VÍZ, MINT ŐSELEM

A VÍZ elem az érzelmi gazdagságot, lelki mélységeket jelenti életünkben!

Víz őselem Artemisz Asztrológia Debrecen

A víz elemhez kapcsolódó asztrológiai jegyek a következők:

A Hippokratesz nevéhez kapcsolható személyiségtipológiából

a Víz elemhez a flegmatikus temperamentum kapcsolható.

Olyan érzelmi gazdagsággal rendelkezel, amellyel kevesen. Képes vagy a melankóliától a felfokozott szenvedélyig sok mindent megélni…

Ösztönösen, első érzelmi benyomások alapján képes vagy eldönteni, hogy kivel akarsz kapcsolatot kialakítani. Hiszel a szerelemben első látásra, lelki társra vágysz, esetleges csalódásaid után is.

Nagyon empatikus vagy, figyelsz a környezetedre, szinte átérzed mások érzéseit, nehézségeit, s ez gondoskodásra, segítségnyújtásra serkent. Rád mindig számíthatnak a nehéz sorsú, számkivetett élőlények.

Életed legfontosabb színtere a család, szeretteidért képes vagy bármilyen áldozatot meghozni. A számodra fontos emberek kérésének soha nem mondasz nemet. Vigyázz, mert ezzel kihasználható vagy!

Akkor érzed, hogy fontos vagy, ha vannak körülötted, akikről gondoskodhatsz. Ezért gyakran segítő szakmában érzed, hogy a helyeden vagy.

Jó vendéglátó vagy, szívesen főzöl, „lelkizel” barátaiddal.

Az erős intuíciód, érzelem-vezéreltséged mellett nagyon gazdag, kreatív a képzeletvilágod. Vonz a művészet. Szívesen álmodozol, fogékony vagy a romantikára. Szívesen olvasol vagy nézel olyan filmeket, melyek érzelem gazdagok. A durvaságot nem szereted, igyekszel önmagadtól távol tartani.

Sokszor időzöl a múltban, szívesen nézegeted a fotókat, videókat, melyek kellemes emlékeket idéznek. Ugyanezen okból gyűjtögeted az apró dolgokat, tárgyakat is.

Vonzanak a misztikus és okkult témák, szeretsz titokzatosnak látszani. Jóhiszemű vagy és vágyódsz egy szebb és jobb világ után. Néha úgy érzed, nem való vagy erre a világra…

Ösztönösen tudod, hogy védekezned kell a külső behatások ellen, mert különben elveszted a befelé forduláshoz, intuícióhoz szükséges nyugalmadat. Néha megtévesztő a fellépésed, hiszen kifelé nyugalmat mutatsz akkor is, amikor belül viharok dúlnak. Saját érzelmeid, vágyaid felismerése lassú, sokszor inkább segítesz másokon, mint önmagadon.

Szeretnél békés és nyugodt (családi) életet élni, így mindent megteszel, hogy ne kelljen konfliktusba kerülni. Ha megérint a feszültség, inkább kihátrálsz egy helyzetből.

Szemtől szembe nem vagy képes konfrontálódni, de kilépve a helyzetből védett közegben sokat „puffogsz”, rosszabb esetben családtagjaidon vezeted le a feszültséged.

A kihívások általában visszariasztanak, ha mégis nekifogsz, a nagyobb problémák leküzdése hosszú időt vesz igénybe.

Hajlamos vagy várakozó álláspontot kialakítani problémák esetén, és megvárni, hogy valaki útmutatást adjon, vagy helyetted megtegyen dolgokat.

Esetleg abban a hitben ringatod magad, hogy a problémát majd az idő megoldja… És megoldja?

Időnként fokozott érzékenységgel reagálsz a dolgokra, ami megnyilvánulhat rendkívüli intuícióban ugyanúgy, mint hisztérikus túlreagálásokban. Néha nem tudod azt sem megfogalmazni, hogy miért. Saját érzéseidet nehezen fejezed ki, de túlérzékeny vagy mások jelzéseire!

Sokszor arra reagálsz, ahogy mondanak valamit, s nem figyelsz a tartalomra. Időnként mögöttes gondolataid vannak: biztosan ezt vagy azt akarta vele kifejezni a másik. Hajlamos lehetsz arra, hogy úgy érezd, direkt bántani akarnak. Néha kérdezz vissza: valóban így van?

Saját vágyaidat, igényeidet meg kell tanulnod kifejezni, hiszen környezetedtől nem várhatod el, hogy (hozzád hasonlóan) ráérezzenek arra, mire vágysz.

Érzelmi zsarolással, bűntudatkeltéssel, „nem szólok hozzád” –hozzá állással az ellenkezőjét éred el annak, amit szeretnél.

Ne csinálj mártírt magadból. Környezeted akkor érzi jól magát, ha Te is jól vagy a mindennapokban. Jogod van a saját vágyaidhoz, igényeidhez, ettől még nem leszel önző.

Az életörömök megélése és az optimizmus fejlesztésre szorul az életedben.

Érzékeny és sebezhető vagy, ezért, ha lelki életed nem tudod kordában tartani, felborulhat az érzelmi egyensúlyod, ezáltal könnyen befolyásolható leszel. Bezárkózol, és fokozott szeretetigényed ellenére társas magányban élsz. Hajlamos lehetsz különböző szorongásokra, konfliktusaid elől betegségbe menekülhetsz. Ugye tudod, hogy van más út is?

Gyakran érzed, hogy nem tudsz egyedül a mindennapok kihívásaival megbirkózni, ezért bezárkózol és meghátrálsz helyzetekben. Esetleg számodra nehéz kapcsolatokban maradsz benne, mert elhiszed magadról, hogy a másik nélkül életképtelen vagy.

Sokszor hiányzik a vitalitás, az élénkség és a hit az életedből, mintha mindig minden másokról szólna. Ne feledd életed színpadán a főszereplő Te vagy! S csak rajtad múlik, hogyan alakítod a szerepet.

Önbizalom hiányos lehetsz, ami miatt nem mersz szembenézni a komolyabb kihívásokkal, megpróbáltatásokkal. Ilyen helyzetekben arra vársz, hogy valamelyik családtagod majd megoldja a helyzetet. A háttérből szereted irányítani, megmondani, hogy mit hogyan csináljon, de Te magad nehezen konfrontálódsz.

Ha családot teremtesz és gyermekeid kirepülnek, fontos, hogy új terepet találj gondoskodó ösztönödnek (állatok, kert, idősek, baráti körök, stb.), s ne telepedj rá felnőtt gyerekeidre.

Jó, ha segítő szakmát választasz magadnak, ahol kiélheted gondoskodási igényedet.

Vezess naplót, próbáld ki magadat azokban a művészeti ágakban, amelyekhez vonzódsz. Nem a tökéletes alkotás a cél, hanem az, hogy a belső feszítő érzéseidet kiírhatod, kifestheted, kitáncolhatod, kijátszhatod magadból.

Keresd a víz elemmel való kapcsolatot. Ezt megteheted a természetes és mesterséges vizek partján, vagy időnként ülj bele egy illatos vízzel telt fürdőkádba, s lazíts. A vízi sportok segítenek izmaidat is karban tartani.

Keresd a zenei és irodalmi programokat, színházi élményeket, melyek érzelmileg megérintenek.

Figyelj az emésztésedre, fogyassz kellő mennyiségű folyadékot, s időnként csinálj méregtelenítő kúrát.

Lelki támaszra, barátra (barátnőre) van szükséged, akiben megbízol, s időnként jól kibeszélheted magad. Szükség esetén ne szégyellj terápiás segítséget kérni önmagadnak!

Ha egyedül élsz, vedd körbe magadat növényekkel, vagy legyen egy kutyád, hogy megéld, fontos vagy! Keress társaságot magadnak, szeress, hogy szerethessenek!

Melyik őselemhez tartozol Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Víz őselem Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Levegő őselem Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Föld őselem Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Tűz őselem Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen