Mars jelentése a horoszkópban

Mars a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen

Milyen szerepet tölt be a Mars a horoszkópban, hogyan tekintünk erre a planétára pszicho – asztrológiai szempontból?

A Mars egy koncentrált, ösztönszintű energiát szimbolizál, mely segítségünkre van abban, hogy helyet teremtsünk magunknak a világban! Helyzete a horoszkópban megmutatja, hogy milyen a személyes akaratunk, mennyire vagyunk önérvényesítők, milyen aktivitással rendelkezünk! Irányítása alá tartozik a férfiasság, a szenvedély és a teljesítő képesség témaköre is!

A Mars a horoszkópban jelzi azt a hódítási vágyat, amellyel kilépünk a világba! Utal arra, hogy milyen erővel, elszántsággal, dinamizmussal lépünk fel saját magunkért! Jelszava az „akarom” és a „kell”, így kifejezi, ahogyan harcolunk, küzdünk a megszerezni kívánt dolgokért!

Helyzetének megfelelően az agresszivitásuk, egészséges önérvényesítésünk módját, valamint az ehhez kapcsolódó problémáinkat is megtestesíti. Rávilágít túlélési ösztöneinkre, újrakezdési képességünkre!

Mars a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen

A szexualitásban is fontos tényezőnk!

A Mars képviseli horoszkópunkban a kiáradó, aktív szexuális energiánkat, hódító szenvedélyünket.

Jegyhátterétől függően képet kaphatunk arról, hogyan „vetünk szemet”, s milyen eszközökkel akarjuk megszerezni a másik nem számunkra vonzó képviselőjét.

  • Nők horoszkópjában a Mars leírja azt a férfitípust, akihez vonzódik! Jelzi, hogy milyen erős a nő libidója és ez hogyan jut kifejezésmódra! Fontos hangsúlyoznunk, hogy a Mars a horoszkópban megmutatja, hogy egy nő mennyire áll összhangban saját személyisége akarati oldalával!
  • Férfiak horoszkópjában a Mars azt szimbolizálja, hogy a férfi hogyan viszonyul saját férfiasságához és ezt hogyan fejezi ki, különösen a nők irányába!

Nemtől függetlenül kifejezi küzdő- és konfrontációs képességünket, önvédelmi technikáinkat. Mindezek mellett információt ad arra vonatkozóan is, hogy mennyire él bennünk a versenyszellem és hogy fontos –e számunkra a győzelem!

Nemcsak mentális, szellemi erőnkre, de fizikai erőnkre, erőnlétünkre, teherbírásunkra is utal!

Mars a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen