Plútó az asztrológiában

Visszakaphatja – e bolygó státuszát a Plútó?

Plútó az asztrológiában Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen

Írásunk apropóját az adja, hogy a közelmúltban több olyan hírekkel és külföldi cikkel találkoztunk, amelyben a fenti kérdésre keresik a választ.

A Plútót a Nemzetközi Csillagászati Unió (IAU) „fokozta le” törpebolygóvá 2006-ban, sokak megdöbbenésére. Már akkor is nagy vitákat generált az ügy, mert sok csillagász és tudós nem értett egyet a döntéssel. Az IAU azzal magyarázta a planéta leminősítését, hogy az nem felel meg azoknak a kritériumoknak, amelyek szükségesek a bolygóvá történő besoroláshoz.

A Plútó leminősítése meghökkentő hír volt az asztrológiával foglalkozók számára, mi is megrökönyödve vettük tudomásul a tudósok „ítéletét”.

Hogy miért? Az asztrológiában a Plútó a szükséges változásokért, a gyökeres átalakulásért felelős planéta! Az az energia, amely lerombolja a már régen elavult, idejétmúlt, minket már nem szolgáló tartalmakat! Pusztítva teremt, a saját érdekünkben! Általa lehetünk saját személyiségünk főnixei!

Lefokozása – asztrológiai szempontból – tehát egyet jelentett a folyamatos megújulásra, fejlődésre történő nemet mondással, mind egyéni, társadalmi és globális szinten is! Vajon milyen jövő várhat az emberiségre – e tartalmak nélkül?

2019 februárjában az Icarus című amerikai tudományos folyóiratban megjelent egy tanulmány, amelyben több, mint kétszáz év csillagászati ismereteit dolgozták fel. A kutatást végző szakemberek megállapították, hogy a szempontrendszer, amely alapján a Plútót besorolták, nem a legmegfelelőbb.  A vizsgálatok eredménye pedig arra sarkalta a Csillagászati Uniót, hogy felül kell vizsgálniuk az általuk alkalmazott definíciókat és így a Plútó státuszát is!

Felcsillant hát a remény! Rendkívüli, hogy a döntés ellenére is rengeteg szakembert nem hagyott nyugodni a Plútó ügye.

Akár ismerik pszicho – asztrológiai jelentőségét, akár nem, a bolygó által képviselt analógiák ott mozognak a tudósokban is! Fejet hajtunk –e a szükséges és elkerülhetetlen változások előtt, amelyek bennünket szolgálnak? Megtörténhetnek –e az indokolt és gyökeres átalakulások, vagy olyan jövőt szeretnénk, amely elnyűtt, támolygó alapokra épül?

Izgatottan és kíváncsian várjuk a fejleményeket!

Uránusz a Bika csillagjegyben Artemisz Asztrológia Debrecen
Plútó a Vízöntő csillagjegyben Jenny fonógép Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Neptunusz a Halak csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Plútó a Bak csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen