SZŰZ HAVA:
A begyűjtés és rendszerezés időszaka

2023.08.23 – 2023.09.23.

Nap a Szűz csillagjegybe lép 2023. augusztus 23-án 11 óra 01 perckor, s tovább halad az őszi nap-éj egyenlőségi ponton keresztül a Mérleg csillagjegy előterébe szeptember 23-án 08 óra 50 perckor. 

Most a Szűz Havában járunk, ami régi magyar elnevezés szerint Új kenyér, illetve Kisasszony Hava.

Szűz havi horoszkóp 2023 Artemisz Asztrológia Debrecen

A horoszkóp ábra a Szűz jegyváltás idejére, Budapesti koordinátákra van elkészítve!

A havi asztrológiai aktualitások a NAP egy adott jelben való haladásához igazodnak. A Nap és bolygók jegyváltásait, főbb holdfázisokat, erősebb hatású fényszögeket emeljük ki.

AKTUÁLIS KOZMIKUS HATÁSOK

A nyári pihenés és feltöltődés után ismét megérkezik a Szűz hava az életünkbe a maga mindennapos teendőivel, mely az őszi időszakra való felkészülést teszi lehetővé. A külső világban való rendteremtés mellett, „készleteinket” felmérhetjük, ahol kell, kiegészíthetjük, feltölthetjük. Nézzük át, mire lesz szükségünk az elkövetkezendőkben, és a természet bőségkosarából józan előrelátással igyekezzünk igényeinknek megfelelően raktározni.

A 2023-as év nehézségei különösen aktuálissá teszik számunkra mindezt a Szűz időszakban!

Tekintsük át erőforrásainkat, gondoljuk végig, hogy hol és milyen módon tudunk takarékoskodni, s a számunkra már feleslegessé vált dolgokat hogyan tudjuk tovább hasznosítani.

A nyári szabadságok időszaka után a munkahelyek ismét visszatérnek a megszokott rutinhoz, feladatokhoz, áttekintésre kerülnek a statisztikák, mindezek tipikus „Szűz helyzetek”. Az új tanév kezdete is erre az időszakra esik, mely a tanulásba való visszarázódással együtt a tudásunk rendszerezésére késztet bennünket.

A Szűz jegyváltás időszakához közel esik az Új Kenyér Ünnepe, mely a betakarított friss búzából készül. Ilyenkor érdemes elgondolkodni azon, mennyi szorgalmas munkának köszönhetjük „mindennapi kenyerünket”! Legyünk hálásak érte!

Szűz havi horoszkóp 2023 Artemisz Asztrológia Debrecen

Az év körén a nyári időszakot a Szűz csillagjegy zárja le, melynek „uralma” az őszi nap-éj egyenlőségig tart.  Mire a Nap belép a Szűz csillagjegy előterébe, már észrevehetően elkezdenek a nappalok rövidülni, s mire elbúcsúzik tőle, már az őszt is megidézi.

Kozmikus évkör Szűz hava Artemisz Asztrológia Debrecen

Az Oroszlán havának tomboló melegében a magok beértek, így ez az időszak a termények betakarítását, elraktározását hozza fókuszba. Minden, ami a nyár végi bőségszaruból hasznosítható, az begyűjtésre kerül, s a felhasználásig rendszerezve, feldolgozva, szükség szerint tartósítva várja a sorsát.

Így jól tesszük, ha előrelátóan gondoskodunk az előttünk lévő időszakról, precíz beosztással tartalékolunk.

A Szűz jele a Merkúr bolygó uralma alatt áll, mely a hétköznapi, racionális gondolkodást szimbolizálja.

Nem véletlen, hogy erre az időszakra esik a tanévkezdés, mely a tanulásba való visszarázódással együtt a tudás rendszerezésére késztet bennünket. Ha már „kinőttünk” az iskolából, akkor a józan, előre gondolkodás esélyét adja számunkra. Belső világunk felé fordító jegyként, a tapasztalatok bölcsességgé formálásának a lehetőségét is biztosítja.

Ahogyan aratás során szétválasztják a búzát az ocsútól,  a Szűz hava nekünk is jó lehetőséget biztosít arra, hogy lomtalanítsunk, az otthonunkat rendbe tegyük, kitakarítsunk még a fűtési szezon beállta előtt.

10 témakör, amiben most hatékony lehetsz

1. Rendszerezd a külső-belső dolgaidat!

2. Takarítsd ki, ami megérett rá, lomtalaníts!

3. Mérd fel, vedd számba, milyen erőforrások állnak a rendelkezésedre!

4. Raktározd el, amit megtermeltél!

5. Gondolkodj előrelátóan, beosztó módon a következő időszakról!

6. Végezz kézügyességet igénylő feladatokat (pl. javítás)!

7. Ha kapcsolódsz az oktatáshoz, rendszerezd tudásod, ha nem, akkor is bővítsd ismereteidet!

8. Az eddig halogatott ügyeidet intézd el!

9. Alakítsd ki a neked megfelelő napi rutint (otthon, munkahely)!

10. Foglalkozz a testeddel, ha szükséges kezdj életmód reformba!

A „szűz-ség” eredeti jelentésében tisztaságot jelent, melyet több síkon értelmezhetünk és valósíthatunk meg.

Fizikai testünk és külső környezetünk tisztán tartását ugyanúgy támogatja, mint a lelki értelemben vett tisztaságot, erkölcsösséget…

Szellemi síkon a tisztaság egyfajta „szeplőtelenség”, melyet a keresztény kultúrkörben leginkább Szűz Mária jelenít meg.

Ennek tudatában már meg sem lepődünk, hogy a Szűz Havában kiemelt Mária napokat találunk a naptárban.

Ha szeretnéd felhasználni a Szűz Havát lelki fejlődésre, itt találsz 1-1 kérdéskört, melyek szinkronban vannak az aktualitással:

  • Mennyire vagyok kritikus, és hogyan viselem a kritikát?
  • Milyen szorongásaim vannak, és azokat hogyan kezelem?
  • Hogy vagyok általában a renddel és a tisztasággal?
  • Annak rendelek alá mindent, hogy egészséges legyek, vagy azért vagyok egészséges, hogy éljem az életem?

Foglalkozz hetente egy kérdéssel, s letisztultan vágsz bele az új évszakba!