Rák Lilith
Fekete Hold a horoszkópban

Lilith Fekete Hold a Rák csillagjegyben Artemisz Asztrológia Debrecen
 • Ha a Lilith a Rák jegyében járt születésedkor, akkor életedben kiemelkedő szerepet töltenek be az érzelmek, a család, vagy annak hiánya, a kiszolgáltatottság és segítségnyújtás témája.
 • Fontos, hogy érzelmileg képes legyél önmagadat elkülöníteni és értékelni a származási családodtól függetlenül.

Segítő szándékod hátterében tisztán lásd azokat a területeket, ahol Te magad vagy gyenge és szorulsz segítségre.

Engedd el azt a félelmedet, hogy Téged csak akkor lehet szeretni, ha mások kedvében jársz.

Foglalkozz a lélek dolgaival, tisztázd és vállad saját vágyaidat, igényeidet az életben, és ne vállalj elhamarkodottan gyereket.

Haladj az önismereti úton, hiszen különösen fontos számodra, hogy érzelmileg felnövekedj, stabillá válj.

Lilith végletekben mutatkozik meg, sokszor nagyon ellentétes tapasztalatokat hoz. Pszichológiailag értelmezve megélhetjük hiányzó vagy alulfejlett szerepként, ugyanakkor önmagunkban, és/vagy a környezetünkből felénk megnyilvánuló túlfejlett, erőteljes, fenyegető hatásként. Ezért olvashatsz ebben az összefoglalásban egymásnak ellentmondó megélésekről is.

Rák Lilith Fekete Hold Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
 • Általában nehéz családi történettel nézel szembe, melyben az anya kapcsolatod problematikus.
 • Ez megnyilvánulhat úgy, hogy magadat tartod „jó szándékú” anyukád áldozatának, aki mellet nem lehet felnőni, mert állandóan aggodalmaskodik érted. Minden lélegzetvételnyi szabadságért nagy árat kell fizetned, hiszen csírájában öl meg minden „lázadást” szeretetével és gondoskodásával, hiszen csak a „javadat akarja”. Szorongással telve harcolsz magadért, nehéz elhagynod Őt. Ha mégis megtörténik, erős bűntudatot kelt benned, esetleg megtagadja a további gondoskodást.
 • Megtörténhet az is, hogy benne ragadsz az anyai „védettségben”, s egyszer csak azon veszed észre magad, hogy gyermekded állapotban 40 évesen még mindig az anyukáddal élsz együtt, aki ellát jó tanácsokkal, ha szükséges.
 • A Rák jegyében álló Lilith pozíciója megnyilvánulhat abban is, hogy anyukádnak nagyon nehéz sors jutott, Őt érzed áldozatnak. Emiatt nem alakul megfelelően az anya-gyerek kapcsolatod, mert úgy érzed anyát kímélni, óvni, segíteni kell nehéz sorsa miatt. Öntudatlanul kárpótolni próbálod Őt nehézségeiért, mégsem leszel soha sem elég jó neki.
 • Lányként az anya (párkapcsolati) áldozatszerepét látva elutasíthatod érzéseidet, testedet, ezzel együtt a nőiség minden megnyilvánulását. Így óvod magadat az érzelmileg behálózó kapcsolatoktól, nehogy Te is kiszolgáltatott helyzetbe kerülj. Gyakran találkozol környezetedben a nők leértékelésével. Így nem csoda, ha nem akarsz felnőni, nem akarod táplálni a tested, nem akarsz nővé válni. Félhetsz az első mensestől, hosszútávon nőgyógyászati problémáid is lehetnek, ha nem tudsz női részeddel megbarátkozni.
 • Nehéz gyerekkorod következményeként korán belemenekülhetsz saját családalapításba, amit általában később megbánsz, vagy egyáltalán nem akarsz saját családot, hiszen testvéreidet is Te gondoztad.
 • Gyakori, hogy benne találod magad olyan baráti kapcsolatokban, ahol rájössz a másik személy egyfajta pót-anya az életedben. Néha Te vagy a pót-mama/papa szerepben.
Rák Lilith Fekete Hold Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
 • Párkapcsolataidban erős függőség lehet jelen, ahol egyikőtök „szülő” szerepben van. Jellemző a „szeretettel”, gondoskodással kapcsolatos manipuláció, amikor egy lépést sem tehetünk a másik fél tudta nélkül.
 • Gyakori a hangulati labilitás, az ide-oda ingázás a túlzott alkalmazkodás, a másik kedvében járás és a hisztérikus érzelmi kirohanások között.
 • Nehéz a valódi vágyak felvállalása, a szeretet és az igények nyílt kifejezése. Inkább arra vágysz, érezzen rá a másik, és adja meg anélkül, hogy kérned kellene.
 • Sokszor durcás vagy, mint egy kisgyerek és „nem szólok hozzád”-dal büntetsz. Nagyon megterhelő ez a környezetednek.
 • Ha férfi vagy, jellemzően ellentmondással kezeled a nőket, leginkább az aktuális társadat.
 • Néha dicsőíted, tenyereden hordozod, máskor leértékeled és bántod, megalázod, mert éppen rossz passzban vagy. Egyszerre vágysz domináns nőre, akitől félsz is, ereje nehogy „bekebelezzen”, irányítson. Emiatt a kettősség miatt akár lényegesen fiatalabb, vagy befolyásolható társat keresel magad mellé, akinek az irányításáért meg kell küzdened a domináló anyóssal.
Rák Lilith Fekete Hold Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
 • Érzelmileg nehéz élményeket átélő személyként vonzódsz azokhoz a szakmákhoz, ahol segítővé válhatsz. Vigyázz a segítség nyújtás ne váljon pótszerré az életedben, amikor igazából azért foglalkozol mások problémáival, hogy ne legyen időd a saját érzelmi nehézségeiddel szembenézni. Így csak a problémáid halmozódnak. Te mindig segítesz mindenkinek, de nehéz magadnak segítséget kérni.
 • Érzelmi megnyilvánulásaidat gyakran elrejted a környezeted elől, sírni csak akkor sírsz, ha biztosan nem láthatják mások, az indulatod, dühöd gyakran „beléd szorul”. Védettség igényed gyakran testsúly feleslegben mutatkozik meg.
A családon belüli segítségnyújtással, mint témával biztosan találkozol.
 • Vagy úgy, hogy Te szorulsz a család támogatására, vagy úgy, hogy azt éled meg, hozzád akkor fordulnak, akkor keresnek a családtagjaid, ha ők remélnek segítséget Tőled.
 • Érzelmi instabilitásodat megélheted gyökértelenség- érzetben, amikor fájdalmas a „sehová sem tartozom igazán” érzése. Ezt át lehet élni a haza vagy a szülőföld kényszerű elhagyása miatt is.
Rák Lilith Fekete Hold Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
 • Életed során ki kell alakítanod a hiányzó ősbizalmat, meg kell találnod a biztonságot önmagadban, hogy mások számára támasz lehess. Ennek útja az, hogy saját származási családod gyökereibe, mélységeibe alá kell merülnöd, hiányaidat fel kell töltened, hiszen csak stabil alapokra építkezhetsz.
 • Segítő szerepkörben akkor leszel igazán hatékony, ha először önmagadban rendet teszel. Mély érzésekkel rendelkezel, melyeket jó, ha valamilyen művészeti eszközön keresztül megtanulsz kifejezni – akár csak magadnak. Írj verseket, novellákat, zenélj, fess, színezz mandalát, alkoss bármit, amihez vonzódást érzel.
 • Emeltebb szinten ez az erőforrásod inspirál a mélyebb önismeretre, transzgenerációs mintáid feltárására, melynek során egyre érettebb segítővé, tanácsadóvá, terapeutává válhatsz. Vagy egyszerűen csak jó érzed magad a bőrödben, önmagaddal egyszerre elfogadó és támogató viszonyt ápolsz…

Figyelj és tanulj a környezetedben élő domináns Rák energiát hordozó személyektől!

Rák Lilith Popper Péter Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Ismert emberek, akiknek a horoszkópjában a Lilith (Fekete Hold) a Rák jegyében áll:
 • Brit Trónörökös, Jordán Tamás, Lagzi Lajcsi (Galambos Lajos), Polgár Zsuzsa, Popper Péter, Eszenyi Enikő, Antonio Banderas, Catherine Zeta-Jones, Robin Williams, Vangelis, Medgyessy Péter

Ne feledd, hogy Lilith pozíciója csak egy kiragadott pont személyes horoszkópodból, így saját tapasztalataidat a radixod egyéb elemei átszínezik.

Korrekt információhoz csak egy teljes körű horoszkóp elemzés során juthatsz!