Bak Lilith Fekete – Hold a horoszkópban

Lilith Fekete Hold a Bak csillagjegyben Artemisz Asztrológia Debrecen
 • Ha a Lilith a Bak jegyében járt születésedkor, akkor életedben kiemelkedő szerepet tölt be az érettség, a felelősség és önállóság témája, melyekben nehéz számodra az egészséges egyensúlyt megtalálni.
 • Gyakran szorongsz a kiszámíthatatlan helyzetektől, és félsz attól, hogy egyedül maradsz.

Fontos számodra, hogy egy mélyreható önismereti folyamatban szembesülj önmagad „éretlen, gyenge” oldalával, azt fejleszd, tudatosan készülj arra, hogyha kell, önállóan is megálld a helyed az életben.

Bár vannak körülötted, akikre számíthatsz, a saját dolgaid intézését és irányítását vedd a kezedbe.

Teremts értékes dolgokat, tanulj meg dönteni és végigvinni, amit elvállaltál, adni és elengedni, valamint együttműködni életedben a folyamatos változással.

Lilith végletekben mutatkozik meg, sokszor nagyon ellentétes tapasztalatokat hoz. Pszichológiailag értelmezve megélhetjük hiányzó vagy alulfejlett szerepként, ugyanakkor önmagunkban, és/vagy a környezetünkből felénk megnyilvánuló túlfejlett, erőteljes, fenyegető hatásként. Ezért olvashatsz ebben az összefoglalásban egymásnak ellentmondó megélésekről is.

 • Az élet túl korán hoz számodra olyan helyzeteket, ahol gyerekként érettebben kell reagálnod, mint amire egyébként képes lennél.
 • Néha felnőtteknek „való” feladatot, terhet, titkot kell magadra vállalnod.
 • Az is előfordulhat, hogy fogva tart a kényelmes családi „fészek”, és elfelejtesz felnőni. Utóbbi esetben szinte kényszeresen szorongsz minden felnőtt helyzettől, ahol egyedül kell döntened és vállalnod annak következményét. Ha tehetnéd életed felvállalt helyzeteit is „rápakolnád” szüleidre, társadra. Minden felelősségteljes helyzet erős szorongással párosul életedben.
Bak Lilith Fekete Hold Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
 • Éretlenséged időleges velejárója a „társfüggőség”, bár ebben a pozícióban általában az élet hoz olyan váratlan helyzeteket, ahol megéled, hogy csak magadra számíthatsz.
 • Életeddel szeretnél valami maradandót létrehozni, mégis gyakran azt tapasztalod, hogy csak sodródsz. Már régen felnőttél, de még mindig nem tudod, „ki leszel, ha nagy leszel?”
 • Valószínűleg érzelmileg nehéz volt közel kerülnöd a szüleidhez gyerekként (illetve Ők nem találtak Hozzád utat), így kapcsolataidban a bizalommal problémáid vannak.
 • Általánosságban emiatt az élet szorongató, nehézségekkel, kiszámíthatatlansággal teli világgá válik benned.
 • Sokszor nem tudod, a másikban vajon megbízhatsz-e. Olyanokat avathatsz be személyes ügyeidbe, akiket nem kellene, míg fontos kapcsolataidban nehéz bizalmat előlegezned.
 • Nehezen különbözteted meg, hogy kinek mit mondhatsz el. Emiatt vagy titkot csinálsz a hétköznapi dolgokból is, vagy úgy érzed, mindent el kell magadról mondanod másoknak, mivel nem akarsz „titkolózni”.
 • Nagyon nehéz számodra az elengedés, a már bejáratott, biztos helyzeteket, tárgyakat, kapcsolatokat legszívesebben konzerválnád. Elkerülöd a temetőket, a búcsúzásokat, ha teheted, mert erős félelem munkál Benned a haláltól, általában a veszteségektől, elengedéstől. Minél kevésbé foglalkozol ezzel a témával, annál valószínűbb, hogy az élet által hozott veszteség helyzetekben megakadhatsz, akár depresszióba is esel.
Bak Lilith Fekete Hold Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
 • Segíthet, ha nyitott vagy arra, hogy tanulmányozd egy tradicionális vallási vagy filozófiai rendszeren keresztül az élet nagy kérdéseit.
 • Nehéz az érzelmi stabilitás és állandóság a Bak Lilith állásnál. Néha „bombabiztosan” őrzöd, sem önmagad, sem mások számára nem engedsz bepillantást belső világodba, érzelmileg távolságot tartasz, „falakat húzol”. Míg máskor érzelmeid áramlásának befolyása alatt érzed magad folyamatosan, ahol hirtelen fellángoló lelkesedésed ugyanannyira tévútra vezethet, mint irreálisan erős szorongásaid, félelmeid.
 • Ennél az állásnál többször előtérbe kerülhet életedben a bűnbakság, akár Te okolsz másokat egy kialakult helyzetért, akár Téged tesznek mások felelőssé saját dolgaikért. Mindegyik helyzet a reális felelősségvállalásra tanít.
 • Biztosan találkoztál már olyan helyzettel, ahol akaratod ellenére bűnbak lettél, bántottál másokat, vagy Téged bántottak, árultak el. Ha úgy érzed, felelős vagy, tanulj meg bocsánatot kérni, ha Téged akarnak „megkövetni”, legyél engedékeny és felejtsd el a másokat büntető makacs ellenállást, kiengesztelhetetlenséget.
 • Ahol elárulva érzed magad, nézd meg, milyen változáshoz és új élményekhez vezetett az „áruló” helyzet.
 • Ne feledd: a sors eszközei vagyunk egymás életében és változásainkkal, „árulásainkkal”, elindítunk egy szükségszerű folyamatot önmagunk és a másik életében is!
 • Életed során sokat foglalkoztat a szigor, a megítélés, az erkölcsös élet, törvényesség, de a kitaszítottság, magány és bűn témái. Emiatt gyakran érzel vágyat arra, hogy a „kitaszítottakon”, nehéz és kiszolgáltatott helyzetben levőkön segíts.
 • Vizsgáld meg önmagad, hol és miért bünteted magad, jogos-e ez a szigor, s van-e értelme a tökéletességet hajszolni.
 • Erős igényed van arra, hogy olyat hozz létre életedben, amit mások elismernek, hiszen híján voltál az elismeréseknek gyerekkorodban. Emiatt igyekszel a ranglétrán szívósan előre jutni, a legjobb lenni, ami óriási teljesítményre ösztönözhet, ugyanakkor az elért eredményeknek, pozíciónak nem tudsz örülni. Gyakori, hogy az eredményes szakaszaidat kétségbeesés és önbizalom hiányos állapot követi, akár a depresszió is meglátogathat.
 • Transzgenerációs hatásként ismerős lehet számodra az a gondolat, hogy óvatosan kell örülni, mert ha valami jó történik, biztosan jön a sorstól a büntetés is.
 • Emiatt önmagaddal szigorú lehetsz, elfojtva mindent, ami fiatal, spontán és eleven benned, vagy ami lelkesítene. Néha már fiatalon is egy megcsontosodott „munka-alkoholistának” érzed magad. De ennél a Bak Lilith pozíciónál az is előfordul, hogy „érett felnőttként” még mindig mások tartanak el.
Bak Lilith Fekete Hold Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
 • Tanulnivalóid: A megbocsátás, az érzelmek vállalása, megmutatása, a bizalom (társak) kialakítása.
 • Legyen célod életed során a felnőtt-én állapot elérése, mely hatékonyan ötvözi a szülői és gyermeki énedet!
 • A felvállalt dolgoknak tegyél eleget, csak azt ígérd meg, amit be is tartasz, az elkezdett folyamatokat következetesen vidd végig, tartsd be a határidőket és bánj tisztelettel mások idejével!
 • Tudatosítsd naponta, hogy minden múlandó, ezáltal teljesebb életet élhetsz!

Figyelj és tanulj a környezetedben élő domináns Bak energiát hordozó személyektől!

Bak Lilith Koncz Zsuzsa Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Ismert emberek, akiknek a horoszkópjában a Lilith (Fekete Hold) a Bak jegyében áll:
 • Elton John, Romy Schneider, Koncz Zsuzsa, Máté Péter, Fenyő Miklós, Vajna (Palácsik) Tímea, Dobó Kata, Tom Hanks, Mel Gibson, Markó Iván, Gáspár Sándor, Hernádi Judit, Boros Lajos, Penélope Cruz, Gór Nagy Mária, B. Tóth László

Ne feledd, hogy Lilith pozíciója csak egy kiragadott pont személyes horoszkópodból, így saját tapasztalataidat a radixod egyéb elemei átszínezik.

Korrekt információhoz csak egy teljes körű horoszkóp elemzés során juthatsz!