Péntek 13! Te miben születsz ma újjá?

 • A babonás félelem, mely körbeveszi ezt a számot a misztikus múltba nyúlik vissza!
 • A számokat ma leginkább a racionális és anyagi világ megértésére használjuk, ugyanakkor a számoknak van egy intuitív, analógiás jelentésszintje is, mely üzeneteket szintén értelmezhetjük, ha nyitottak vagyunk rá. A számmisztika ma is ezzel foglalkozik.
Péntek 13! Artemisz Asztrológia Debrecen

Mit mond az asztrológus? A félelmetes 13-as!

 • A 13-as szám önmagában „félelmetes” külsőt hordoz. A babonás emberek kimondottan óvakodnak tőle, de a kevésbé babonások is, ha tehetik, kerülik. Kimondottan szerencsétlennek tartják, ha ez a szám péntekre esik. Vannak szállodák, ahol nincs 13. emelet, vagy szobaszám, sokszor versenyeken, sorszámok kiosztásánál is mellőzik.
 • A pszichológia szerint, ha egy dolog számunkra „veszélyes”, arra jellemzően kétféle módon reagálunk. Egyrészt a félelem miatt megpróbáljuk negálni, elkerüljük, támadjuk, vagy „átesünk a ló túlsó oldalára” és mindenütt azt keressük, mintegy lehetőséget teremtve arra, hogy szem előtt tartsuk azt, amitől öntudatlanul félünk.
 • Igyekszünk jó viszonyt ápolni vele, hátha így elnyerjük az adott dolog „jóindulatát”. Így vagyunk a 13-as számmal is! Vannak, akik kimondottan kerülik, míg mások mindenütt keresik, kedvencként tartják számon.
Péntek 13! Artemisz Asztrológia Debrecen

Halál és feltámadás száma

 • A számmisztika rendszerében a 13-as szám a halál és feltámadás száma. Utal valami véglegesre, befejezettre, de egyben valami újra is. Honnét eredhet ez a megközelítés?
 • A 12-es szám gyakran egész, teljes dologra, rendszerre utal, gondoljunk a 12 tanítványra, a 12 hónapra, csillagjegyre, a görög főistenekre, a 12 izraeli törzsre, vagy akár a tucatra, mint mérőszámra. S ha valami betelt, teljessé vált utána szükség szerint valami más következik.
 • Talán ettől válik olyan félelmetessé a 13-as. Hiszen minden veszteségtől, elengedéstől félünk, mely valójában egy-egy kis halál az életünkben. Nehéz szembenézni azzal, hogy valami vagy valaki nélkül kell továbblépnünk. E félelmünk mögött az a tévedésünk húzódik meg, hogy azt a bizonyos dolgot, eszmét, személyt a magunkénak tekintjük.
 • Ha belegondolunk, végső soron semmink nincs, és mindenünk megvan. Ez egy paradoxon, amivel fontos szembesülni. Ha már most tudom, hogy a párom, gyermekem, és minden magaménak tudott dolog végső soron a sors kegyelme folytán mellém rendelt „eszköz”, de nem birtokom, akkor rájövök, hogy az, ami összeköt vele az az enyém és mindörökre az is marad. A félelmünket így felválthatja a hála, mely erősíti a kapcsolatokat.

A változás az állandóság!

 • Ne féljünk hát a változástól, hiszen ez az egy dolog állandó az életünkben! S változni a környezetünkkel együtt is lehet!
 • Minden reggel végső soron egy kis feltámadás és minden este egy kis halál, hiszen tudatos énünk minden nap újra éled. S így minden nap egyben lehetőség az új életre, változásra!

Önbeteljesítő jóslat

 • Vigyázzunk arra, ne váljon ez a nap „önbeteljesítő jóslattá”, hiszen, ha fokozottan arra koncentrálunk, hogy csak baj ne történjen, ez előhívja a szorongást bennünk, mely feszültséget generál, s ilyenkor valóban több problémát okozhatunk saját magunknak a dekoncentráltság miatt.
 • S a fokozott figyelem miatt ezeket a helyzeteket erősebb érzelmi töltettel reagáljuk le, s tesszük el az emlékek tárházába. „Hát persze, hogy ez is péntek 13-án történik meg velem!”
Péntek 13! Artemisz Asztrológia Debrecen

Az asztrológia és számmisztika kapcsolódik

 • A 13-as szám hozzákapcsolódik a Nap és Hold mozgásaihoz, periódusaihoz is.
 • A Nap éves útja során 12 csillagjegy előterében haladva rója látszólagos égi útját. A naptárban ez a 12 hónapnak feleltethető meg. S ha a 12 hónap letelik, egy új ciklus, új esztendő kezdődik, a 13-kal, amely bármit hozhat…
 • Általában kíváncsisággal vegyes várakozással nézünk a jövő esztendő felé, mely ha beköszönt, az előzőtől végleg el kell búcsúzni. Így a 13. (hónap) az elengedést, változást, búcsút, de egyben valami újnak a kezdetét is jelenti. Ezért kapcsolódnak az év kezdethez az újévi fogadalmak.
 • Az előző mellett, amíg a Nap égi (látszólagos) útja során bejárja az Ekliptikát, addig a Hold ugyanezt 13-szor teszi meg. Egyszerűbben: Egy év alatt 13 holdciklust élünk meg.
 • S a Hold az intuíció, a belső világunk szimbóluma, mely magában hordoz olyan potenciálokat is, mely akár kisebb változásainkat, vagy mélyebb transzformációinkat is képes segíteni. Aki hallgat az intuíciója hangjára, azt nem érik teljesen váratlanul a változások, hiszen a látható életben bekövetkező hatásokat először „kihordjuk” belső világunkban! Hányszor mondjuk magunkban: Éreztem már a változás előszelét, gyanítottam, sejtettem, esetleg meg is álmodtam…

Van, akit rettegés fog el, ha péntek 13-án ki kell bárhová is mozdulnia a lakásból, de vannak, akik egyáltalán nem foglalkoznak az évszázados babonával.

Utánajártunk honnan ered a misztikus dátum és milyen magyarázatok köthetők hozzá.

A Hajdúszoboszlói Városi Televízió filmje, melyben Oláhné Mednyánszki Krisztina asztrológust is faggatják a babona hátteréről.

Legyen ez a nap az, amikor jobban figyelsz az intuíciód önsegítő hangjaira, hogy tisztán lásd, hol vár Rád megújító változás!
Vezessen az intuíciód, hallgass belső bölcsebb világodra MA (is)!