Mérleg hava: A harmónia keresés időszaka

Kozmikus évkör Mérleg hava Artemisz Asztrológia Debrecen
 • Az őszi nap-éj egyenlőséggel köszönt be az életünkbe a Mérleg időszaka.
 • Egy kiegyensúlyozó ponton a sötétség és világosság között.
 • Ez nem az az egyensúly, amiből valaminek meg kell születnie – az a Kosra jellemző, mely a tavaszi nap-éj egyenlőséggel indul -, hanem az az egyensúly, mely egy fejlődési, érési időszak végén következik be.
 • Az elmúlás előtt még egyszer rápillanthatunk a természetre, ráláthatunk a tartalomra, miként szüret után a borász megnézi a must cukorfokát.

A Mérleg figyelme a külvilágra irányul.

Mint második levegős jelnek, a Mérlegnek az a legfontosabb,

hogy kapcsolatban legyen valakivel.

Itt az ideje, hogy a megbékélésre törekedj az emberekkel!

Hogy ez könnyebben menjen…

TÉGED IS VÁR AZ

ARTEMISZ ASZTROLÓGIA ISKOLA!

 • Míg az előző jel – a Szűz – önmagára figyeléssel próbálja megtalálni a helyét egy adott közösségben, s ott megélni a hasznosságát, a Mérleg figyelme már kifelé, a külvilágra irányul. Nyitott mindenre, amivel találkozik, hogy megtalálja benne személyisége kiegészítőjét. Legmélyebb motivációja, hogy a másikban tükröződve kiteljesedést éljen meg. Vágyik a kiegészülésre, tökéletességre, egyensúlyra.
 • Nagyon disszonáns jel. Olyan akar lenni, mint egy sima vizű tó, de a legkisebb fuvallat is felborzolja. Hordozza az igazságot, harmóniát, kompromisszumot tartalmazó viselkedést, mely kiegyenlíti a szélsőségeket és összekapcsolja az ellentéteket.

Fő mottója a bibliai idézet: “Nem jó az embernek egyedül!” Számára a társ a fontos…

 • Ő az, aki csak akkor lép ki az egyik kapcsolatból, ha átléphet egy másikba, hiszen egy pillanatig sem akar egyedül lenni.
 • Uralkodó bolygója a Vénusz, mely az életélvezetről, harmóniakeresésről, művészi vonzódásról, szerelemről ismert. De társíthatjuk hozzá Justiciát az igazságosság istennőjét is, akinek jelszava: “Harmónia és igazságosság mindenek felett!”
 • Kardinális kérdés számára az arányosság, szépség és elegancia. Elképzel egy szép és teljes világot, melyben minden a maga helyén van. Van stílusa, alantas dolgokba nem megy bele!
 • Pillanatok alatt képes kapcsolatot teremteni, s akár órákig is elszórakoztatni a mellette levőt. Kimondottan társasági ember. Úgy tud figyelni a másikra, mintha ő lenne számára a legfontosabb a világon. Ezt sokan félreértelmezik, s emiatt kellemetlen helyzetekbe is kerülhet.

Párkapcsolatban fontos számára az érintés, simogatás, puhaság, a közös életélvezet, kulturális programok…

 • Általában szeret táncolni is. Az együttélés során megtapasztalható, hogy a Mérleg, amíg lehet, halogat, a dolgokat szereti szebben tálalni, könnyen elbizonytalanodik, ezért folyamatosan kérdezgeti a környezetét megerősítést várva. Véleményéhez nem ragaszkodik görcsösen. A békesség kedvéért elhallgathat dolgokat.
 • A Vénusz általában szép és harmonikus külsőt ad a Mérlegeknek. Fontos a megjelenés és ápoltság, jellemző a könnyű, kecses mozgás. E jel szülöttei közül ismert színésznők, például: Brigitte Bardot; Romy Schneider, Elizabeth Taylor, Catherine Denevue, a legszebbek közül valók.
 • A Mérleg nő bájos, ő a meghódításra váró várkisasszony, aki szívesen veszi, ha a jelentkezők a kegyeiért “lovagi tornát” tartanak. A Mérleg férfi sharmos és tudja, hogyan kell udvariasan viselkedni, elnyerni a környezete tetszését.
 • Pozitívan megnyilvánuló Mérleg adottság az okos stratégia az erőegyensúly kérdéseiben. Született intelligencia, tárgyilagos, megnyerő, szép beszéd, választékos kifejezésmód. Ez jól használható a diplomáciában, igazságszolgáltatásban, s annak “tálalásában”. Dominánsan Mérleg ember Göncz Árpád, és Medgyessy Péter.
 • A Mérleg képviselőjét megtaláljuk még a szépségipar bármely területén, a partner közvetítő irodákban, vagy éppen virágkötő, kertépítő, növénynemesítő szakmákban. Jó érzékkel lehet üzletkötő, lakberendező s a kultúra iránti vonzalmából művelődés-szervező is. Ha művészi vonzalma kreatív képességként is megnyilvánul, akkor általában a táncművészet, a képi művészetek, vagy az iparművészet különböző területein alkot.

Problémái abból adódnak, hogy állandóan “mérlegel”…

 • Keresi azokat a döntéseket, melyek a legkevésbé zavarják meg a harmóniát. Megpróbál olyan döntéseket hozni, melyek mindenkinek megfelelnek. S mire minden szempontot figyelembe venne, már régen kicsúszott a határidőből. A döntéseket meghozták már mások. Így azután megint elkerülhető a konfrontálódás, hiszen nem ő döntött. Ügyes taktikával észrevétlenül “ráveszi” a másikat, hogy döntsön helyette.
 • Kapcsolatainak sem tud igazán véget vetni, ő az, aki a háttérben tovább szövi azokat. Egyrészt, mert nem szeret, s nem is tud haraggal elválni, másrészt ezzel lehetőséget ad magának arra, hogy szükség esetén újra “felmelegítse” azokat. Kapcsolatának szövedékei hasonlóak egy cérnás dobozhoz, melyben már évek óta nem volt nagytakarítás. A letekeredett szálak egy bonyolult gombolyaggá álltak össze, melyet már nem lehet kibogozni. Ennek a játszmának a hátterében a Mérleg erős szeretetéhsége húzódik meg, mely tetszési vágyban fejeződik ki.
 • Negatív tulajdonságként találkozhatunk a Mérleg túlzott szerelmeskedő hajlamával, mely hűtlenséggel, megbízhatatlansággal párosul. Erkölcsi gát nélkül, helyezkedéssel, a külsejével hatva az emberekre, erotikáját fegyverként használhatja. Hajtva az örökös elismertség vágytól, üres divatbolonddá, különccé válhat, aki lusta, mindent másnapra halaszt. Életét önmagának is hazudozva, gátlástalan életművész(nő)ként élheti.
 • A szépségipar minden termékére vevők, mely enyhítheti az öregedési folyamatot. Ők látogatják leginkább a különböző kozmetikai, ill. plasztikai rendeléseket.
Kozmikus évkör Mérleg hava Artemisz Asztrológia Debrecen
 • Egyéni életutunkban a Mérleg a korai serdülőkor időszakát szimbolizálja
 • Ez a barátságok, plátói szerelmek és a szexus felébredésének az ideje.
 • Figyelmünk ilyenkor a külvilágra irányul, arra, hogy mások hogyan látnak bennünket (tükör).
 • Érdeklődésünk a másik nem iránt fokozódik.
 • Erre a külvilágra figyelésre, a kompromisszumkészségre, a harmóniateremtésre taníthat bennünket minden körülöttünk élő Mérleg ember.
 • Ennek legmagasabb szellemi aspektusa az a béketörekvés, melyet Mahatma Ghandi életfelfogása szimbolizál.
 • Senkit sem akar megbántani, s ez magyarázza döntési nehézségét. Az egyensúly számára elsődleges, mert ki nem állhatja a konfliktust. A durvaságot nehezen viseli.
 • Vele nehéz konfrontálódni, mert inkább “mellébeszél”.
 • Finoman kell szembesítenünk a véleményünkkel az “együttműködés” kedvéért.
 • A dominánsan Mérleg ember fél az egyedülléttől, a döntési helyzetektől, konfliktusoktól, határozott állásfoglalástól. S attól a legjobban, hogy őt csúnyának találják. Általában elmondható, hogy úgy éli az életét, mintha folyamatosan egy tükörben figyelné magát, s törekszik arra, hogy a tükör mindenkor szép külsőt és belsőt mutasson. Megviseli őket az idő múlása.

Törekedjünk életünkben a cél érdekében

a másokkal való együttműködésre!

Ha úgy érzed, hasznosítani tudod ezt a tartalmat a mindennapi életedben,

már megérte az erőfeszítésem!

Arra kérlek, oszd meg, küldd el, segíts Te is a sodródóknak!

Kozmikus évkör Kos hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Halak hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Vízöntő hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Nyilas hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Skorpió hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Mérleg hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Szűz hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Oroszlán hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Rák hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Bika hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Ikrek hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola