Ikrek Hold a horoszkópban:

„A kíváncsi lélek”

Érzelmi horoszkóp

Ikrek Hold a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen

Általános érzelmi hangulatára jellemző:

 • Folyamatos kapcsolatkeresés és kommunikatív igény.
 • Egyszerűen szüksége van arra, hogy megtudjon mindent arról, ami érdekli, s hogy meghallgassák, amikor arra késztetése van.
 • Mozgékony életvitel, mindenre kíváncsi, sokszínű érdeklődés jellemzi, általában találékony és élénk képzeletű.
 • Jó üzleti érzékkel rendelkezve könnyen teremt kapcsolatot, jól megtalálja a közös témát másokkal. Mint a pillangó „virágról-virágra száll”, hogy mindenhonnan valamit tovább vigyen magával.
 • Szabadság igénye nagy, keresi az új impulzusokat, imád utazni, mintha mindig valamilyen belső nyugtalanság hajtaná. Az unalmas és ismétlődő helyzeteket elkerüli. Könnyen lelkesedik, gyors hangulati változások jellemzik, néha szeszélyesség.
 • Az érzelmeket szeretné megérteni, ezért sok pszichológiai témájú könyvet, blogot olvas. Sokszor inkább megmagyarázza saját és mások érzéseit ahelyett, hogy átélné őket, ezzel kerülve el az érzelmi mélységeket. Több nézőpontból akarja a dolgokat megismerni, néha ellentétes nézőpontokkal is képes azonosulni, ami miatt a környezete számára időnként megbízhatatlannak tűnik.
 • Nagyon nehezen viseli, ha a környezetében történő dolgokba nem avatják be, esetleg tudatosan eltitkolnak előle valamit. Jellemzően több csatornán keresztül tájékozódik, sokat telefonál, sokszor több könyvet olvas vagy több képzésre jár párhuzamosan.

Kapcsolataiban

 • Sokszor flörtöl, kíváncsi, de nehezen tud elköteleződni.

 • Érzelmi szükséglete, biztonsága alapja, hogy megértsék és meghallgassák.

 • Ezért néha magyarázatokba bonyolódik, elméleteket gyárt, mi miért történt.

 • Mintha érzelmileg kevésbé érezné kész magát egy hosszútávú kapcsolatra, hiszen gyermeki lelkesedéssel tudja magával ragadni egy új helyzet vagy személy.

Milyen szeretetet vár?

Igényli a változatos, sokszínű élményeket a hétköznapokban is.

Olyan partnerre vágyik, akivel ezeket átélheti, s a megélt élményekről beszélgetni tud vele.

Szívesen vitat meg különböző témákat, szeret érvelni, kíváncsi mindenre, ami a számára fontos személyekkel történt.

Szívesen mozdul ki, ezért várja partnerétől az új úti célokat, programjavaslatokat.

Kedveli a nagyvárosi életformát, ahol változatos élményeket gyűjthet be.

Nehezen bírja a röghöz kötöttséget, a kapcsolatban a birtoklást, féltékenységet, a számára unalmas rutint.

Ilyenkor általában tovább lép.

Várja, hogy párja érdeklődjön utána, kíváncsian meghallgassa mondandóját.

Hogyan fejezi ki a szeretetét?

Szabadságot, mozgásteret biztosít a párjának.

Mellette nehéz unatkozni, hiszen nem szereti a csendet, mindig előáll valamilyen mondanivalóval, párját próbálja kimozdítani otthonról.

Az együtt megélhető új élményekre törekszik leginkább.

A szerelemben az erotikának kevésbé van akkora súlya, mint a baráti elemnek (közös nézőpont, bármit meg tudunk beszélni).

Ha valami probléma áll elő, akkor igyekszik új információval segíti a másikat.

Nem igazán babusgatós, ölelős karakter, s a hagyományos háziasszony szerepet sem neki találták ki.

Viszont szívesen elkíséri a párját bárhová.

Szeretnéd, ha a szíved és az eszed

együttműködne?

Nőként

Izgalmas, sokoldalú, de nyughatatlan, aki anyaként is magával viszi gyermekeit mindenhova, hogy azoknak megmutassa a világ sokszínűségét.

Férfiként

Intellektuális partnerre vágyik, aki könnyedségével színt visz a mindennapokba. A férfi a „Holdját”, annak tulajdonságait, párja által is megélheti.

Származási családjában

Feltehetően sokféle benyomás érte már korán, a családjában az értelem, a sok beszéd jobban dominált, mint az érzelmi átélés, megértés, így valószínűleg aránylag korán függetlenedett.

Ösztönszintű működésmódban

Jellemzője lehet, hogy kéretlenül beleszól mindenbe és tanácsokat osztogat vagy felelőtlenül fecseg. Akkor is beszél, mikor jobb lenne hallgatni, türelmet gyakorolni.

Sekélyes érzelmeit cinikus, szkeptikus gondolatokkal igyekszik leplezni, mindent analizál, gondolati úton megkérdőjelez. Időnként saját magát is áltathatja.

Tanulnivalója

Megfontolt kommunikáció során felelősséget vállaljon a saját gondolatokért, döntésekért, azokban kitartson. Mélyebben meg tudja élni az érzelmeit.

Önismereti munka során kapcsolatba kerülhet saját érzelmi világával, s ezen keresztül sikeresen feloldhatja az egyébként jellemző „társas magány-élményét”. Empátiában fejlődve bár kevesebb, de mélyebb kapcsolatok ápolására is készen állhat.

Ne feledd, hogy a horoszkóp egy fontos, de mégiscsak kiragadott pontjáról beszélünk, amit önmagában hiba lenne teljesként elfogadni.

10 planéta bonyolult és szép kapcsolatából adódik össze és születik egyedi személyiségünk, melynek lényeges, de nem teljes része az, amit a Hold tükröz horoszkópunkban.