AMIKOR A HOLD AZ IKREK JEGYÉBEN JÁR…

A LEVEGŐ őselem hatását erősíti

Hold haladása az Ikrek csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen

Hangulatunk…

  • Könnyed, laza programokra vágyunk, csacsogásra, mely nem érinti a mélységeket.
  • Levegőre, mozgástérre van szükségünk, általánosságban (pl. számunkra túl szoros kapcsolatokban) és konkrétan is.
  • Az információ éhségünk megnő, nyitottabbá válunk a külvilági eseményekre. Ezért hamarabb kedvünk támad sétálni, kimozdulni az otthonunkból, nézegetni.

  • Ha séta vagy utazás közben megtetszik valami, szívesen vásárolgatunk is.
  • Érezhetjük azt is, hogy régóta halogatott ügyeink elintézésére most könnyebben ráhangolódunk.
  • Vágyunk arra, hogy jó lenne valakivel beszélgetni, barátkozni, ismerkedni, egy kicsit kimozdulni a megszokott hétköznapi ritmusból.

Alkalmas időszak

Most elintézheted hivatalos ügyeidet, csomagokat adhatsz fel, egyeztethetsz, szükséges megbeszéléseidet megszervezheted, lebonyolíthatod.

Ha vannak üzleti ügyeid, ma könnyebben intézheted őket, tárgyalásokra, telefonos egyeztetésekre kihasználhatod az időt. Régóta aktuális levelezésednek is most állj neki!

Mozgáshoz, közlekedéshez használatos eszközöket ma beszerezhetsz, mint pl. bicikli, görkorcsolya, autó. Másokkal való kommunikációra használt eszközeidet is fejlesztheted vagy lecserélheted, mint pl. telefon

Ha arra vágysz, hogy új kapcsolatokat teremts, most ismerkedhetsz, de ne várj mély dolgokat másoktól.

Ha tudományos, vagy irodalmi területen dolgozol, vagy egyszerűen csak érdekel valami, ez a hatás segít téged tanulni, vagy megírni cikkeket, házi dolgozatokat.

Most találkozz barátaiddal és megtervezhetitek közös utazásotok fontos pontjait! Utazásotok kezdetét is időzíthetitek Ikrek Holdra.

Menj ki a szabadba, vegyél részt bármilyen csapatban játszott vagy labdasportban! Ha az időjárás erre nem alkalmas, keress partnereket egy jó kis társasjátékhoz.

Ha valamilyen információnak utána akarsz nézni, régóta érdekel, most itt az idő, keress fel egy könyvtárat, vagy böngéssz a világhálón!

Otthon szellőztess ki alaposan, akár a szőnyegeket, ágyneműket is.

Fontos, hogy mozgásigényedet kielégítsd, beszélgess környezeteddel. Néhány jó szó is elég, hogy szomszédságoddal ápold kapcsolatodat.

Nem alkalmas időszak

Bár a kommunikációra nyitott vagy, ez a hatás még sem alkalmas arra, hogy konfliktusaidat megold, vagy mély beszélgetéseket kezdeményezz.

Nem érzel rá késztetést, de ha mégis fizikai munkát kell folytatnod, hamar elfáradsz, és végig azt érzed, valami mást szeretnél most csinálni.

Ne tedd erre a napra esküvődet! Bármilyen hosszú távú elköteleződést gondolj meg jól!

Az ingatlan adás-vételt (a szerződéskötést) is kerüld el.

Óvatosan bánj az ígéretekkel, ne vállalj el hosszú ideig tartó feladatot.

A mai nap (néhány kivételtől eltekintve) nem alkalmas nehéz kerti munkákra, földművelésre.

Hagyd máskorra azokat a tevékenységeidet, melyek komoly odafigyelést, elmélyülést, koncentrációt és kitartást igényelnek tőled.

A mai „titkok” biztosan kiderülnek, akár rád bízzák, akár Te bíznád másra.

Ma nem tudsz elvonulni a világtól, belső önvizsgálatra sem alkalmas ez a hatás.

Ingatlan vásárlásra, új munkahely betöltésére, általában ami az állandósággal függ össze, most nem alkalmas az időpont.

Egészség és szépségápolás

Általánosan érvényes szabály, hogy az adott jegyhez analógiásan tartozó testrészen lehetőség szerint kerülni kell a műtéti beavatkozásokat.

Ugyanakkor jótékonyan hat minden természetes beavatkozás, ami az adott testrész betegség megelőzését, regenerálódást segíti elő.

Ikrek jegyéhez tartozó testrészek:

légzőszervek, tüdő, beszéd- és hallószervek, általánosságban a végtagok, leginkább a vállak, karok, kezek, ujjak, mozgatóidegek

Most van ideje a következő tevékenységeknek:

kéz- kar- váll- és lábápolás, masszázs, frissítő váltó fürdő, illóolajos inhalálás, légfürdő, bármilyen torna vagy mozgásforma, tüdő méregtelenítése, mélylégzés

Kertészkedés Ikrek Hold idején

Az Ikrek Hold „virág nap”, ezért leginkább a virágokkal, gyógynövényekkel való foglalatosságnak kedvez. Vessünk virágokat most!

Ez a holdhatás kevésbé segíti a nehéz kerti munkákat, inkább a virágok ültetését, szobai futónövényeink gondozását támogatja.

A most levágott virágok a vázában illatosabbak és tartósabbak lesznek.

Itt az ideje a föld feletti kártevők irtásának, az avar összegyűjtésének, ha eddig nem történt meg!

Ikrek jellegű növények a gyorsan növekvő, futó, szétágazó növények, a majoránna, citromfű, valamint az apró, bogyós termésűek, mint a kapor, sárgarépa, petrezselyem. De ide tartoznak a bokrok, füvek, páfrányok, amelyeken több zöld rész van, mint virág. Akinek van otthon füvesített területe ez a hatás kimondottan alkalmas a fű szellőztetésére!

Ikrek típusú gyógynövények a bodza, hársfa, ezerjófű, lándzsás útifű, tüdőfű stb.

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola