AMIKOR A HOLD A BAK JEGYÉBEN JÁR…

A föld őselem hatását erősíti

Hold haladása a Bak csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen

Hangulatunk…

  • Nagyobb volumenű céljaink lépésről-lépésre való végiggondolására, megtervezésére is nyitottak vagyunk.
  • Fokozottan figyelünk a határidős feladatokra, terhelhetőbbek vagyunk, így akár túlórára is rászánhatjuk magunkat.
  • Ismét előtérbe kerülnek a pénzügyeink. Többet foglalkozunk az értékeinkkel, javainkkal, ha vannak, befektetéseinkkel.
  • Alapvetően az önmagunk elé kitűzött célok és feladatok foglalkoztatnak most bennünket.

  • Gondolatban sokat időzünk olyan kérdések körül, hogy mit tegyünk meg karrierünk előmozdítására érdekében.
  • Nem vagyunk most az érzelmekre hangolva, könnyebben háttérbe szorítjuk azt, ami esetleg fájó az életünkben. Másokkal sem tudunk annyira empatikusan viselkedni, mint más napokon.
  • Kevésbé vagyunk nyitottak mások ötleteire, újításokra. Szívesebben alkalmazunk önmagunk számára már jól bevált megoldási módokat.
  • Fizikai vagy kétkezi munkákat, halogatott teendőket most nagyobb kedvvel végezzük el. Nehéz kerti munkába is hamarabb belefogunk.
  • Szívesebben vagyunk most egyedül, akár csendben is. Élvezhetjük önmagunk társaságát, miközben az élet nagy kérdésein, pl. az elmúláson merengünk.

Alkalmas időszak

Most érdemes foglalkoznod pénzügyeid áttekintésével, költségvetés készítésével. Ha úgy érzed, hogy takarékoskodni szeretnél, nézd át, hol és miből tudsz „lefaragni”, kiadásokat csökkenteni.

Ha szerepel céljaid között egy nagyobb vállalkozás, vagy bármilyen privát cél, annak lépéseit, a kivitelezés és megvalósítás ütemtervét precízen elkészítheted.

Úgy érzed, teherbíróbb vagy, így most kezdj bele számodra nehéz, fárasztó, fizikai erőket kívánó munkákba. Például szerezd be a téli tüzelnivalót, és hord a helyére.

Ha szükséges, a háztartásodban levő eszközök vagy a házad állagának a megóvása, rendbetétele, most hosszú távú hatást érhetsz el.

Most vásárolj tartós használati cikkeket, bútorokat, élelmiszereket.

A Bak Hold időszaka alkalmas házépítésre (alapkő letételre), vagy bármilyen ingatlannal kapcsolatos ügyed intézésére.

Munkahelyi kinevezésekre, státuszváltása, de egzisztenciáddal kapcsolatos bármilyen ügy intézésére is most rászánhatod magad.

Jövődet meghatározó, komoly tanulmányok elkezdését, vagy szellemi munkák elvégzését időzítheted a Bak Hold idejére. Diplomamunkák, vagy fontos tanulmányok elkezdésébe, azok vázlatának kidolgozásában most könnyebben belefogsz.

Most kertészkedhetsz, vagy bármilyen földdel kapcsolatos tevékenységet nagyobb lendülettel és teherbírással végezhetsz el. Minden olyan dologra alkalmas ez a hatás, mely nagy türelmet igényel részedről.

Ez a hatás segíti az azokról a dolgokról, helyzetekről, kapcsolatokról való lemondásodat, melyről belátod, hogy már nem visznek előre az életben. Használd ki ésszerű takarékosságra, lomtalanításra is!

Ha vonzanak a hegyek, inspirál a sziklamászás, vagy csak gyűjtője vagy a föld belsejében kiérlelődött ásványoknak, most hódolhatsz ezeknek a hobbiknak. Barlangokat is felkereshetsz.

Most könnyebben foglalkozol magaddal. Ha szándékodban áll, most elkezdhetsz jógázni, vagy komoly önismereti munkába foghatsz. Tudd, hogy kemény munka vár Rád!

Nem alkalmas időszak

Kerüld azokat a dolgokat, melyek gyorsaságot, spontaneitást igényelnek részedről. Most kevésbé vagy rugalmas és alkalmazkodó, mint más napokon.

Új dolgok kipróbálását, bevezetését, gyökeres életmódváltást halaszd máskorra.

Ha szerelemre vágysz, vagy csak partnert keresel, máskor regisztrálj a társkereső oldalakon. Ha megtaláltad életed párját, a házasságkötést lehetőleg ne Bak Hold idejére időzítsd.

A könnyed, laza, szórakoztató programokat, vendégséget ne erre az időszakra szervezz! Kötelesség-ízűvé válik, és nehezen tudsz elszakadni feladataidtól.

Divatos, csinos ruhák beszerzését, „shoppingolást”, nyaralásod megszervezését időzítsd más napokra.

A mély lelki beszélgetéseket, intim érzelmi közelséget most kerüld el, ha megértésre és empátiára vágysz. Nem vagyunk most érzelmekre hangolva.

Vitás esetek megbeszélését kerüld most el, nem alkalmas kellő rugalmasságot és kompromisszumkészséget igénylő helyzetekre sem.

Munkahelyen a feletteseddel lehetőleg most kerüld el az összeütközést!

A művészi önkifejezéshez szükséges ihlet ilyenkor elkerül. Ne erőltesd, most úgysem tudsz saját megelégedésedre alkotni.

Nagyobb utazásokat lehetőleg ne erre a hatásra időzíts. Kivéve az elvonulásodat, szellemi épülésedet célzó zarándokutat.

Kerüld el azokat a pénzügyi manővereket, amikor más kára által remélsz nagyobb haszonhoz jutni (pl. elárverezett ingatlan). Később még bajod származhat belőle.

Egészség és szépségápolás

Általánosan érvényes szabály, hogy az adott jegyhez analógiásan tartozó testrészen lehetőség szerint kerülni kell a műtéti beavatkozásokat.

Ugyanakkor jótékonyan hat minden természetes beavatkozás, ami az adott testrész betegség megelőzését, regenerálódást segíti elő.

Bak jegyéhez tartozó testrészek:

csontrendszer, nagyizületek, kiemelten a térdek, inak, szalagok, bőr, haj, szőrzet, köröm, fogak

Most van ideje a következő tevékenységeknek:

gerinc torna, masszázs, lávaköves masszázs, bármilyen gyógytorna, szőrtelenítés, (fogyó holdnál még jobb), kozmetikai kezelések arcon, nyakon, dekoltázson, melyek a bőr állagát javítják, azt tisztítják, kozmetikumok, bőrtápláló krémek hatékonyabban szépítenek ekkor, paraffinos kéz és körömápolás, iszappakolás, agyagpakolás, böjt, méregtelenítés, fogkő eltávolítás

Kertészkedés Bak Hold idején

A Bak-napok alkalmasak mindenféle kerti munka elvégzésére! Legyen az ültetés, palántázás, átültetés, vetés, ásás, kötözés. A kerthez kapcsolódó kiszolgáló helyiségek, eszközök, szerszámok rendbetételére, lomtalanítására is felhasználhatjuk ezt a hatást.

A Bak Hold „gyökér nap”, ezért leginkább a gyökerük miatt termesztett növényekkel foglalkozzunk. Ültethetjük, vagy akár szedhetjük is őket. Ebbe a csoportba tartoznak a retek, a répafélék, zeller, cékla, feketegyökér, hagyma, burgonya.

Faiskolai csemeték ültetésére, de akár idősebb fák átültetésére is választhatjuk ezeket a napokat, könnyebben megy a meggyökeresedés.

Gyomlálásra kimondottan alkalmas ez a hatás, amit most kitépünk, az nem nő vissza! Ez fokozottan érvényes, ha fogyó holdfázisban vagyunk.

Vetés utáni ritkítást is most végezzük, teret adva ezzel a megmaradó növények megerősödésének.

Ez az időszak kifejezetten alkalmas a földben lakó kártevők eltávolítására.

Bak jellegű növények közé soroljuk általában az árnyékkedvelő, igénytelen, ellenálló, vagy kevés virággal rendelkező fajtákat, mint a kaktuszfélék, moha, zuzmó, páfrány, borostyán és repkény. A tűlevelű fákat, tujákat, tiszafát, borókát, a havasi gyopárt.

Bak jellegű gyógynövények a feketenadálytő, máriatövis, tárnics, zsurló, pásztortáska.

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola