Hold jelentése a horoszkópban

Milyen szerepet tölt be a Hold a horoszkópban, hogyan tekintünk erre a planétára pszicho – asztrológiai szempontból?

A Hold érzelmi, lelki folyamataink lenyomatára utal! Olyan alap beállítódásokat határozhatunk meg pozíciója által, mely egész életünkben, mint alap érzelmi működés tetten érhetőek.

Mély, ösztönös, alap működéseinkről „árulkodik”, melynek élményanyagát a legkorábbi életszakaszunkban alapozzuk meg! Nem más, mint a származási családunk, s abból is kiemelten az édesanyánkkal megélt kapcsolat lenyomata alapján fejlődő pszichés beállítódásunk!

Egyfajta „gyári beállításunk”, melyet fontos tudatosan is megismerni annak érdekében, hogy megtanuljunk az érzelmeinkkel bánni. Ez a beállítódás határozza meg ösztönös vonzódásainkat, igényeinket, hangulati és ízlésvilágunkat, mely köztudott, hogy egyedi!

Hold jelentése a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen

A Hold a horoszkópban szimbolizálja, amire ösztönösen (csak azért, mert…) vágyódunk, vagy amit érzésből elutasítunk, amire túlérzékenyen reagálunk!

Alapvető jelentőségű a párválasztás és együttélés érzelmi hátterében is, mivel alapjaiban meghatározza intimitásteremtő képességünket.

Életünk első „Holdja” édesanyánk. A vele való kapcsolatunkra, s az általa megtapasztalt érzelmi és fizikai biztonság-érzetünkre utal. Ráláthatunk általa arra, milyen családi mintázatba születtünk, s ennek rejtett alap összefüggései alapján milyen saját családi érzelmi életszínteret tudunk kialakítani….

Bármelyik nemhez tartozunk, a Hold pozíciója utal a fizikai testünkre, mint az anyagi burokra, annak sérülékenységére, érzékenységeire, betegséghajlamaira is.

Hold jelentése a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen

A Hold jelentése a horoszkópban intimitásteremtő képességünket, érzelmi, hangulati alapbeállítódásainkat is megmutatja. Tükrözi, hogy mennyire vagyunk „lelkizősek”, érzékenyek. Lelkünk ösztönös vonzódásait, vágyéletünket, általános kedélyállapotunkat is „befolyásolja”.

Segítségével ráláthatunk arra, mennyire vagyunk empatikusak és hogyan állunk a segítőkészséggel.

Felnőttként „befolyással van” családalapítási és otthonteremtési kedvünkre!

Ha nők vagyunk, utal feleség és anyaszerepünkre, míg férfiként a feleségünkben éljük meg a Hold által szimbolizált mintákat.

HOLD A 12 CSILLAGJEGYBEN