AZ ASZTROLÓGIA SEGÍTHET ÖNMAGUNK MEGISMERÉSÉBEN

Egy individualizált társadalomban élünk, ahol az egyén önmagára kíváncsi. Önmagunkat keressük az asztrológia segítségével is.

A születés pillanatára felállított horoszkóp egy pillanatfelvétel az égről, mely azt mutatja, hogy a gyermek születésének pillanatában a Naprendszerünk bolygói hol álltak, és egymással milyen kapcsolatban voltak. Így nincs két egyforma ábra, az az a saját horoszkóp egyénre szabott. Napjegyünk a tizenkét ismert csillagjegy motívumai közül az egyikbe esik. Kevesen tudják, de megnézhetjük egy országnak, egy alapkő letételnek, egy alaptörvény módosításnak a pillanatát is az asztrológiai ábráján.

Fénykorát éli

Carl Gustav Jung svájci pszichiáter, pszichológus és analitikus azt mondta, hogy mindannyiunkban ott él egy transzcendens keresési vágy. Az önmagukon túlmutató dolgokat ösztönösen keressük, szeretnénk értelmet találni a velünk történteknek, létezésünknek. Minden korban a spirituális eszközök szolgálják ki az embereknek ezt a fajta igényét. – Az asztrológiáról régebben úgy gondolták, hogy az „Ősi tudományok királynője”, hiszen minden fontos tevékenységhez az asztrológiától kérték az optimális idő kiválasztását.

Ma újra a reneszánszát éli ez a tudományág, de kissé megváltozva. A mai kor emberisége sokkal inkább önmagára fókuszál.  A kétezres éveknek a jelszava, az önismeret, melyet nagyon hatékonyan tud szolgálni a mai, pszichológiai tudást is magába integráló asztrológia – véli az Artemisz Pszicho-Asztrológia Iskola vezetője, Oláhné Mednyánszki Krisztina. Hozzátette: Az asztrológia segítségével olyan kérdésekre keressük a választ, mint a ki vagyok én, milyen képességekkel és tanulnivalóval rendelkezem, azaz mi a dolgom az életben.

Az asztrológia segíthet önmagunk megismerésében Artemisz Asztrológia Debrecen

Az asztrológia legfontosabb eszköze a születési horoszkóp, ami egyfajta személyiség térkép. Ez egy komplex ábra, mely tartalmazza a 12 csillagjegyet, valamint a Nap és Hold mellett még nyolc bolygó pozícióját, azok kapcsolatát. A napjegyünk (pl. a kos havában születtem…) csak egy kiragadott rész az egész képből. – Általában akkor keresünk tanácsadót vagy segítőt, amikor valami megoldatlansággal, ismétlődéssel találkozom. Elakadok, valami történik velem, illetve olyan helyzetbe kerülök, hogy azt nem tudom egyedül megoldani, így akár krízisbe is kerülhetek.

Ilyenkor jól jöhet egy tanácsadó, aki segít egy tágabb perspektívába helyezni az egyén életét az asztrológia segítségével – mutatott rá Krisztina. Nagyon sok ember jóslásként gondol az asztrológiára, de valójában nem lehet előre megmondani, hogy mit fog történni az egyénnel. Az aktuális élettéma kerül bekalibrálásra, melyre az egyén saját tudatosságának megfelelően képes reagálni, s ez meghatározza az élettémából fakadó következményeket is. A valódi asztrológus nem hoz döntéseket kliense helyett!

Az asztrológia hitelesíti a történteket, az élettémával való munkához alternatívákat, erőforrásokat tud feltárni, így a tágabb perspektívából az egyén továbblépését, fejlődését tudja megtámogatni-hangsúlyozta Krisztina.

Külvilág felé

Krisztinát az aszcendens fontosságáról is kérdeztük, melyről kiderült, hogy az nem más, mint egy szerepszemélyiség. Olyan pszichés réteget szimbolizál az életünkben, ami összekapcsol bennünket a külvilággal, (azaz ilyennek látnak első megközelítésben mások), és egyben véd is attól.

Az aszcendens így dominánsabban látszik rajtunk kívülről, mint a „napjegyünk” által szimbolizált belső én-képünk. Ez utóbbi egy mélyebb öntudati állapotot tükröz, míg az aszcendensem rögtön ott van a fókuszban. A napjegyünk eshet ugyanabba a csillagjegybe, mint az ascendensünk, de bármely másik, akár harmonizáló, de ellentétes jelleget hordozó jegybe is. Az ascendenst a konkrét születési óra-perc határozza meg, amit egy valódi asztrológus az életesemények alapján be tud kalibrálni. Enélkül nincs hiteles horoszkóp ábra és korrekt elemzés sem – mondta.

Történelmi visszatekintés

Egy olyan korszakváltás küszöbén vagyunk, ahol az asztrológiának ismét egyre nagyobb szerepe lesz, remélhetőleg nem csak az egyének, de közösségek életében is. A mundán asztrológia arra is alkalmazható, hogy látjuk az emberiség „élettémáit”, történelmi szakaszait. – A mundán asztrológia a csillagjóslás legkorábbi formája, hiszen az ősi „csillagbölcsek” nem személyes horoszkópokat készítettek, hanem az adott ország és a nép életére vonatkozó következtetéseket olvasták ki a csillagábrákból. Segítségével információt kaphatunk országok, népek, városok sorsáról, háborúkról, járványokról, áradásokról, illetve az emberiséget érintő kérdésekről – tudtuk meg Oláhné Mednyánszki Krisztinától.

Különleges esztendő

2020 asztrológiailag egy izgalmas év, s nem feltétlenül azért, mert új évtized. – Az asztrológiai tendenciák tekintetében, három jelentős tényezőt emelnék ki. A januárban kiteljesedő Szaturnusz és a Plútó kettősnek az együttállását, mely évszázadonként háromszor fordul elő. Visszanézve a történelembe, globális változásokra kényszerítette az emberiséget minden hasonló időszak. Most is lehetőségünk van a helyzetben megjelenő rombolva újrateremtő aspektussal együttműködni.

Komoly és szükségszerű rendszerátalakítások előmozdítói és segítői lehetünk. Ha nem vagyunk nyitottak erre, akkor a régi rendszerek bedőlnek, ez erőteljesen érinti a gazdasági, a pénzügyi piacot vagy akár az ipart. Továbbá nagyon gyakoriak ilyenkor a természeti katasztrófák, járványok – fogalmazott Krisztina, aki tovább elemezte a 2020-as évet. Ősszel, szeptember és október környékén újra átélhetjük az év eleji erőteljes megújulást kikényszerítő áramlatot, mely globálisan a segítségünkre van abban is, hogy akár szélsőséges viszonyok között is, de lassan előre haladjunk, felépítsünk egy mindannyiunk számára üdvösebb rendszert a világban!

Júliusban és októberben a Jupiter és Neptunusz pozitív kapcsolódása által fokozódik az általános érzékenység, nyitottság és empátia, valószínűleg sok ember fordul spirituális irányba. Ez összhangban van az emberiség új világkorszakával, a Vízöntővel, melynek beköszöntét jelzi számunkra, hogy a két „sorsbolygó” a Jupiter és a Szaturnusz, december 21-én a Vízöntő jegy kezdő fokán fog állni.

Letűnőben van a Halak korszak, s az új periódus komplexebb gondolkodásmódot, felelősségteljes hozzáállást fog követelni mindannyiunktól a jövőben – emelte ki Oláhné Mednyánszki Krisztina.

Írásunk a Hajdú – Bihari Napló munkatársa, Nagy Dóra közreműködésével és az általa készített interjú eredményeképpen született! 

A cikk a napilap 2020. február 03-ai számában jelent meg és megtalálható a haon.hu oldalon is! 

Neptunusz és Vénusz pozitív kapcsolódása Artemisz Asztrológia Debrecen
Uránusz és Nap együttállás Artemisz Asztrológia Debrecen
Hátráló, azaz retrográd mozgás az asztrológiában Artemisz Asztrológia Debrecen
Plútó a Vízöntő csillagjegyben Jenny fonógép Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Uránusz és Mars segítő kapcsolata Artemisz Asztrológia Debrecen
Felszálló Holdcsomópont a Kos jegyében Artemisz Asztrológia Debrecen
Neptunusz a Halak csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Húsvéti gondolataink Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Uránusz és Vénusz pozitív kapcsolata Artemisz Asztrológia Debrecen
Neptunusz és Nap együttállás Artemisz Asztrológia Debrecen
Szaturnusz és Nap együttállás Artemisz Asztrológia Debrecen