AMIKOR A HOLD A NYILAS JEGYÉBEN JÁR…

A tűz őselem hatását erősíti

Hold haladása a Nyilas csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen

Hangulatunk…

  • Lendületben vagyunk, lelkesedünk, ötleteket gyártunk, új terveket kovácsolunk. Életünk nehézségeit most optimistábban szemléljük.
  • Szívesen találkozunk olyanokkal, akikre felnézünk, keressük azok társaságát, akiktől tanulhatunk.
  • Igazságérzetünk ilyenkor felfokozott, hamarabb szóvá tesszük a bennünket vagy másokat ért igazságtalanságot.

  • Vonzanak bennünket az új lehetőségek, a távlatok, hajt a kalandvágy, szeretnénk új dolgokat felfedezni. Ez magával hozhatja egy külföldi út megtervezését, vagy akár továbbtanulási szándékunk megerősítését.
  • Nincs most kedvünk a megszokott és unalmasan ismétlődő dolgokhoz, feladatokhoz, azt érezzük, valahol máshol szeretnénk lenni
  • Vágyunk arra, hogy elképzeléseinket, életszemléletünket meg tudjuk osztani a környezetünkkel, figyeljenek ránk, hallgassák meg gondolatainkat. Politizálásra, hitvitákra is nyitottabbak vagyunk.
  • Fokozottan jelentkezik az a vágyunk, hogy tegyünk másokért is, büszkeséget, elismerést váltsunk ki környezetünkből.
  • Feladatok és kötelezettségek helyett most inkább kirándulunk, sportolunk, vagy szurkolunk kedvenc csapatunknak barátainkkal.

Alkalmas időszak

Összességében minden új dolog, terv beindításához kedvező ez a hatás. Nézd meg, minek van aktualitása életedben.

Jövőbeli terveid előkészítéséhez tarts most ötletbörzét, merj „nagyot álmodni”, figyelj az intuíciódra. Ötleteidet írd le, hogy később (pl. Bak Hold idején) a realitásnak megfelelően szelektálni tudj a megvalósítás érdekében.

Ha új vállalkozás beindításában gondolkodsz, most itt az idő.

Szabadságvágyad kiélésére alkalmas hatás. Külföldi, vagy hosszabbtávú utazásodat megtervezheted, s szerencsés, ha az elutazás napja is Nyilas Hold idejére esik.

Jogi ügyeid intézéséhez kihasználhatod ezt a hatást. Felkereshetsz ügyvédet, böngészhetsz a jogszabályok útvesztőiben, vagy akár szerződést is köthetsz. Ha vannak esetleg peres ügyeid, most foglalkozz velük.

Reprezentációs programokra, társadalmi eseményekre most érdemes elmenned, vagy vendéglátóként megszervezned. Kapcsolatrendszeredet bővítheted társadalmi szinten fontos emberekkel. Ha politikai érvényesülésben gondolkodsz, most támogatókat is találhatsz magadnak.

Szervezz kirándulást, vagy csak úgy mozdulj ki! Ha erre most nincs lehetőséged, legalább sétálj egyet, vagy biciklizd körbe lakóhelyedet.

Ha szervező vagy, ez a hatás alkalmas különböző sportesemények, tömegsportrendezvények lebonyolítására.

Vegyél részt lelkigyakorlaton, hitéletedet fejlesztheted, vagy zarándoklatra is elindulhatsz, ha arra vágysz. Olvass vallási vagy filozófiai műveket.

Most összekötheted életedet választott társaddal, akár Isten előtt is. Ha nem gondolkodtok esküvőben, akkor összeköltözésre is használhatod a Nyilas Hold hatását.

Nem alkalmas időszak

Kerüld el a komoly fizikai erőkifejtést igénylő munkákat, a takarítást, rendrakást, földművelést. Most úgy sem tudsz ráhangolódni és gyorsan a végére járni.

Bánj megfontoltan az ígéretekkel! Most jobban szeretsz nagyvonalúnak látszani, de ha túl sokat vállalsz be, később visszaüthet.

Aprólékos dolgokat, precizitást, komoly elmélyülést és kitartást igénylő feladatok elkezdését halaszd későbbre!

Vágy, lelkesedés és elképzelés van, de a kitartás hiányozhat, hogy komoly változásokat iktass be életedbe. Spórolást, lemondást, eddig számodra fontos szokásokról való leszokást (pl. dohányzás) ne Nyilas Hold idején kezdj el.

Hosszantartó ügyek elintézésére most nincs türelmed, kár belefogni!

Pénzügyek intézésénél különösen legyél figyelmes. Most könnyebben lépre mehetsz egy „nagyszerű ajánlatra” (csak most, csak Önnek!), melyről később kiderülhet mégsem olyan nagyszerű, sőt, akár veszteséget is hozhat. Olvasd el mindig az apró betűs részt, és kérj időt az átgondolásra!

Életélvezetek terén ez a hatás hajlamosít arra, hogy átlépd a saját mértéked. Hogy evés-ivás, vagy akár vásárlás terén túlzásba ess, gyomorrontással, vagy kiürült pénztárcával ébredj.

Ma nem tudsz elvonulni a világtól, belső önvizsgálatra sem alkalmas ez a hatás. Amúgy is elnézőbb vagy most magaddal, mint máskor.

Mély lelki beszélgetéseket most kerüld el, ha megértésre és empátiára vágysz. Kioktatásban hamarabb részesülhetsz.

Egészség és szépségápolás

Általánosan érvényes szabály, hogy az adott jegyhez analógiásan tartozó testrészen lehetőség szerint kerülni kell a műtéti beavatkozásokat.

Ugyanakkor jótékonyan hat minden természetes beavatkozás, ami az adott testrész betegség megelőzését, regenerálódást segíti elő.

Nyilas jegyéhez tartozó testrészek:

csípő, ülep, keresztcsont, combok, máj (test méregtelenítése), anyagcsere, porckorongok (test növekedése)

Most van ideje a következő tevékenységeknek:

bármilyen torna, mozgás, reggeli torna fontos, fenék és combfeszesítő gyakorlatok, masszázs, cellulitis kezelés combon, fenéken, lovastorna, lovasterápia, májtisztító kúra, wellness

Kertészkedés Nyilas Hold idején

A Nyilas Hold „termés nap”, ezért a termésükért ültetett növényeinkkel, gyümölcsfáinkkal foglalkozzunk leginkább. Ide tartozik minden gyümölcs és olyan növény, amit a magjáért termesztünk: bab, borsó, kukorica stb.

Alkalmas időszak a vetésre, ültetésre, aratására a gabonanövények minden formájánál. Különösen alkalmas dísznövények, magasra növő növények, futónövények ültetésére, díszkertek, parkok, kreatív beültetésére.

Metszhetünk is, leginkább, amikor fogyó holdfázisba esik a Nyilas Hold. Gyümölcsfák nemesítésére is alkalmas hatás, leginkább olyankor, amikor növő holdfázisba esik a Nyilas Hold.

Nyilas jellegű növények a terebélyes, testes, nagy törzsű fák, a sok levéllel büszkélkedő bokrok, mint a bükk, kőrizs, gesztenye, tölgy, diófa, mandula, levendulabokor. A nagy tápanyagtartalmú növények, mint a banán, fügefa, olajbogyó, szőlő. Dekoratív virágok, mint a pünkösdi rózsa, kardvirág.

Nyilas jellegű fűszer és gyógynövények a zsálya, kövirózsa, turbolya, gyermekláncfű, szerecsendió, ginseng, árnika, bazsalikom, gesztenye, vadgesztenye.

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola