Amikor a Merkúr
a Nyilas csillagjegyben jár

Merkúr a Nyilas csillagjegyben Artemisz Asztrológia Debrecen
 • Segít, hogy személyes tapasztalataink kikristályosodjanak és összefüggéseikben letisztuljanak!
 • A Skorpió hatása alatt önként, vagy sorsunk által ránk kényszerített helyzetek által elvégzett leltár után új irányvonalakat tudunk kitűzni saját magunknak.
 • Ha kellő időt szánunk az összegzésre, 2023. november 10. és december 01. között a Merkúr a Nyilas csillagjegyben támogat bennünket abban, hogy terveket készítsünk a jövőre nézve!

2023. december 13-án a Merkúr hátráló mozgásra vált a Bak jegyében. Retrográd haladása során 2023. december 23-án visszalép a Nyilas jegy területére, s egészen 2024. január 14-ig itt halad.

A Merkúr hátráló, azaz retrográd periódusáról általánosságban elmondható, hogy a kommunikációban és az információ áramlásban zavarok keletkezhetnek! A gondolkodásunk belassulhat és problémáink adódhatnak az utazások során is.

A visszafelé haladó Merkúr időszakában óvatosan bánjunk a szavakkal, figyeljünk jobban oda, mikor, hogyan, és mit mondunk ki! Most hamarabb teret engedhetünk a negatív gondolatoknak, ügyeljünk arra, hogy ne kerüljünk mókuskerékbe! A mindennapi közlekedés során is legyünk körültekintőbbek, próbáljunk meg feszültebb helyzetekben megőrizni türelmünket!

Amikor a Merkúr a Nyilas csillagjegyben halad, ráláthatunk arra, miért kellett elengednünk bizonyos helyzeteket, személyeket, elképzeléseket az életünkből…  Felismerhetjük életünk nagyobb összefüggései által, hogy melyek azok a dolgok, amelyek valójában már akadályoztak bennünket a továbbhaladásban.

Merkúr a Nyilas csillagjegyben Artemisz Asztrológia Debrecen

 • Ebben az időszakban fokozódik érdeklődésünk a világ eseményei iránt, nyitottsággal és kíváncsisággal szemlélhetjük a körülöttünk zajló eseményeket!
 • Sokkal optimistább hozzáállással, hittel telve és bizakodóan kereshetünk számunkra új ideákat és bővíthetjük látókörünket!
 • Nagyszerű periódus lehet ez idegen nyelv tanulásához! Ha pedig életünk összefüggéseire tágabb rálátást szeretnénk nyerni, itt az idő, hogy olyan tanulmányokba kezdjünk, amely segít értelmezni életünk történéseit!
 • Az egyre rosszabbodó időjárás miatti passzivitást felhasználhatjuk arra, hogy hitünkben erősödjünk, életszemléletünket tágítsuk.
 • Felkereshetjük azokat a személyeket, akiket tanítóként tisztelünk életünkben!
 • Habár figyelmünk most inkább a jövő felé irányul, fontos, hogy a realitás talaján állva, józan gyakorlatiasságunkat használva tűzzük ki magunknak az új irányokat! Ne építsünk légvárakat!
Merkúr a Nyilas csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen

A Nyilas Merkúr időszak alatt lelkesedésünk következtében hajlamosak lehetünk „prédikálni”! Ügyeljünk arra, hogy nem biztos, hogy mindig nekünk van igazunk! Hallgassunk meg másokat is!

 • Ez az időszak az egyének, és társadalmak életében fokozottan fókuszba hozza a jog és igazságosság témaköreit, annak akár pozitív vagy negatív tapasztalatait.
 • Jogalkotási és alkalmazási folyamatokban különösen nagy aktivitást figyelhetünk meg! Sok új szabály és rendelet, törvény láthat napvilágot!
 • Tanúi lehetünk a gyakran szubjektíven értelmezett ideológiák, különböző politikai elképzelések hangzatos kinyilatkoztatásainak is.
 • Az egyházak részéről is aktívabb megnyilvánulásokat tapasztalhatunk, adakozásra, hitéletünk elmélyítésére buzdítva.
Merkúr a Kos csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Merkúr a Halak csillagjegyben Artemisz Asztrológia Debrecen
Merkúr a Vízöntő csillagjegyben Artemisz Asztrológia Debrecen
Merkúr Merkúr a Bak csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Merkúr a Nyilas csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Merkúr a Mérleg csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Merkúr a Szűz csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Merkúr a Rák csillagjegyben Artemisz Asztrológia Debrecen
Merkúr az Ikrek csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Merkúr a Skorpió csillagjegyben Artemisz Asztrológia Debrecen