Halak Hold a horoszkópban:

„Az álmodozó lélek”

Érzelmi horoszkóp

Halak Hold a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen

Általános érzelmi hangulatára jellemző:

 • Ő a leginkább érzékeny és ezért sebezhető lelkialkatú személy, akihez közel áll a szeretetből fakadó áldozatvállalás.
 • Alap állapota a segítőkészség, mely hiszékenységgel és kihasználhatósággal párosulva sokszor hozza csalódott helyzetbe.
 • Erős belső ideája a boldog összetartozás élménye, így képes újra és újra hinni az emberi jóságban.
 • Az életét érzelmi alapon éli, döntéseit is vágyai és szimpátiája alapján hozza meg, ezért ezekben erősen befolyásolható.
 • Amennyire otthonosan mozog, sőt néha el is veszik saját belső mélységeiben, fantáziájában, vágyaiban, annyira nehezen találja meg a helyét a valós világban. Túl hidegnek, keménynek és kiábrándítónak találhatja a hétköznapokat, mellyel úgy érzi, egyedül nehezen birkózik meg.
 • Ezért gyakran szorongó, önbizalomhiányos, alkalmatlannak érzi magát néha az életre. Szüksége van egy olyan társra, aki a realitás talaján állva biztos kereteket adhat életének, aki elintézi a hétköznapok dolgait, hogy ő maga az álmainak élhessen.
 • Erősen vonzódik a művészetekhez, kedveli a zene, az irodalom, a fotó, a filmek világát, és általában ő maga is tehetséget mutat ezek közül valamelyikben.
 • Vonzódik a lélek, a pszichológia világához, kedveli a rejtélyes és misztikus dolgokat, mélyen hisz egy jobb világban. Empátiája általában segítő szakmák felé tereli, ahol érzelmi szolidaritása miatt sokkal többet ad magából a kelleténél, így könnyen kimerül, kiég.

Kapcsolataiban

 • Jellemzően visszahúzó, kiváró és alkalmazkodó, nem szereti magát középpontba helyezni.

 • Igyekszik mások hangulatára, vágyaira ráérezni, ahhoz alkalmazkodni, azokat kiszolgálni. Sajnos gyakran hajtja megfeleléskényszer, és jellemzően kapcsolatfüggő.

 • Saját igényeit nehezen fejezi ki, várja, hogy környezete észrevegye, rá is figyeljenek. Ha ez nem történik meg, azzal biztatja magát, hogy talán majd legközelebb… Esetleg betegségekbe, egyéb függőségekbe sodródhat.

 • Segítő beállítódása miatt nem tud nemet mondani, elhatárolódni helyzetekben, gondja van azzal is, hogy önmagának figyelmet, esetleg segítséget kérjen.

Milyen szeretetet vár?

Partnerétől elsődlegesen azt várja, hogy a mindennapi teendők terheit vegye át, stabil védelmet biztosítson számára az élet nehézségeivel szemben. Ha megkapja a biztonságot és stabilitást, a legodaadóbb partner tud lenni, és jól tűri a hosszabb egyedülléteket is.

Szükséges számára, hogy ne sürgessék, fontos döntéseiben támogassák, segítsék.

Igényli, hogy fokozott érzékenységére a partnere tekintettel legyen. Adjon számára teret és időt is a belső visszavonuláshoz, álmodozáshoz, esetleg az alkotáshoz.

Kivételes szeretetigénye van, vágyik a romantikára, az apró figyelmességekre (édesség), közös zenei és filmélményekre.

Hogyan fejezi ki a szeretetét?

Nem kezdeményez, inkább odaadóan várja, hogy meghódítsák. Hajlamos „kis hableány” módra sokáig plátói érzéseket táplálni, vagy ha szükséges, türelmesen várni szerelmére.

Az érzékiség kevésbé fontos számára, mint a lelki összetartozás élménye. Kapcsolatban nagyon együtt érző, megérez és szótlanul megtesz dolgokat a párjának anélkül, hogy annak kérnie kellene.

Ha szükséges önmaga érdekeit háttérbe tudja szorítani, párja, családja érdekében maximálisan önfeláldozó. A másik fájdalma neki is fáj, a másik öröme őt is őszintén lelkesíti. Konfliktus esetén is igyekszik megérteni a másikat, megbocsátó.

Szeretnél egy hatékony utat 

érzelmi világod megértéséhez?

Nőként

„Lelkitársat” keres, s ha úgy érzi, megtalálta, akkor ő lesz az érzékeny és odaadó, alkalmazkodó partner, aki a másik boldogságában éli meg a sajátját.

Idealizált kapcsolati képe van, akit az érzései vezetnek, s így könnyen belesodródhat olyan kapcsolatokba is, ahol túl korán vállal gyermeket.

Férfiként

Az odaadó, néha „szűzies”, tisztességes nő vonzza, aki érzelmi hiányait maximálisan kielégíti. Aki kérés nélkül is rá figyel, érte él.

Származási családjában

Valószínűleg sok bonyolult, néha átláthatatlan érzelmi kapcsolat volt. Gyakori a „szegény-én és üldöző” szerep leosztás a szülők között.

Nem ritka a pszichés problémákkal, veszteségekkel, függőségekkel terhelt gyerekkor ezzel az állással.

Gyakori az ősöknél az idealizált kapcsolat keresése sok-sok csalódással kísérve.

Az anya bizonytalansága miatt átélhette az érzelmi elhagyatottságot ugyanúgy, mint a „szegény” anya boldogságáért vele szoros kötelékben maradó, az érzelmi önállósodást megnehezítő kapcsolatot.

Ösztönszintű működésmódban

Jellemző rá az identitás (önazonosság) zavar, ezért maximálisan igyekszik a másik által elvárt képnek megfelelni.  Emiatt komoly függésbe kerülhet környezetétől, ami belső szorongásban, a realitásból való elmenekülésben nyilvánulhat meg.

Hajlamos lehet a mártír játszmákra, ahol tehetetlenségéért mindig másokat hibáztat.

Vágya, hogy valaki enyhítse a szenvedését, megmentse, ezért bármit képes megígérni.

Spiritualitástól, vallási eszméktől ugyanúgy függhet, mint kapcsolatoktól, fizikai szerektől, játéktól és fogadástól.

Lehet hipochonder, aki környezetét jelentősen megterheli, de meg nem értett művész is.

Tanulnivalója

A realitással való találkozás és a gyakorlati élethez való alkalmazkodás. Fontos a saját stabilitásának megteremtése, hiszen csak így tudja elkerülni a kapcsolatfüggést, hogy mások belső bizonytalansága miatt „fogva tartsák”.

Intuíciójának megőrzése mellett fontos a józan gyakorlati gondolkodást is fejlesztenie, a számára kellemetlen hétköznapi teendőket is elsajátítani.

Saját igényeire legalább annyira tekintettel kell lennie, amennyire a másokéira figyel. Ez együtt jár a nemet mondás elsajátításával!

Jó hatású, ha konfliktuskezelő technikákkal ismerkedik, és megtanul önmagáért kiállni, ha szükséges, segítséget kérni!

Ne feledd, hogy a horoszkóp egy fontos, de mégiscsak kiragadott pontjáról beszélünk, amit önmagában hiba lenne teljesként elfogadni.

10 planéta bonyolult és szép kapcsolatából adódik össze és születik egyedi személyiségünk, melynek lényeges, de nem teljes része az, amit a Hold tükröz horoszkópunkban.