AMIKOR A HOLD A HALAK JEGYÉBEN JÁR…

A víz őselem hatását erősíti

Hold haladása a Halak csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen

Hangulatunk…

  • Hangulatvilágunk érzékenyebb, sérülékenyebb, és labilisabb ezeken a napokon. Máskor szokatlan hangulatingadozással, szeszélyességgel találkozhatunk önmagunkban és másokban.
  • Vonzást érezhetünk a misztikus, rejtélyes, spirituális témák, élmények felé, nyitottabbak lehetünk a különböző transzállapotok megtapasztalására. Álmainkra most jobban emlékszünk.

  • Inkább lelki életet élünk, mint a fizikai világ fárasztó dolgaival foglalkozunk. Szívesebben olvasunk, nézünk filmet vagy hallgatunk zenét aktuális hangulatunknak megfelelően.
  • Rossz kapcsolatban, vagy kapcsolat nélkül élőkben felerősödik a vágy a „lelkitárs” megtalálására. A vele való kapcsolatról álmodozhatunk, mely úgy érezhetjük, mindenben jobb lenne, mint a mai valóságunk. Ábrándokat kergethetünk, fantáziálhatunk, sóvároghatunk.
  • Most szívesen meghallgatunk másokat, vezet bennünket a részvét, az empátia és segítségnyújtási vágyunk. A világ szenvedéseire érzékenyebben reagálunk, mint máskor.
  • Mártírságra is hajlamosabbak vagyunk, hogy úgy érezzük, hálátlanok azok, akikért eddig „kitettük a lelkünket”.
  • Most fokozottan hat ránk minden, ami alkoholtartalmú, a kevesebb is megárthat!
  • Szeretetigényünk most fokozottan jelentkezik. Vágyunk arra, hogy a számunkra fontos személyeket közel érezzük magunkhoz. Hogy szerethessünk, és szeressenek bennünket.
  • Azt érezhetjük, hogy hív bennünket a „víz”, ezért felkereshetünk fürdésre alkalmas helyeket, vagy ennek hiányában üljünk bele este egy illatos kellemes fürdővízbe!

Alkalmas időszak

Ma fogj neki minden olyan háztartási dolognak, amelyik vízzel kapcsolatos, mint pl. mosás, tisztítás, szobanövények locsolása, kerti tó ápolása.

Ne akarj megerőltető munkát végezni, az most úgysem megy, ehelyett foglalkozz érzéseiddel, igényeiddel, vágyaiddal. Törekedj arra, hogy álmaidra jobban figyelj.

Ha régóta nem voltál, de vágysz rá, most menj el templomba! Hallgass végig egy misét, vagy csak ülj csendben, és keress kapcsolatot magadban Istennel. Belső hitéletedet otthon is elmélyítheted igényed szerint.

Spirituális tapasztalatokat élhetsz meg, de vigyázz nagyon arra, kinek a kezébe adod át a kontrollt egy vezetett imaginációban, vagy transzállapot létrehozásában.

Segítő és gondoskodó törekvéseidnek találj terepet! Végezz önkéntes munkát, ha erre indíttatást érzel. Figyelj jobban oda arra, hogy tágabb környezetedben kinek mire van szüksége.

Most van itt a romantika és álmodozás ideje.

Lelki problémák megbeszélésére alkalmas ez a hatás. Lehetsz Te is meghallgató pozícióban, de ha szükséged van rá, keress most fel egy terapeutát, lélekvezetőt.

Járj azok kedvében, akik fontosak neked! Öleld meg azokat, akiknek úgy érzed, szükségük van rá.

Menj el egy fotó vagy képkiállításra, vegyél részt olyan zenei koncerten, mely hat az érzelmeidre!

Ha vannak művészi indíttatásaid, most engedd meg, hogy ihleted vezessen és éld át az alkotás örömét.

Alkalmas a Halak Hold arra, hogy vízi, vízparti élményeket keress magadnak, vagy elindulj vízi túrára.

Nem alkalmas időszak

Kerülj el minden olyan dolgot, melyek racionális átgondolást, állandóságot, fizikai kitartást igényelnek. Most nem érdemes tervezni sem!

Pénzügyeid intézését, hivatali ügyeidet, ha teheted, halaszd most el. Ne kezdj bele most tőzsdei spekulációba, szerencsejátékba.

Intenzív tanulásra, figyelem koncentrációra, magolásra egyáltalán nem kedvez a Halak Hold hatása. A memoritereket ne most akard megtanulni.

Döntéseidet halaszd máskorra! Hamarabb elbizonytalanodsz, mint más napokon. Befolyásolhatóvá, hiszékennyé, emiatt kihasználhatóvá, és félrevezethetővé válhatsz. Jóhiszeműséged megtartása mellett legyél éber!

A fodrászod és fogorvosod máskor keresd fel, ha teheted!

Lehetőség szerint ne most költözz! Teljes lesz a káosz körülötted, könnyebben eltörnek, elvesznek dolgok, s a határidőket, pontosságot is nehéz tartanod.

Bár hangulatvilágod érzékenyebb, könnyebben vágyódsz, vagy sajnáltathatod magad, még se szakíts, vagy hozz komoly érzelmi döntést Halak Hold idején! Megbánhatod ezt a döntésedet.

Régi szokásaid leküzdéséhez, új dologba való belevágáshoz most kevés az esélyed. Halak Hold idején született fogadalmakat nehéz betartani!

Bánj óvatosan minden vegyszerrel, méreganyaggal, amit most használsz! Az öngyógyszerezés most kellemetlen tüneteket is okozhat!

Minden tudatmódosító hatású szerre (alkohol, drog, nyugtatók) most fokozott érzékenységgel reagálhatsz. Inkább kerüld el a használatukat.

Egészség és szépségápolás

Általánosan érvényes szabály, hogy az adott jegyhez analógiásan tartozó testrészen lehetőség szerint kerülni kell a műtéti beavatkozásokat.

Ugyanakkor jótékonyan hat minden természetes beavatkozás, ami az adott testrész betegség megelőzését, regenerálódást segíti elő.

Halak jegyéhez tartozó testrészek:

lábfej, talp, lábujjak, hormonrendszer, nyirokrendszer

Most van ideje a következő tevékenységeknek:

talpmasszás, lábfürdő, relaxáció, meditáció, nyugtató fürdők (levendula, citromfű), illóolajos masszázs, úszás, vízi torna, lábfej ápolása, speciális lábtorna, művészet-terápiák, inhalálás, szauna, gőzfürdő, léböjt, szemölcsök, tyúkszemek, bőrkeményedések eltávolításának ideje, vigyázat, a haj jobban korpásodik ekkor

Kertészkedés Halak Hold idején

A Halak Hold „levél nap”, ezért leginkább azokkal a növényekkel, gyógynövényekkel foglalkozz, amelyeket a levelükért termesztesz. Ültethetsz levélzöldségeket, mint pl. a káposzta félék, sóska, spenót, saláta.

Ez a holdhatás kevésbé segíti a nehéz kerti munkákat, inkább a növények, virágok locsolását, tápoldatozását támogatja. Öntözz bőségesen!

Most gondozd a pázsitot, gyepet, nyírj füvet. Ha van kerti tavad, annak vizét tisztítsd meg, növényeit ápold.

A metszést levél napokon mindenképpen kerüld el, a termésed nem lesz bőséges!

Most gyűjthetsz olyan fűszer és gyógynövényeket, melyeknek a levelét szárítva tárolod.

Ha kutat fúratnál, vagy vízereket keresnél udvarodban, kertedben, most van itt az ideje!

Halak jellegű növények a sok vizet kívánó fajták (rizs), a maguk is lédús termést hozók, mint a tök, dinnye, cukkini. Ide tartoznak a vízinövények, algák, hínár, tavirózsa és a nád. A szimbiózisban élő, törékeny, kevésbé ellenálló növények (mimóza). Általánosságban ide soroljuk azokat a növényfajtákat, melyek valamely része hallucinogén hatású, mint pl. a mák, kávécserje, kakaó, kóladió, vadkender, kokacserje.

Halak jellegű gyógynövények: levendula, aloé vera, tavaszi kankalin, csipkebogyó, kerti borágó

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola