Vénusz jelentése a horoszkópban

Vénusz a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen

Milyen szerepet tölt be a Vénusz a horoszkópban, hogyan tekintünk erre a planétára pszicho – asztrológiai szempontból?

Névadója a mitológiai Vénusz (Aphrodité) a szépség és a szerelem istennője volt, ezért legtöbbünknek a Vénuszról először általában a szerelem jut eszünkbe.

Jelentésében ugyanakkor ennél lényegesen mélyebbet is szimbolizál számunkra!

Fogalmazhatunk úgy, hogy a Vénusz a párkapcsolati tőkénk, elsősorban kapcsolódni és a kapcsolatokban harmóniát teremteni segít. Kifejezi vágyainkat, igényeinket és az adás és elfogadás képességét!

A Vénusz a horoszkópban a közelségre és az intimitásra való képességünket is tükrözi! Tulajdonképpen jelzi az önmagunkhoz való viszonyunkat és az önbecsülésünket is! Felhívja a figyelmünket, hogy ha valaki nem szereti, és nem értékeli önmagát, az nem fog tudni szeretet adni, sem kapni! Nem lesz képes párkapcsolatában mély, lelki kötődést kialakítani társával!

Összefoglalva tehát a Vénusz megmutatja érzelmi kapcsolódásunk módját és a másikra való odafigyelésünket!

A szexualitásban is fontos tényezőnk!

Megmutatja, hogy milyen örömképességem van, mit minősítek erotikusnak. Kifejezi, hogy milyen csáberővel rendelkezem, s hogy azt hogyan tudom használni!

A Vénusz jellemzőihez társítjuk annak módját, hogy milyen szexualitást várok, mi hoz izgalomba! Mennyire igénylem az udvarlást, előjátékot, milyen illat vonzó számomra…

Vénusz a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen
  • Nők horoszkópjában a Vénusz jelzi, hogy a nő miként értékeli magát, hogyan tekint saját nőiességére és ezt a külvilágban hogyan fejezi ki! A szép küllem, a nőiesség, és a báj forrása.
  • Férfiak horoszkópjában a Vénusz azt szimbolizálja, hogy a férfi milyen tulajdonságokat keres öntudatlanul egy nőben és mire vágyik, mi a „zsánere”! Férfiak esetében a bolygó a vágyott és számukra ideális (csábító) nő képét szemlélteti!

A Vénusz a horoszkópban nemcsak az érzelmi vágyak megtestesítője, hanem a szépség, az esztétikus és értékes dolgok utáni vágyainké is! De nem csak a vágyakat, hanem szépérzékünket, ízlésünket, sőt művészi tehetségünket is jelzi!

A Vénusz a múzsa is, ami megihlet és alkotásra, vagy mások alkotásainak élvezetére ösztönöz.

Általánosságban kifejezi, hogy számomra mi a szép, vonzó, kellemes és esztétikus, hogy milyen a stílusom! Melyik divatirányzat áll közel hozzám.

Utal arra, hogy mi az, amit igazán értékelünk önmagunkban és másokban, hogyan tudunk örülni és mi adja a harmóniát számunkra!