MARS ÉS MERKÚR FESZÜLT KAPCSOLATA

Amint a Mars 2020. június 30-án belép a Kos csillagjegybe, pár napon belül már egy kihívásokat tartogató kapcsolatot – kvadrát fényszöget – alakít ki a Rák jegyében haladó Merkúrral.

A két planéta között kialakuló nehéz hatást 2020. július 03-tól egészen augusztus 01-ig érezheted. A Merkúr retrográd, hátráló mozgásából kifolyólag ebben az időszakban fényszögük pedig kétszer, július 8-án és július 27-én is kiteljesedik!

Általánosságban azt mondhatjuk, hogy a Mars és Merkúr feszült kapcsolata idején a legnagyobb “erőpróbát” a meggondolatlan, érzelmi alapú kommunikáció és az elhamarkodott, át nem gondolt cselekedetek jelenthetik

Mars és Merkúr feszült kapcsolata Artemisz Asztrológia Debrecen

Ennek az állásnak az alapfeszültségét az adja, hogy a két bolygó kapcsolata egymással ellentétes tartalmakat von össze! Az impulzív, dinamikus, akarat-vezérelt Kos Mars és az érzékeny, szubjektív Rák Merkúr hatásának következtében ingerlékenységet, frusztráltságot tapasztalhatsz magadon, és másokon is.

Észreveheted, hogy érzelmeidet és gondolataidat nehezen tudod megfogalmazni, vagy már nem is akarod… Magadat is meglepheted azzal, hogy máskor kordában tartott feszültséged most váratlan “kitörések” formájában jelentkezik. Türelmetlenség lehet urrá rajtad, mely balesetveszélyes helyzetekbe sodorhat, ha nem figyelsz eléggé!

A hirtelen, heves és akár agresszív megnyilvánulások további konfliktusokat is szíthatnak… Így nagyon fontos, hogy a Mars és Merkúr feszült kapcsolata idején kommunikációd során fokozottan figyelj oda a másikra! Nagyon alaposan gondold át, hogy kinek, mit és hogyan mondasz!

Most könnyebb a “nehezebb utat” választani, megsértődni, vagy a másikat megsérteni, hogy azután duzzogva eltávolodjatok egymástól! Sajnos, ez most nem a diplomatikus lépések és az együttműködésre törekvés ideje, biztosan észreveszed ezt a világban fokozódó konfliktushelyzetekben is.

Mars és Merkúr feszült kapcsolata Artemisz Asztrológia Debrecen

Ebben a periódusban azt is tapasztalhatod, hogy mások akaratukat rád szeretnék erőltetni, vagy meg akarnak győzni… Ezt viszont most nem direkt módon, hanem játszmákkal, “kerülőutakon”, érzelmi zsarolással próbálják elérni…

A Rák Merkúr időszakban egyébként is hiszékenyebb, naivabb lehetsz, mint általában, így legyél óvatos, ha azt érzed, hogy szinte “nyomulva” valamire nagyon rá akarnak beszélni

A közlekedésben igyekezz inkább előzékeny lenni és legyél óvatos a szúró, vágó, éles eszközökkel…

Fejlődj és gazdagodj Te is egy hatékony eszköz segítségével!

A Mars és Merkúr feszült kapcsolata nem kedvez az objektív, következetes döntési folyamatoknak, ha teheted, halaszd el az ezzel kapcsolatos ügyeidet!

Ha életedben mégis éppen most aktuális valamilyen gazdasági, üzleti lépés, akkor a felmerülő kérdéseket többször nézd át és alaposan járd körbe! Sőt, akár kérheted egy szakértő segítségét is annak érdekében, hogy nehogy egy labilis és nem túl kedvező helyzetben találd magad. Most kerüld el a kockázatvállalást!

Mars és Merkúr feszült kapcsolata Artemisz Asztrológia Debrecen

Mint minden nehezebb hatásnál, most is szeretnénk hangsúlyozni! Tudatossággal enyhítheted a két planéta által kiváltott problémás helyzeteket!

Ügyelj arra, hogy ne szippantson be saját érzelmi örvényed! Nézz szembe belső világoddal, próbáld meg beazonosítani nehézségeid mozgatórugóit…. Ehhez ajánljuk figyelmedbe korábbi videónkat, amely az indulatok, az agresszió és szorongás kapcsolatáról szól!

Mostani feszítő energiáidat pedig próbáld valamilyen fizikai tevékenység, mozgás és sport által levezetni! De ne felejtsd el a kellő bemelegítést, mert most fizikailag is sérülékenyebb vagy!

Ha úgy érzed, hasznosítani tudod ezt a tartalmat a mindennapi életedben,

már megérte az erőfeszítésem!

Arra kérlek, oszd meg, küldd el, segíts Te is a sodródóknak!

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Asztrológia Iskola