FÖLD, MINT ŐSELEM

A FÖLD elem a gyakorlatiasságot, realitástudatot, a hétköznapokban történő helytállást jelenti az életünkben!

Föld őselem Artemisz Asztrológia Debrecen

A Föld elemhez kapcsolódó asztrológiai jegyek a következők:

A Hippokratesz nevéhez kapcsolható személyiségtipológiából

a Föld elemhez a melankolikus temperamentum kapcsolható.

Mindig a realitást tartod szem előtt! Olyan célokat tűzöl ki magad elé, melynek a megvalósítása számodra elérhető.

Jó a gyakorlati érzéked, nem ijedsz meg a fizikai munkától sem.

Nem vagy hiszékeny típus. Fenntartod magadnak a jogot arra, hogy egy dolgot akkor fogadsz el, ha magad is tapasztalatot szereztél róla.

Szeretsz a földdel, a természettel kapcsolatban lenni, szívesen gazdálkodsz, kertészkedsz, kirándulsz, ha teheted.

Fontos számodra az anyagi biztonság megteremtése és fenntartása.

Hagyománytisztelő vagy, aki a családi értékeket (tárgyi vagy erkölcsi) igyekszik megőrizni, gyarapítani és továbbadni utódainak.

Kellően óvatos vagy és megfontolt, nem ugrasz fejest semmibe, amit előbb alaposan át ne gondolnál.

Általában nyugodt természetű vagy, kerülöd a konfliktust, igyekszel alkalmazkodni egy kialakult rendhez, közösséghez.

Kapcsolataidban stabilitásra, hűségre, anyagi biztonságra törekszel. Szívesen munkálkodsz, tevékenykedsz pároddal együtt közösen. Erős a testközelség igényed.

Feladat orientált vagy, akinek fontos, hogy hasznos tevékenységeket folytasson. Munkában megbízható, szívós és kitartó vagy, aki mindig elvégzi a feladatát.

Általában nyugodt és békés természetű vagy, aki megveti a veszekedést.

Problémamegoldásodra alapvetően jellemző, hogy értelmes végkifejletet szeretnél.

Ha problémád van, szereted alaposan végig gondolni, s lassan, apránként felmorzsolni, megszüntetni a gondot.

Gondolkodásod stratégikus, többféle megoldási tervvel is készülsz egy helyzetre.

Ha „falhoz szorítanak”, meglepődnek (néha Te is), hogy békés természetedtől eltérően, komoly indulatba jössz, és teljes erődből képes lennél szétzúzni a gond okozóját. Vigyázz az erőiddel!

Nagy tetterő és cselekvőképesség jellemez, ezért szükséged van olyan munkára, vagy kihívásra, amellyel megküzdve az energiáidat levezetheted. Kell a napi szintű fizikai tevékenység.

Hajlamos lehetsz arra, hogy túl nagy jelentőséget tulajdoníts a racionális, gyakorlatias és hasznos dolgoknak. Ezek mellett néha az egyéb szempontok elsikkadnak.

Inkább kivitelező alkat vagy, az irányítást meghagyod másoknak. Sokszor érezheted, hogy nem vagy elég bátor ahhoz, hogy vállalkozz, saját magad irányítsd a sorsod. Néha próbáld ki magad.

Általában elboldogulsz az életben, sok mindent jól meg tudsz csinálni, és ez elvezethet ahhoz a beállítódáshoz, hogy „jól csak én tudom megcsinálni!” S amíg ezt képviseled, ne lepődj meg azon, hogy a feladatok zöme a Te válladat nyomja!

Segítőkész vagy, de számodra nehézséget okoz kérni és elfogadni dolgokat, ha úgy érzed nem tettél érte semmit. Az életet és a kapcsolatokat általában üzleti szemlélettel nézed (tartozik – követel), a „szívesség-bank: amit kaptam azt vissza kell adni” – szemlélet jellemez.

„Előbb a munka, utána a pihenés, már, ha jut rá idő…”- Ismerős? Feladatorientáltság és hasznosságigényed miatt nem tudsz kellően lazítani. Pedig racionálisan belátod, hogy csak „feltöltött üzemanyaggal” haladhatsz tovább. Sok energiád van, de nem végtelen… Tanuld meg élvezni az élet örömeit, s általuk feltöltődni.

Az „én így szoktam” beállítottságod lekorlátozza a fantáziádat, beszűkíti életedet, mely unalmas, örömtelen rutinná válhat. Ezzel szem elől tévesztheted cselekedeteid értelmét. Néha állj meg és kérdezd meg magadtól: Ezt meg miért csinálom? S ha nem tetszik a válaszod, változtass!

A realitásban hiszel, nem látsz magad előtt az életet értelemmel megtöltő célokat és eszméket, s ez sokszor megkeserít, pesszimistává tesz. Úgy érzed, az életedet Te irányítod, s amikor előáll valamilyen általad nem befolyásolható váratlan fordulat, minden önértékelésed romba dőlhet, leblokkolhatsz, hirtelen kilátástalannak láthatod a jövőt. Tanulj rugalmasságot!

Gyakorlatias logika híveként sokszor vagy cinikus és szkeptikus szellemi, spirituális dolgokkal kapcsolatban. Életed második felében sok nehézséggel kell szembenézned, ha nem kezdesz nyitottabbá válni…

Legtöbb nehézséget számodra a birtoklás igényed miatt az elengedés okoz. Amikor valakitől vagy valamitől meg kell válnod. Gondold végig: Valójában és igazából semmit sem birtoklunk, átmenetileg vannak társak, dolgok, eszközök az életünkben, melyek a fejlődésünket szolgálják. Belső értékeinket visszük tovább magunkkal, már ha van túlvilág…

Naponta végezz fizikai tevékenységet, éld át a jól végzett munka örömét. Járj sokat mezítláb, ahol megteheted!

Legyél sokat a természetben, állatokhoz, növényekhez közel. Ha társasházban élsz, akkor gondozz virágokat lakásodban.

Belső világodban keresd a kapcsolatot Gaia-val, Földanyával.

Legyél hálás mindazért, amid van, s ne engedj a fogyasztó centrikus vonzásnak, mely mindig többre és újabbra inspirál, mert soha nem leszel boldog és elégedett.

Masszíroztasd magad, élvezd az érintés örömét kapcsolataidban.

Keress tradicionális életszemléletet, hitrendszert magadnak, mely segít látni és elfogadni azokat a dolgokat, melyeket nem irányíthatsz.

Melyik őselemhez tartozol Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Víz őselem Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Levegő őselem Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Föld őselem Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Tűz őselem Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen