Amikor a Vénusz
a Bak csillagjegyben jár

 • 2021. november 05-től 2022. március 06-ig visszafogja a túlzott lazaságot és korlátozza a felelőtlen életélvezeteket!
 • A figyelmet az önfegyelemre, s a célok érdekében való lemondásra irányítja!
 • Amikor a Vénusz a Bak csillagjegyben halad, az életörömöket felváltja a gyakorlatiasság és a feladat orientáltság!
Vénusz a Bak csillagjegyben Artemisz Asztrológia Debrecen

A Vénusz Bak jegyében való hosszú “utazása” a planéta retrográd mozgásának köszönhető! Haladása során 2021. december 19-én kezdi meg hátrálását, ami egészen 2022. január 29-ig fog tartani!

Ebben a periódusban még inkább “bemélyülnek” a bolygó által képviselt témák. Kapcsolatainkban szembesülhetünk az “üresség” élményével, vagy akár azzal, hogy mennyire számíthatunk a másikra… Az egyedülállók, párkeresők pedig most még inkább hiányként élhetik meg társtalanságukat. 

A retrográd fázis során érdemes tudatosan figyelni élményeinket, hogy amikor majd a Vénusz ismét előre indul, tisztában legyünk azzal,  hogy hol, miben kell változtatnunk…! 

Vénusz a Bak csillagjegyben Artemisz Asztrológia Debrecen
 • Sokak számára ez periódus a Nyilas Vénusz időszaka után kényelmetlennek ígérkezik, a  “nem szeretem” munkák, kötelező túlórák, szorító határidők ideje jöhet most el!
 • Valószínűleg szembesülnünk kell azzal, hogy meddig “nyújtózkodhatunk”, s rávilágítást kaphatunk arra vonatkozóan, hogy hol költekeztünk túl az elmúlt időszakban!
 • Sajnos sokan túl szűknek fogják érezni a lehetőségeik keretét
 • Most kifejezetten óvakodjunk a hitelre történő vásárlástól, hiszen azt később nagyon komoly tehernek fogjuk érzékelni!
 • A “szűkös” lehetőségek érzése, a feladatok és napi rutin terhei ráébreszthetnek bennünket arra a természetes igényre, hogy legyen kivel megosztani fizikai és/vagy lelki terheinket…

Kapcsolatainkban most azt is érezhetjük, hogy az kihűlt és elhidegültünk egymástól. Arra is rádöbbenhetünk, hogy párkapcsolatunkat már csak a forma és a megszokás tartja össze.

 • A Vénusz a Bak csillagjegyben haladva ráébreszthet bennünket magányosságunkra, megmutatja, milyen az, amikor valaki vagy valami hiányzik az életünkből.
 • Hiányaink felismerésének eredményeként bezárkózhatunk, depresszívebb hangulatúak lehetünk, sirathatjuk veszteségeinket.
 • Vegyük észre, hogy vannak olyanok, akik nehezebb anyagi és/vagy érzelmi helyzetben vannak, mint mi!
 • Ha megtehetjük, segítsük, támogassuk őket! Kifejezetten jót tesz, ha ebben az időszakban karitatív, önzetlen, másokat segítő tevékenységeket végzünk! Ez által is közelebb kerülhetünk saját belső világunkhoz!

Természetes módon megjelenik bennünk az igény arra is, hogy életünk mélyebb értelmét, célját keressük. Ezzel az érettebb hozzáállással megtalálhatjuk építő hatását az egyedüllétnek. Felismerhetjük, hogy önmagunkra MINDIG számíthatunk!

Vénusz a Szűz csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Vénusz a Rák csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Vénusz az Ikrek csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Vénusz a Bika csillagjegyben Artemisz Asztrológia Debrecen
Vénusz a Kos csillagjegyben Artemisz Asztrológia Debrecen
Vénusz a Halak csillagjegyben Artemisz Asztrológia Debrecen
Vénusz a Vízöntő csillagjegyben Artemisz Asztrológia Debrecen
Vénusz a Bak csillagjegyben Artemisz Asztrológia Debrecen
Vénusz a Nyilas csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Vénusz a Mérleg csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Vénusz az Oroszlán csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen