Merkúr jelentése a horoszkópban

Merkúr a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen

Milyen szerepet tölt be a Merkúr a horoszkópban, hogyan tekintünk erre a planétára pszicho – asztrológiai szempontból?

A Merkúr horoszkópbeli pozíciója arról informál bennünket, hogy személyiségünk milyen módon kapcsolódik és értelmezi a világ dolgait, a többieket. Elmeséli, hogyan fogadjuk be, dolgozzuk fel és reagálunk az átélt élményekre, helyzetekre. KÖZVETÍT, hidat képez a belső és külső világunk között.

Az intellektusról ad felvilágosítást, így tehát a Merkúr a horoszkópban a gondolkodásunk jelzője is! Rávilágít arra, hogyan tanulunk, illetve arra, hogy egyáltalán készséggel tanulunk –e? Milyen gyorsan értjük meg és fogadjuk be a számunkra új ismereteket és információkat?

Mindezek mellett egy másik nagyon fontos működési területünket, a kommunikációnkat is szimbolizálja! Megmutatja, hogyan és szívesen kapcsolódunk -e másokhoz, előszeretettel beszélgetünk, vagy inkább írni szeretünk? Hogyan tudjuk kifejezni magunkat? Állása a horoszkópban arra is rávilágít, hogy mi magunk mit gondolunk a saját kommunikációnkról!

A Merkúrhoz tartoznak az érzékszervi működéseink, hiszen a látás, a szaglás, az érintés és ízlelés segítségével tudjuk a világot felfedezni, megismerni és megtapasztalni!

Kifejezi mozgásunkat és mozgékonyságunkat is!  Jegyhátterétől függően jelzi, milyen aktivitás jellemző ránk a hétköznapi életünk tevékenységeiben!

Merkúr a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen

A Merkúr a horoszkópban rámutat kapcsolatrendszereinkre! Itt elsősorban azokra a kapcsolatokra kell gondolnunk, amelyek felszínesebbek, amelyeket a mindennapok során létesítünk! Például szóba elegyedünk a postással vagy információt cserélünk csoporttagokkal egy közösségi média felületen!

Merkúr a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen

HERMÉSZ, azaz MERKÚR

A planéta névadója a mitológiai Merkúr is közvetítő szerepet töltött be az isteni, a földi és az alvilági szférák között! A Merkúr a horoszkópban a tudatos és tudattalan részeink között közvetítő feladatot lát el! Hasznunkra van az önismereti munkában, mert segít a tudatosítani az addig öntudatlan tartalmainkat!

A Merkúr erőteljes hatása alatt álló emberek közelében mindig találhatunk valamilyen kommunikációs eszközt – mobilt, laptopot -, naplót, jegyzetfüzetet, tollakat és/vagy legalább egy könyvet!

Merkúr a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen