AMIKOR A HOLD A MÉRLEG JEGYÉBEN JÁR…

A LEVEGŐ őselem hatását erősíti

Hold haladása a Mérleg csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen

Hangulatunk…

  • Figyelmünk most sokat időzik kapcsolataink területén. Intenzívebben foglalkoztatnak most párkapcsolati kérdések bennünket. Ha van kapcsolatunk, az hogyan működik, s ha nincs, erőssé válik az igény egy bennünket kiegészítő kapcsolatra.
  • Érzékenyebben reagálunk most környezetünk visszajelzéseire, milyennek látnak bennünket mások, hogy ítélnek meg, elég „trendi”-e a kinézetünk. Hamarabb hat ránk a média által sugallt egyébként hamis (fotoshoppal készített) szépségmodell.

  • A társtalanság, a partner hiánya most kapcsolatkezdeményező lépéseket válthat ki belőlünk.
  • Gyakrabban nézünk tükörbe, és a „hogyan nézek ki?” gondolat hatására elmegyünk fodrászhoz, kozmetikushoz, esetleg plasztikai sebészhez.
  • Társasági életörömökre vágyunk, keressük a lehetőségeket a szórakozásra, táncra, könnyed kikapcsolódásra.
  • Környezetünket is szeretnénk szépnek látni, ezért belefoghatunk annak díszítésébe, dekorálásába, szépítésébe.
  • Ha nem vagyunk édes szájúak, most akkor is vágyhatunk egy kis csokoládéra, süteményre.
  • Döntéseinkkel kapcsolatosan most labilisabbak vagyunk, szeretnénk mindenkinek jót tenni, kerülni a konfrontációt. De ne feledjük, hogy a most fel nem vállat, szőnyeg alá söpört dolgok később nagyobb hatással ütnek vissza!

Alkalmas időszak

Ha szerelemre vágysz, ez a hatás segíthet a kapcsolatkeresésben. Most regisztrálj társkeresőkben, vegyél részt társas eseményeken és nem utolsó sorban legyél figyelmes és nyitott arra, hogy észrevedd, ha valaki érdeklődően fordul irányodba!

Ha úgy érzed megtaláltad a párodat, a Vénusz jelében járó Hold alkalmas lehet számodra esküvőre, ha férfi vagy, leánykérésre.

Ha olyan életvitelt folytatsz, amiben nagyon fontos a társadalmi kapcsolatrendszer ápolása számodra, most szervezz társas jellegű összejöveteleket, partikat, bulikat.

Ha művész vagy, esetleg a kultúra területén dolgozol ez a hatás alkalmas arra, hogy kiállításokat, koncerteket, színházi előadásokat szervezz ezekre a napokra. Nagyobb lesz az érdeklődés.

Ha már tervezgeted egy ideje, most eljött az ideje, hogy kisebb átalakításba fogj otthon, csinosíts, dekorálj, cseréld le a függönyöket, drapériákat, dísztárgyakat kedved szerint. Ha lakást vásároltál, most költözz új otthonodba.

Ha szeretnél egy vitás ügyben dűlőre jutni, vagy szükséged van arra, hogy megfelelő kompromisszummal egy megállapodás megszülessen, most hozd össze az érintett feleket. Kibékülésre, megbocsátásra is alkalmas a Mérleg Hold hatás.

Szépészeti beavatkozásokat (fodrász, kozmetikus, manikűrös) időzítsd mostanra. Felkereshetsz tanácsadókat is ebben a témában (stylist)

Plázákat, üzleteket ma nagy kedvvel keresel fel, de vigyázz, mert a pillanat hevében hajlamos vagy túlzásokba esni, olyat is megvásárolhatsz, amit később elő sem veszel.

Hobbiként most elkezdhetsz lakberendezést, Feng shui-t tanulni, Thai Chi-t, Chi Kung-ot gyakorolni, vagy táncolni!

Ha teheted, menj el vacsorázni egy étterembe kedveseddel, barátaiddal, s az élet komoly oldalát hagyd most otthon!

Nem alkalmas időszak

Ha fontolgatod egy kapcsolatod (legyen az privát vagy üzleti) lezárását, erre keress más alkalmat. Most könnyen elbizonytalanodsz, vagy megbánod döntésedet.

Hosszú utána járást igénylő, bonyolult ügyeket ne most kezdj el, mert úgy érzed, elveszel a hivatali útvesztőkben, mindenki másra vár és mutogat.

A mai nap nem alkalmas nehéz, fáradtságos, izzadással járó munkára, komoly pénzügyi döntésekre.

Műszaki munkára, szerelésekre, javításokra is máskor szánj időt. Ma nem ajánlott technikai tudást igénylő tevékenységet folytatni.

Legyél óvatos, ha szúró-vágó eszközökkel, tűzzel dolgozol, könnyebben megsérülhetsz.

Várj azokkal a döntésekkel, melyek jövőbeni életedre komoly hatással lehetnek (Bak Hold).

Bánj óvatosan az ígéretekkel, most ne vállalj el hosszú ideig tartó feladatot.

Új munkahelyre való belépést, költözködést ne időzíts mostanra!

Hagyd máskorra azokat a tevékenységeidet, melyek komoly odafigyelést, koncentrációt és kitartást igényelnek tőled.

Befelé fordulást, elmélyülést igénylő tevékenységeket, meditációt, terápiás munkát máskorra tervezz!

Egészség és szépségápolás

Általánosan érvényes szabály, hogy az adott jegyhez analógiásan tartozó testrészen lehetőség szerint kerülni kell a műtéti beavatkozásokat.

Ugyanakkor jótékonyan hat minden természetes beavatkozás, ami az adott testrész betegség megelőzését, regenerálódást segíti elő.

Mérleg jegyéhez tartozó testrészek:

deréktájék, vesék, húgyhólyag, női nemi szervek, általánosságban a mirigyek, hasnyálmirigy (inzulintermelő rész), bőr

Most van ideje a következő tevékenységeknek:

bármilyen kozmetikai kezelés, testfestés, henna, smink és öltözködési tanácsadás, szépítő fürdők, szauna, aromaolajos, kényeztető masszázs, narancsbőr kezelés, ivókúrák, léböjt kúra, méregtelenítés

Kertészkedés Mérleg Hold idején

A Mérleg Hold „virág nap”, ezért leginkább a virágokkal, virágzó növényekkel való foglalatosságnak kedvez.

Ez a holdhatás kevésbé segíti a nehéz kerti munkákat, inkább a virágok ültetését, szobai növényeink gondozását támogatja.

Szedj kertedben, vagy vásárolj vágott virágot és díszítsd vele otthonodat. Rendezd szépen vázába őket, ha van virágkötészeti „vénád”, most jól kiélheted magad.

Ültess virágokat, gyógynövényeket, trágyázd őket! Gyűjts virágot potpourihoz!

Mérleg jellegű növények közé soroljuk azokat a nemesített vagy dísznövényeket, melyek erős illattal, dús virággal rendelkeznek, mint a jázmin, liliomfa, vagy magnólia. Virágok közül ide soroljuk a rózsa, liliom, tulipán, és kaméliaféléket.

Mérleg típusú gyógy- és fűszernövények: levendula, lestyán, cickafark, medveszőlő, zsurló, zsálya, apróbojtorján.

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola