babonás félelem, mely körbeveszi ezt a számot a misztikus múltba nyúlik vissza!
 • A számokat ma leginkább a racionális és anyagi világ megértésére használjuk, ugyanakkor a számoknak van egy intuitív, analógiás jelentésszintje is, mely üzeneteket szintén értelmezhetjük, ha nyitottak vagyunk rá.
 • A számmisztika ma is ezzel foglalkozik.

Mit mond az asztrológus e témával kapcsolatban? A félelmetes 13-as!

 • A 13-as szám önmagában “félelmetes” külsőt hordoz. A babonás emberek kimondottan óvakodnak tőle, de a kevésbé babonások is, ha tehetik, kerülik. Kimondottan szerencsétlennek tartják, ha ez a szám péntekre esik. Vannak szállodák, ahol nincs 13. emelet, vagy szobaszám, sokszor versenyeken, sorszámok kiosztásánál is mellőzik.
 • A pszichológia szerint, ha egy dolog számunkra “veszélyes”, arra jellemzően kétféle módon reagálunk. Egyrészt a félelem miatt megpróbáljuk negálni, elkerüljük, támadjuk, vagy “átesünk a ló túlsó oldalára” és mindenütt azt keressük, mintegy lehetőséget teremtve arra, hogy szem előtt tartsuk azt, amitől öntudatlanul félünk.
 • Igyekszünk jó viszonyt ápolni vele, hátha így elnyerjük az adott dolog “jóindulatát”. Így vagyunk a 13-as számmal is! Vannak, akik kimondottan kerülik, míg mások mindenütt keresik, kedvencként tartják számon.

Halál és feltámadás száma

 • A számmisztika rendszerében a 13-as szám a halál és feltámadás száma. Utal valami véglegesre, befejezettre, de egyben valami újra is. Honnét eredhet ez a megközelítés?
 • A 12-es szám gyakran egész, teljes dologra, rendszerre utal, gondoljunk a 12 tanítványra, a 12 hónapra, csillagjegyre, a görög főistenekre, a 12 izraeli törzsre, vagy akár a tucatra, mint mérőszámra. S ha valami betelt, teljessé vált utána szükség szerint valami más következik.
Péntek 13! Artemisz Asztrológia Debrecen
 • Talán ettől válik olyan félelmetessé a 13-as. Hiszen minden veszteségtől, elengedéstől félünk, mely valójában egy-egy kis halál az életünkben. Nehéz szembenézni azzal, hogy valami vagy valaki nélkül kell továbblépnünk. E félelmünk mögött az a tévedésünk húzódik meg, hogy azt a bizonyos dolgot, eszmét, személyt a magunkénak tekintjük.
 • Ha belegondolunk, végső soron semmink nincs, és mindenünk megvan. Ez egy paradoxon, amivel fontos szembesülni. Ha már most tudom, hogy a párom, gyermekem, és minden magaménak tudott dolog végső soron a sors kegyelme folytán mellém rendelt “eszköz”, de nem birtokom, akkor rájövök, hogy az, ami összeköt vele az az enyém és mindörökre az is marad. A félelmünket így felválthatja a hála, mely erősíti a kapcsolatokat.

Ha szeretnél együtt élni a

kozmikus ritmussal…

Péntek 13! Artemisz Asztrológia Debrecen

A változás az állandóság!

 • Ne féljünk hát a változástól, hiszen ez az egy dolog állandó az életünkben! S változni a környezetünkkel együtt is lehet!
 • Minden reggel végső soron egy kis feltámadás és minden este egy kis halál, hiszen tudatos énünk minden nap újra éled. S így minden nap egyben lehetőség az új életre, változásra!

Önbeteljesítő jóslat

 • Vigyázzunk arra, ne váljon ez a nap “önbeteljesítő jóslattá”, hiszen, ha fokozottan arra koncentrálunk, hogy csak baj ne történjen, ez előhívja a szorongást bennünk, mely feszültséget generál, s ilyenkor valóban több problémát okozhatunk saját magunknak a dekoncentráltság miatt.
 • S a fokozott figyelem miatt ezeket a helyzeteket erősebb érzelmi töltettel reagáljuk le, s tesszük el az emlékek tárházába. “Hát persze, hogy ez is péntek 13-án történik meg velem!”

Az asztrológia és számmisztika kapcsolódik

 • A 13-as szám hozzákapcsolódik a Nap és Hold mozgásaihoz, periódusaihoz is.
 • A Nap éves útja során 12 csillagjegy előterében haladva rója látszólagos égi útját. A naptárban ez a 12 hónapnak feleltethető meg. S ha a 12 hónap letelik, egy új ciklus, új esztendő kezdődik, a 13-kal, amely bármit hozhat…
 • Általában kíváncsisággal vegyes várakozással nézünk a jövő esztendő felé, mely ha beköszönt, az előzőtől végleg el kell búcsúzni. Így a 13. (hónap) az elengedést, változást, búcsút, de egyben valami újnak a kezdetét is jelenti. Ezért kapcsolódnak az év kezdethez az újévi fogadalmak.
 • Az előző mellett, amíg a Nap égi (látszólagos) útja során bejárja az Ekliptikát, addig a Hold ugyanezt 13-szor teszi meg. Egyszerűbben: Egy év alatt 13 holdciklust élünk meg.
 • S a Hold az intuíció, a belső világunk szimbóluma, mely magában hordoz olyan potenciálokat is, mely akár kisebb változásainkat, vagy mélyebb transzformációinkat is képes segíteni. Aki hallgat az intuíciója hangjára, azt nem érik teljesen váratlanul a változások, hiszen a látható életben bekövetkező hatásokat először “kihordjuk” belső világunkban! Hányszor mondjuk magunkban: Éreztem már a változás előszelét, gyanítottam, sejtettem, esetleg meg is álmodtam…

Van, akit rettegés fog el, ha péntek 13-án ki kell bárhová is mozdulnia a lakásból, de vannak, akik egyáltalán nem foglalkoznak az évszázados babonával.

Utánajártunk honnan ered a misztikus dátum és milyen magyarázatok köthetők hozzá.

A Hajdúszoboszlói Városi Televízió filmje, melyben Oláhné Mednyánszki Krisztina asztrológust is faggatják a babona hátteréről.

Legyen ez a nap az, amikor jobban figyelsz az intuíciód önsegítő hangjaira, hogy tisztán lásd, hol vár Rád megújító változás!
Vezessen az intuíciód, hallgass belső bölcsebb világodra MA (is)!

Ha úgy érzed, hasznosítani tudod ezt a tartalmat a mindennapi életedben,

már megérte az erőfeszítésem!

Arra kérlek, oszd meg, küldd el, segíts Te is a sodródóknak!

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Asztrológia Iskola