Amikor a Merkúr
a Vízöntő csillagjegyben jár

 • A Merkúr a Vízöntő csillagjegyben segíti a szükséges reformok megfogalmazását, szervezését és kivitelezését egyéni életünkben ugyanúgy, mint nagyobb, társadalmi szinteken!
 • Lehetővé teszi számunkra, hogy megreformáljuk korábbi gondolkodásunkat, életvitelünket!
 • Hatására könnyebb lesz változtatnunk!
Merkúr a Vízöntő csillagjegyben Artemisz Asztrológia Debrecen

A Merkúr 2022. január 02-án érkezik meg a Vízöntő csillagjegy területére! Haladása során azonban 2022. január 14-től retrográd, vagyis hátráló mozgásra vált, s ennek következében 2022. január 26-án a planéta visszalép a Bak csillagjegybe!

2022. február 04-én a Merkúr újra előre indul, s 2022. február 14-től ismét a Vízöntő jegyében folytatja tovább égi útját egészen 2022. március 10-ig!

A Merkúr retrográd periódusáról általánosságban elmondható, hogy a kommunikációban, az információ áramlásban és a közlekedésben zavarok keletkezhetnek! Gondolkodásunk belassulhat és problémáink adódhatnak az utazások során is!

Amikor a Vízöntő jegyében halad  visszafelé a Merkúr, ezek a kellemetlenségek, félreértések megmutatkozhatnak baráti kapcsolatainkban, vagy külföldi utazásaink során is. Ilyenkor sokkal nagyobb figyelmet és jelentőséget tulajdoníthatunk saját nézeteinknek, személyes szabadságunknak és függetlenségünknek, ami által akár párkapcsolatunkban, vagy munkahelyünkön is keletkezhetnek nézeteltérések! 

Merkúr a Vízöntő csillagjegyben Artemisz Asztrológia Debrecen

Viszont jó alkalom lehet ez arra is, hogy ezeket a pillanatokat felhasználva akár próbára tegyük magunkat és kapcsolatainkat is:

Vajon ki igaz barátom és vajon én az vagyok -e?”

Jó alkalom ez az időszak arra is, hogy olyan tanulási folyamatba kezdjünk bele, amely egy eddig ismeretlen világgal kapcsolhat össze bennünket! Ez a periódus úgy engedhet racionális rálátást bizonyos dolgainkra, hogy egy teljesen új látásmódot kezdünk el alkalmazni! Beiratkozhatunk most egy vonzó idegen nyelvtanfolyamra, de akár a kozmosz analógiás nyelvét, az asztrológiát is tanulhatjuk!

Használjuk ki ezt az időszakot! Amennyiben tudatosan foglalkozunk azokkal a témákkal, amelyek megjelennek életünkben ez időszak alatt, a későbbiekben ezek jelenthetik fejlődésünk alapjait!

 • Most találékonyak lehetünk, szokatlan lépéseket tehetünk az életünkben, és új ötletekkel állhatunk elő!
 • Ebben az időszakban kihasználva a Vízöntő Merkúr hatásait, a különbözőségek helyett inkább keressük meg azt, miben vannak közös nézőpontjaink másokkal!
 • Kezdjünk új típusú kommunikációba környezetünkkel! Meglepően tapasztalhatjuk kapcsolataink kedvező alakulását!
Merkúr a Vízöntő csillagjegyben Artemisz Asztrológia Debrecen
 • A Vízöntő Merkúr időszakának kedvező hatása, hogy képesek leszünk más szemszögből tekinteni életünkre, ami által újabb és újabb perspektívákat szerezhetünk!
 • A Vízöntő csillagjegyhez társítjuk a jövőbeni elképzeléseket, így most sokat gondolkodhatunk nemcsak saját jövőnkön, hanem közösségünk, társadalmunk, sőt az egész emberiség jövőjén is!
 • Ebben az időszakban erősödik racionális gondolkodásunk, ami segíthet abban, hogy dolgainkra, problémáinkra “kívülről” is rálássunk, több “AHA” élményben lehet részünk!
 • Vigyázzunk azonban, a tárgyilagosságot és az objektivitást se vigyük túlzásba, ne hagyjuk teljesen figyelmen kívül se a saját, se mások érzéseit!
 • Ha lehetőségünk van rá, ilyenkor keressük barátainkkal minél több közös programot! Akár farsangi mulatsága is elmehetünk, ahol a régi dolgokat elengedve, kicsit “bolondozhatunk”.
 • Minden farsangi mulatság hátterében ez a belső igény fejeződik ki! Éljük meg örömmel, felszabadultsággal!
Merkúr a Vízöntő csillagjegyben Artemisz Asztrológia Debrecen

Ha komolyabb dolgokra vágyunk és felerősödik bennünk a számkivetettekkel, szükséget szenvedőkkel kapcsolatos segítőkészségünk, ne várjunk másokra! Kezdeményezhetünk civil, közösségi formában társadalmilag hasznos tevékenységet is.

Merkúr a Nyilas csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Merkúr a Skorpió csillagjegyben Artemisz Asztrológia Debrecen
Merkúr a Mérleg csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Merkúr a Szűz csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Merkúr az Oroszlán csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Merkúr a Rák csillagjegyben Artemisz Asztrológia Debrecen
Merkúr az Ikrek csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Merkúr a Kos csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Merkúr a Halak csillagjegyben Artemisz Asztrológia Debrecen
Merkúr a Vízöntő csillagjegyben Artemisz Asztrológia Debrecen
Merkúr Merkúr a Bak csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen