AMIKOR A HOLD A VÍZÖNTŐ JEGYÉBEN JÁR…

A levegő őselem hatását erősíti

Hold haladása a Vízöntő csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen

Hangulatunk…

  • Elegünk van a mindennapok rutinjából és most valami „MÁST” keresünk. Úgy érezzük, hogy jó lenne, ha történne valami szokatlan és kimozdító élmény az életünkben.
  • Levegőre, egy kis távolságra, kapcsolatainkban mozgástérre van szükségünk. Könnyed, laza programokra vágyunk, mely nem érinti a mélységeket.

  • Barátainkkal való találkozás most fontosabbá válhat, mint a mindennapok szükséges tevékenységei. Elveinkről kellemes beszélgetést kezdeményezhetünk.
  • Az újdonságokat keressük, információ éhségünk megnő, nyitottabbá válunk az általunk eddig nem ismert vagy szokatlannak tartott eseményekre.
  • Ha régóta keresünk egy számunkra megfelelő asztrológust, most akár lépéseket is teszünk a találkozás érdekében.
  • Eldönthetjük, hogy egy számunkra már régóta „szorító” élethelyzetet, vagy kapcsolatot nem viszünk tovább.
  • Szokatlan gondolataink, élményeink lehetnek, intuíciónk felerősödik, melyeket meglepő szinkron eseményként értékelünk. (Pl. találkozunk azzal, akire 5 perccel korábban gondoltunk)
  • Most bevállalósabbak vagyunk, nyitottak akár különleges élményekre is. Kipróbálhatjuk az extrém sportokat, a repülés különböző formáit, de az is lehet, hogy elmegyünk cirkuszba, vagy megnézünk egy szatirikus színházi darabot, kabarét.

Alkalmas időszak

Csinálj valamit, ami nem tartozik a megszokott hétköznapi rutinodhoz, lehetőleg közösségben, barátokkal. Pl. menjetek el egy kalandparkba.

Most vásárolj olyan műszaki tárgyat, ami újdonságot jelent számodra, vagy régóta „érik” a cseréje.

Ha általában nehézséget okoz a technikai újításokkal lépést tartani, most beiratkozhatsz egy számítógépes tanfolyamra, esetleg kérj segítséget, hogy megtanuld egy-egy új eszköz kezelését, használatát.

Alkalmas a Vízöntő Hold egy tandemugrásra, vagy bármilyen olyan számodra kicsit „őrült” vágyadnak a kipróbálására, amit régóta szeretnél.

Repülj, utazz el külföldre, ha teheted! Keress fel egzotikus tájakat, országokat, olyan kultúrákat, melyek vonzanak.

Tanulj asztrológiát, ismerkedj a szimbólumok csodálatos világával.

Alapítvány vagy egyesület szervezésére, ahhoz való csatlakozásra most alkalmas hatás van. Ha erős szociális érzékkel rendelkezel, humánus céljaid vannak, fontos számodra a segítségnyújtás a társadalom számkivetettjei, perifériára szorultjai számára, most hatékonyabb lesz, ha gyűjtést, adományozást, egyéb segítő tevékenységet folytatsz.

Hozz össze, vagy vegyél részt olyan társasági, baráti, közösségi eseményen, mely összetartó erejét egy közös eszme, gondolkodás-, vagy szemléletmód határozza meg, pl. Kulturális Kreatívok.

Munkahelyen vagy akár családban érdemes a jövő céljaival kapcsolatos ötletbörzét tartanod. Most együtt nagyon innovatívak (megújító) tudtok lenni. Új ötleteid kidolgozásába most kezdj bele!

Ha reform szemlélettel rendelkező feltaláló, kutató elme vagy, találmányaid most szabadalmaztasd! Olvass tudományos újságot, nézz ilyen jellegű filmeket!

Filozofikus elmélkedésednek most szabad utat engedhetsz.

Lomtalaníts, végezz nagytakarítást, szellőztess, rakd el az előző évszak ruháit!

Nem alkalmas időszak

Kerüld most el a hétköznapi, unalmas, rutin jellegű tevékenységeket.

Nagy késztetésed nincs rá, de ha mégis fizikai munkát kell végezned, hamar elfáradsz, és végig azt érzed, valami mást szeretnél most csinálni, máshol szeretnél lenni.

Hagyd máskorra azokat a megszokott tevékenységeidet, melyek odafigyelést, elmélyülést, koncentrációt és kitartást igényelnek tőled.

A Vízöntő Hold hatása nem alkalmas nehéz kerti munkákra, földművelésre.

Bár nyitott vagy másokra, ez a hatás még sem alkalmas arra, hogy konfliktusaidat megold, vagy mély beszélgetéseket kezdeményezz.

Ne hangoztasd, hogy mennyire más vagy bizonyos értelemben, mint a többiek. Provokációra, intoleranciára számíthatsz inkább, mint megértésre.

Ne menj olyan helyre most, ahol tudod, hogy várakoznod kell, szükséged van türelemre és toleranciára.

Ne tedd erre a napra az eljegyzésedet, esküvődet! Most inkább csak költözz össze pároddal, szerezzetek tapasztalatot az együttélésről.

Bármilyen hosszú távú elköteleződést, szerződést gondolj meg jól! Bánj óvatosan az ígéretekkel, ne vállalj most el hosszú ideig tartó feladatot.

A „bezárt” helyeket, helyzeteket kerüld el. Ma nem tudsz elvonulni a világtól, belső önvizsgálatra sem alkalmas ez a hatás.

Csak olyan helyzetben provokáld meg a „régi rendszert” kapcsolataidban, akár munkádban, ha van mellette megfelelő javaslatod, építő, továbbvivő újításod. Különben veheted a „vándorbotot”.

Egészség és szépségápolás

Általánosan érvényes szabály, hogy az adott jegyhez analógiásan tartozó testrészen lehetőség szerint kerülni kell a műtéti beavatkozásokat.

Ugyanakkor jótékonyan hat minden természetes beavatkozás, ami az adott testrész betegség megelőzését, regenerálódást segíti elő.

Vízöntő jegyéhez tartozó testrészek:

általánosságban az idegrendszer, alsó lábszár, vádli, boka, mindenféle ritmika a testben

Most van ideje a következő tevékenységeknek:

elektroterápiás kezelések, biorezonanciás felmérések, kezelések, frissítő fürdők, visszér ellen Kneipp-kúra, magashegyi levegőkúrák, frissítő váltó fürdő, esztétikai vagy egészségügyi plasztikák, „Ilyen volt-ilyen lett!”- átalakulások, akupunktúra

Kertészkedés Vízöntő Hold idején

A Vízöntő Hold „virág nap”, ezért leginkább a virágokkal, gyógynövényekkel való foglalatosságnak, ültetésnek, ápolásnak kedvez. Ilyenkor érdemes virágokat gyűjteni, majd szárítani.

Ez a holdhatás „terméketlen”, nem alkalmas kerti munkára, inkább a virágaink, szobai növényeink gondozását támogatja.

Vásároljunk most új szobanövényeket otthonunkba!

Kertünk virágaiból kössünk csokrot, díszítsük vele otthonunkat, vigyünk belőle barátainknak is.

Akinek van otthon füvesített területe ez a hatás kimondottan alkalmas a fű szellőztetésére, megújítására!

Az avar összegyűjtése ilyenkor kifejezetten pihentető tevékenység lesz.

Vízöntő jellegű növények közé soroljuk a bizarr, különleges, vagy szokatlan növésűeket, pl. léggyökeres növényeket (kivi, fagyöngy stb.) A keresztezett, akár génmanipulált fajtákat, mint pl. sárga paradicsom, josta. Fák közül ide soroljuk a magasra növő, karcsú, egzotikus fajtákat, mint a pálmák, bambusz.

Vízöntő típusú gyógynövények a komló, orbáncfű, angyalgyökér, somkóró, bodza, füstikefű, ökörfarkkóró.

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola