Amikor a Merkúr a Halak csillagjegyben jár

 • Megnehezíti a konkrét döntéseket, a hétköznapi ügymenetet és a gyakorlatias dolgokat!
 • A Merkúr 2020. február 03-án lép be a Halak jegy „vizes” közegébe, s ennek hatására a pontosnak hitt információk, adatok, s azok forrása kétessé válhatnak.
 • Ez a bizonytalanság még inkább jellemezheti a 2020. február 17. és március 4. közötti periódust, amikor a planéta a Halak jegyben hátráló, azaz retrográd mozgást végez!
Merkúr a Halak csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen

Szeretnél együttműködni  a kozmikus energiákkal?

TANULJ ASZTROLÓGIÁT!

A Merkúr 2020. március 4-től kezdődően hátráló mozgását már a Vízöntő csillagjegyben folytatja, a Halak jegyébe majd csak 2020. március 16. napján lép be újra!

A planéta retrográd periódusáról általánosságban elmondható, hogy a kommunikációban, az információ áramlásban és a közlekedésben zavarok keletkezhetnek! Gondolkodásunk belassulhat és problémáink adódhatnak az utazások során.

A Halak jegyében visszafelé haladó Merkúr időszakában legyünk megfontoltabbak, tudatosan figyeljünk jobban oda, amikor ügyeinket intézzük! Ilyenkor hajlamosabbak lehetünk álmodozni, a realitást könnyebben összekeverhetjük a vágyakkal, nehezebben kapcsolódhatunk a hétköznapi, gyakorlatiasságot igénylő feladatokhoz és rutinhoz. Az ábrándozás, az elkalandozó figyelem a közlekedés során is teremthet nehéz helyzeteket, inkább többször nézzünk szét, s a feszültebb helyzetekben próbáljuk megőrizni türelmünket! Ezekben a hetekben inkább belső világunkban érzünk aktívitást! Akár visszatérő álmok formájában a már korábban lerendezettnek hitt dolgaink újra felszínre bukkanhatnak, esetleg mélyebb meglátásokkal egészülnek ki! Használjuk ki ezt az időszakot! Az ismételten megmutatkozó helyzetek, szituációk, belső képek – amennyiben tudatosan foglalkozunk velük – lehetnek fejlődésünk alapjai!

 • Amikor a Merkúr a Halak csillagjegyben jár, hivatalos dolgokban gyakran találkozunk pontatlansággal, káosszal, határozatlansággal, akár egymásnak ellentmondó dolgokkal is. A tények, a pontos adatok, információk elmosódhatnak…
 • Fontos, hogy ebben az időszakban ügyintézéskor, szerződéskötéskor elővigyázatossággal járjunk el! Ügyeljünk arra, hogy ne mondjunk egyből igent, szánjunk több időt arra, hogy mibe megyünk bele, milyen dokumentumokat írunk alá!
Merkúr a Halak csillagjegyben Artemisz Asztrológia Debrecen

Figyeljük, legyünk tudatosabbak, ne váljunk csalás és hazugságok áldozatává! Csak óvatosan a szépnek és álomszerűnek hangzó dolgokkal! Az alkohol, a gyógyszerek, egyéb tudatmódosítók használatával is körültekintően járjunk el, mert most érzékenyebben reagálhatunk hatásukra…

 • Amikor a Merkúr a Halak jegyében halad, józan logikánk realitásunk „csődöt” mondhat, sőt, nem szeretjük hangoztatni saját gondolatainkat sem, mert érezzük saját magunk bizonytalanságát, befolyásolhatóságát…

 • Próbáljunk meg együtt működni ezzel az időszakkal, koncentráljunk arra, hogy mit érzünk, mit súg számunkra belső hangunk! Ne ragaszkodjunk a tökéletes, precízen elvégzett feladatokhoz!
 • Megvizsgálhatjuk azt is, hogy bennünk vannak -e zavaros gondolatok, hiszen ez a felismerés lehetőségét tartogatja! Miben vagyunk bizonytalanok? Milyen témákban vagyunk hajlamosak fantáziálgatni?

Lássuk, a Halak Merkúr időszakának milyen pozitív, támogató hatása van?

 • Segíti a planéta ebben az időszakban a művészi kifejezésmódot, az ihletet, intuíciót, s így a kreatív alkotáshoz használhatjuk fel ezt az időszakot, ha tehetjük!
 • Másokat segítő és humánus törekvéseink, az együttérzésre való hajlamunk is fokozódik, s érdeklődésünk inkább a belső világ történései felé fordul!
 • Figyeljük álmainkat, olvassunk pszichológiai vagy spirituális témájú könyveket és folytassunk baráti beszélgetéseket az érzelmeinkről, vágyainkról!
Merkúr a Halak csillagjegyben Artemisz Asztrológia Debrecen
Merkúr a Vízöntő csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Merkúr a Nyilas csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Merkúr a Skorpió csillagjegyben Artemisz Asztrológia Debrecen
Merkúr a Rák csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Merkúr az Oroszlán csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Merkúr a Kos csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Merkúr a Bika csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Merkúr az Ikrek csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Merkúr a Szűz csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Merkúr a Mérleg csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Merkúr Merkúr a Bak csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen

Ha úgy érzed, hasznosítani tudod ezt a tartalmat a mindennapi életedben,

már megérte az erőfeszítésem!

Arra kérlek, oszd meg, küldd el, segíts Te is a sodródóknak!

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola