Kos Lilith –
Fekete Hold a horoszkópban

Lilith Fekete Hold a Kos csillagjegyben Artemisz Asztrológia Debrecen
 • Ha a Lilith a Kos jegyében járt születésedkor, akkor életedben kiemelkedő szerepet tölt be az egyéni akarat, az önérvényesítés és irányítás témája.
 • Fontos, hogy megtanuld felvállalni saját magad, s ne ijedj meg azoktól a helyzetektől, ahol másokkal konfrontálódni kell.
 • Meg kell tanulnod megismerni, s ezzel legyőzni a félelmedet a saját és mások erőitől, hogy ne érezd úgy, meg kell hátrálnod. ​

Intenzív érzelmi indulataidat, legyenek azok pozitív vagy negatív színezetűek, fontos felvállalni, megélni és egészségesen önérvényesítő magatartást elsajátítani.

Ha teheted, tanulj konfliktuskezelést, jár valamilyen küzdősportra, ahol felgyűlt feszültségeidet levezetheted és haladj az önismereti úton.

Lilith végletekben mutatkozik meg, sokszor nagyon ellentétes tapasztalatokat hoz. Pszichológiailag értelmezve megélhetjük hiányzó vagy alulfejlett szerepként, ugyanakkor önmagunkban, és/vagy a környezetünkből felénk megnyilvánuló túlfejlett, erőteljes, fenyegető hatásként. Ezért olvashatsz ebben az összefoglalásban egymásnak ellentmondó megélésekről is.

Kos Lilith Fekete Hold Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
 • Valószínűleg gyerekkorodtól kezdve sűrűn találkozol a másokon átgázoló agresszív megnyilvánulásokkal, gyakran indirekt agresszióval, bűntudatkeltéssel és érzelmi zsarolással.

 • Máskor pedig önérvényesítési probléma, önbizalomhiány miatti visszahúzódással, “bocs, hogy élek…” mentalitással. De egy biztos, ki nem állhatod a nyomulós embereket, és próbálod elkerülni az agresszív helyzetek lehetőségét, mégis gyakran bevonzod azt.
 • Amit elkerülsz, az gyakran megtalál, s a „sorspedagógia” így késztet arra, hogy megtanulj kiállni önmagadért. Akkor is, ha ez egyben félelmetes dolog a számodra, hiszen attól félsz, ha vállalod magadat, az akaratodat, szándékaidat, azzal másokat bántasz meg.
 • Hamar észreveszed és érzékenyen reagálsz az agresszióra, ezért talán kerülöd az ilyen témájú filmeket, míg máskor mazochista módon szorongva nézed őket. Esetleg titokban vonz a boksz, K1, ketrecharc, álmaidban sok lehet az agresszív elem.
 • Nehezen viseled, ha mások irányítani akarnak, ugyanakkor félsz vezető szerepbe kerülni. Arról karakteres véleményed van, hogy másoknak mit kellene csinálniuk vezetőként.
 • Erős benned a félelem attól, hogy magadra maradsz, de általában az élet hoz olyan helyzetet, ahol csak önmagadra számíthatsz.

 • Egyforma erővel vágyhatsz az új dolgokra, de félhetsz is annak megvalósításától. Néha annyira félsz a kudarctól, hogy önmagadtól bele sem kezdesz semmibe.
 • Vágysz a hódításra, irigyled azokat, akiknek könnyen megy. Saját ösztöneidtől, vágyaidtól néha annyira félsz, hogy lemondasz a férfi vagy női szerepekről, feladataidnak élve takargatod szorongásaidat kapcsolatteremtéstől, intimitástól. Máskor pedig a szexre épülő viszonyt összetévesztheted a kapcsolattal, intimitással.
Kos Lilith Fekete Hold Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
 • Ha párkapcsolatban vagy, mindig ott van a nem tudatos vetélkedés, hogy kinek az akarata érvényesüljön. A feszültség összetartó elem lehet kettőtök között, gyakoriak a viták. Társad alapigényeit is követelésnek, vádnak veszed, s hogy ezt kivédd, állandó védekezésben élsz. Mottód lehet: “A legjobb védekezés a támadás!”
 • Tapasztalhatod, hogy folyton olyan helyzetbe kerülsz, amikor mások dolgaiért Neked kell harcolnod, majd a végén magadra maradsz. Gyakran érezheted úgy, hogy mások szekerét tolod!
Kos Lilith Fekete Hold Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
 • Nagyon vágysz mások megerősítő visszajelzésére, elismerésére, ugyanakkor, ha megkapod, félszeg módon nem tudsz vele mit kezdeni.

 • Ha nő vagy, erős benned az “Amazon” lélekrész, sokszor tapasztalod, hogy nem a hagyományos női szerepkörök (családanya, feleség) vonzanak. Leginkább életed második felében veszed észre, hogy szenvedélyesen arra vágysz, hogy egy “Ügy” mellé állj. Még az sem riaszt vissza, hogy ez kirekesztettséggel, meg nem értettséggel járhat.
 • Férfiként gyakran találkozol erős nővel, akinek egyben félsz is az erejétől, vágyait szinte teljesíthetetlennek érzed, emiatt igyekszel őt kisebbíteni, leértékelni. Vedd észre, partnereddel együtt önmagadat is leértékeled.
 • Emeltebb szinten ezt az erőforrásodat felhasználhatod arra, hogy önmagadat felépíts, teremtő és büszke személlyé válj, aki megfelelő módon tudja fogadni a neki kijáró elismerést. Ismeri és használja képességeit, s azokat mások számára irányt mutató, úttörő szerepekben, kezdeményezésekben tudja kamatoztatni.

Figyelj és tanulj a környezetedben élő domináns Kos energiát hordozó személyektől!

Ismert emberek, akiknek a horoszkópjában a Lilith (Fekete Hold) a Kos jegyében áll

 • Rudolf Steiner, Albert Einstein, Mahatma Gandhi, Viktor Emil Frankl, Bubik István, Latinovics Zoltán, József Attila, Darnyi Tamás, Madonna, Nikole Kidman, Szandi (Pintácsi Alexandra), Farkas Bertalan, Palvin Barbara, Richard Gere, Meryl Streep, Sharon Stone, Bereczki Zoltán, Béres Alexandra
Kos Lilith Albert Einstein Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen

Ne feledd, hogy Lilith pozíciója csak egy kiragadott pont személyes horoszkópodból, így saját tapasztalataidat a radixod egyéb elemei átszínezik.

Korrekt információhoz csak egy teljes körű horoszkóp elemzés során juthatsz!