Mérleg Hold a horoszkópban:

„A kellemes, társasági lélek”

Érzelmi horoszkóp

Mérleg Hold a horoszkópban - Artemisz Asztrológia

Általános érzelmi hangulatára jellemző:

 • Kapcsolatokra hangolt, érzelmileg derűs, társaságkedvelő személlyel van dolgunk, aki ösztönösen a szép és harmonikus dolgokat keresi az élet minden területén.
 • Ha teheti elkerüli a durva, piszkos, rendetlen helyeket, helyzeteket és laza eleganciával a konfliktusokat is.
 • Mivel a külvilágból szeretne pozitív visszajelzéseket begyűjteni, ezért ösztönösen figyel minden külsőségre.
 • Az elegancia és stílus minden helyzetben fontos számára. Jó érzékkel teremt olyan hangulatot maga körül, hogy társaságában jól érezzék magukat az emberek. Másokkal úgy kommunikál, hogy őt kedvesnek, udvariasnak és figyelmesnek lássák.
 • Derűs, barátságos, kedvelt személy, aki úgy tud figyelni, hogy egyszeriben fontosnak érzi magát a másik. Így adhat inspirációt, mint „múzsa”, de félre is érthetik közvetlen kedvességét, csábításként élve azt meg.
 • Érzelmi igénye, hogy kapcsolataiban harmónia legyen, s ehhez jó diplomáciai érzékkel rendelkezik. Szeretne úgy dönteni, hogy az a környezetében mindenkinek megfeleljen, így néha döntésképtelennek tűnhet. Célja a kapcsolatok mindenáron való fenntartása.
 • Belső igénye a szép és ápolt környezet, ösztönösen jól bánik a terekkel, jó lakberendezői, kertépítői vénája van. Művészi hajlama saját tehetségében, és/vagy a művészet élvezetében, pártolásában mutatkozik meg. Imád kiállításokon, színházban, táncos társas eseményeken, vagy bármilyen művészeti eseményen megjelenni

Kapcsolataiban

 • Alkalmazkodó, s ha a békesség úgy kívánja, alárendelődik, nem jelzi a problémáit. Érzelmi szükséglete a párkapcsolat, anélkül „félembernek” érzi magát, így igyekszik mindig kapcsolatban lenni.

 • Jellemző, hogy csak akkor lép tovább a számára már nem boldogító kapcsolatból, ha van egy újabb.

 • Problémája lehet, hogy nem vállalja fel, ha valamivel gondja van, mert „nem akarja a másikat megbántani”, inkább eltitkolja.

 • Fontos megtanulnia az egészséges konfliktuskezelést, hogy ne csak a cukormázat, hanem a kapcsolat valódi értékeit és fejlődésre serkentő nehézségeit is tisztán lássa.

Milyen szeretetet vár?

Ha kapcsolatában megkapja a kellő figyelmet, udvarlást és a közös kulturális élményeket, akkor hűséges és mindenben igyekszik a számára tökéletes kapcsolatot fenntartani.

Nagyon igényli a külsőjével, öltözködésével kapcsolatos pozitív megerősítéseket. Vonzó program lehet számára a közös „shoppingolás”. Partnerétől is várja az elegáns és ápolt megjelenést, az udvariasságot, romantikát, főleg, ha azt mások is látják. Kedveli a szépen becsomagolt kisebb-nagyobb ajándékokat.

Fontos, hogy egy kapcsolati problémát diplomatikusan, finoman, érzékenységét figyelembe véve tálaljanak neki. A szerelem bizonyítéka számára a törvényesített kapcsolat, ezért akár korán vagy többször is házasodhat.

Hogyan fejezi ki a szeretetét?

Könnyedségével harmóniát, jókedvet teremt maga körül, alkalmazkodik a kapcsolatban, ha kell. Nem szeret nemet mondani, fájdalmat okozni, megbántani, így a „békesség” kedvéért hajlamos elhallgatni, füllenteni. Nem bír haragot tartani.

Társa boldogságának, kellemes környezetének megteremtése fontos számára. Ha szükséges, annak előmenetelét a saját kapcsolatrendszerével is támogatja.

Nem birtokló, szabadságot tud adni partnerének. Társának szívesen átengedi a döntéseket, s ha nem kedve szerint alakulnak a dolgok, később őt hibáztathatja.

Szeretnél sikeresebben eligazodni

kapcsolataid világában?

Nőként

Bájos, vonzó, erős hatással rendelkezik a másik nemre. A számára megfelelő partnerrel harmonizálja a kapcsolatot, vagy kiprovokálja a szakítást. Korábbi partnereivel is igyekszik jó viszonyt ápolni, mert egyszerűen nem tudja elviselni, ha haraggal gondolnak rá.

Férfiként

Megnyerő, sármos és udvarias, a társaság középpontja, aki romantikusan odafigyel aktuális partnerére. A tökéletes kapcsolatot keresi, ezért váltogathatja a partnereit, akikkel később is jó viszonyban akar lenni. Vonzódik a művészvilághoz, jó diplomáciai érzéke van, alantas dolgokba nem megy bele.

Származási családjában

Valószínűleg fontos volt a külső világnak való megfelelés, így már korán elsajátította a konfliktuskerülés művészetét.

Esetleg művész, jogász vagy diplomata felmenőket, rosszabb esetben „életművészeket”, vágyaiknak meggondoltság nélkül spontán hódoló családtagokat mutathat fel.

Anyaképében egy szép és kapcsolatoktól erősen függő, kedves és befolyásolható női alak állhat.

Ösztönszintű működésmódban

Jellemzője lehet, a kapcsolati függőség, a szerelemvágy hajszolása. Hiányait édességgel vagy vásárlással kompenzálhatja.

Megnyerő stílusával tudatosan visszaélő életművész(nő) lehet, aki párhuzamos kapcsolatokat futtat, s azokat igénye szerint kihasználja.

Viszonyaiban megjelenhet az elkötelezettségtől való félelem, a teljes döntésképtelenség, érzelmi labilitás, szeszélyesség.

Túlzottan függhet a külvilág véleményétől, így a közösségi oldalak „like-függője” lehet, aki elveszti a valóság kontrollt, mindent a látszatvilág alá rendel, aszerint akar élni.

Tanulnivalója

Legfontosabb, hogy megértse, a jó párkapcsolat a konfliktusok felvállalásán és közös megoldásán keresztül fejlődik. Ezért az ön-képviseletben, a saját érdekeket is figyelembe vevő döntésekben fejlődnie kell.

Nem hibáztathatja a másikat olyan helyzetekben, ahol átengedte a döntést, mert ebben az ő döntése pont ez az átengedés volt. Tehát részese az eredménynek.

A külsőségek fontossága mellett lényeges, hogy a figyelme fokozatosan a belső értékekre irányuljon önmagával és kapcsolataival összefüggésben.

Ne feledd, hogy a horoszkóp egy fontos, de mégiscsak kiragadott pontjáról beszélünk, amit önmagában hiba lenne teljesként elfogadni.

10 planéta bonyolult és szép kapcsolatából adódik össze és születik egyedi személyiségünk, melynek lényeges, de nem teljes része az, amit a Hold tükröz horoszkópunkban.