Oroszlán hava: A kiteljesedés ideje

 • Júliusban beköszönt életünkbe az Oroszlán hava. A Nap még mindig magasan jár az égen, hosszúak és melegek a nappalok, idegenforgalmi szempontból ez a főszezon.
 • Aki csak teheti, családjával, barátaival együtt aktív pihenést iktat be a dolgos hétköznapokba s élvezi az élet örömeit.
 • Ezt teszi az Oroszlán típusú ember a mindennapjaiban, aki kedvét leli a játékosságban, erotikában és élvezetekben.

Mint második tüzes jel, az Oroszlán központi szereplője az élet színpadának.

Jelszava: “Én uralkodom! Cselekszem, és kifejezésre juttatom az érzéseimet.”

Találj rá saját kreatív energiáidra!

Hogy ez könnyebben menjen…

TÉGED IS VÁR AZ

ARTEMISZ ASZTROLÓGIA ISKOLA!

 • E királyi jel erőteljes kreativitással láthatót alkot abból, amit az előző jel – a Rák – alapanyagként szolgáltat neki. Alkotásához szüksége van az anyagvilágra, hiszen kreatív erőit csak ezen keresztül tudja látható formában megnyilvánítani. A Rák a Hold uralma alatt megadja a befelé fordulást, az ihletet, mely minden alkotó folyamatot megelőz. A Nap és Hold ősi párosa csak egymást kölcsönösen támogatva hozhat megfelelő eredményt.
 • Uralkodó bolygója a Nap, mely folyamatosan áradó, teremtő, kreatív erejével alapját képezi a biológiai életnek. E jel szülötte úgy érzi, hogy önmagában hordozza ezeket az erőket. Belső ősképe: a KIRÁLY, az APA, a SZERVEZŐ.
 • Tudatában van saját fontosságának, s ezt a visszajelzést várja környezetétől is. Részt akar venni az élet nagy játékában, hogy az a különlegesség érzésével táplálja és erősítse őt. A méltóság érzésével jár-kel a világban, mert belülről úgy érzi, többre hivatott, mint a többi ember. Példakép akar lenni, a szégyent és megbélyegzést nem viseli el. A kritikánkat mindig finoman, a pozitívumait kiemelve és megerősítve adagoljuk neki. Nyilvánosan soha ne pirítsunk rá. Egy oroszlán gyereken is mély sebet ejthetünk ezzel!

Ebben a jelben éri el az ego a csúcspontját, a saját, független személyiség kifejlődik, a belső autonómia és erő megtapasztalására van lehetőség…

 • Az egyén szeretne korlátozás nélkül élni és kibontakozni, saját nemző- és teremtőerejében felismerni önmagát. Kitűnően ért a nagyszabású tervezéshez és szervezéshez. Ezért jó rendezvény és arculatszervező lehet!
 • A legindividuálisabb jegy, pontosan tudja, hogy mire képes, és azt birtokolja is. Hat, alkot, gyarapít! A jószívű gesztusok és kifejező alakítások mestere. Tudja, hogyan tud a legjobban hatni. Jó előadóművész lehet, vonzódik a színjátszáshoz, szerepek alakításához. E jel szülötte Richard Burton, Merilyn Monroe, Madonna, Tina Turner, Antal Imre, Liszt Ferenc. A politikában is megtaláljuk őket, mint például Napóleon, Mussolini, Bill Clinton.
 • A saját képességek mindenáron való megmutatása, s az eredményekért cserébe a dicséret elkönyvelése. Futószalag munkát nem végez, általában vezető, vagy vállalkozó. A munkát jól meg tudja szervezni, de kétkezi fáradtságos munkát nem szívesen végez. Ha elért egy státuszt, akkor nehezen adja át a stafétát az utódnak, hiszen meggyőződése, hogy a legjobban ő tudja csinálni a dolgokat. Probléma lehet az is, ha a “főnök vagyok” maszkot a privát életben is viseli.
 • Ha valaki túlságosan belemerevedik egy szerepbe, az megjelenhet gerincproblémákban is. Testünk hűen leképezi a bennünk mélyen meghúzódó problémáinkat. A rugalmas gerinc a hajlékonyságot, a meghajlás képességét, az alázatot jelenti. Az oroszlán jelhez tartozó testrészek a központi szervek: a szív és gerincoszlop, valamint a szimpatikus idegrendszer. Mindannyiunk számára ismerős, hogy a vezető beosztású emberek jobban ki vannak téve a szívproblémák veszélyének Tipikus példája a közelmúltban definiált pszichoszomatikus probléma a menedzser betegség.

Élete három fő területe a kreativitás, család és szerelem…

 • Az Oroszlán családi közegben is elvárja a környezetétől, hogy a teremtés koronájaként kezeljék, képességeit elismerjék. Harmonikus esetben termékeny kreatív erejét visszaforgatja a családi életbe, szívesen tevékenykedik együtt a gyermekeivel, programokat szervez s jó érzékkel alakítja az otthonát. Problémás esetben azt várja, hogy az egész család őt és az igényeit szolgálja, megnehezítve ezzel a környezetében élők életét.
 • A szerelem számára az életélvezet legfőbb forrása. Elvárja, hogy partnere számára ő legyen a “NAGY Ő”, aki a tenyerén hordozza és értékes dolgokkal halmozza el. Férfiként ő a hős szerelmes, akinek a partner maradéktalan kielégítése a célja. Fontos számára, hogy partnere felnézzen rá, elismerje képességeit, s diszkrét formában dicsérje. Nőként olyan partnert választ, akire büszke lehet, aki valaki! Ő az a nő, aki férje nevéből felveszi a Dr. előtagot is! Szeret kényelmesen élni, a fáradtságos munkát inkább mással végezteti. Élvezi a kényelmet, lustálkodik! Külsejére általában hiú, szeret értékes ékszereket viselni, státusz szimbólumokkal reprezentál.
 • Kedveli a pompát, a luxust, az elit köröket, az olyan klubokat, ahová akárki nem tartozhat. Szívesen sütkérezik saját nagyvonalúsága fényében, hogy neve legyen, melyet az utókor is büszkén ejt ki. Kérdés, hogy valódi tartalom van-e büszkesége mögött. Pozitív esetben nagyon jó mecénás lehet, példa erre Soros György.
Kozmikus évkör Oroszlán hava Artemisz Asztrológia Debrecen
 • Egyéni életutunkban az Oroszlán fázishoz az óvodáskor társítható.
 • Gyermekként a játékon s kreativitáson keresztül éljük meg önmagunkat.
 • Rengeteget tanulunk a világról, s önfeledten kibontakozhatunk.
 • Adottságaink és képességeink ilyenkor már megjelennek. A jó szülők és nevelők ezt segítik még jobban kibontakozni.
 • Nagyon fontos, hogy ebben az időszakban mennyi figyelmet, elfogadást és pozitív megerősítést kapunk, hiszen a felnőttkori önbizalmunk alapját ekkor rakjuk le.
 • Az Oroszlán legnagyobb nehézsége és egyben feladata az önismeret, a személyiség fejlesztés, mely során megtanul az erején uralkodni, hiúságán túllépni, s alázattal szolgálni másokat.
 • Bár fél a mélyebb önvizsgálattól, attól, hogy kiderül, hogy ő sem tökéletes, félelmén túllépve őszintén szembesülve önmagával, hibáit meghaladva valódi erőt árasztó napja lehet környezetének!
 • Egyénileg ebben az időszakban elgondolkodhatunk azon, átvezetésként a következő – Szűz- fázishoz: Milyen kreatív képességekkel rendelkezünk, s azzal hogyan tudjuk hasznosan szolgálni a körülöttünk élőket?

Üzenete Számunkra:

Önálló egyéniséggé fejlődtünk-e, megállunk-e a saját lábunkon

vagy függésekben éljük az életünket?

Ha úgy érzed, hasznosítani tudod ezt a tartalmat a mindennapi életedben,

már megérte az erőfeszítésem!

Arra kérlek, oszd meg, küldd el, segíts Te is a sodródóknak!

Mars a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen
Vénusz a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen
Merkúr a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen
Nap a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen
7 gyanús jel, hogy szélhámos az asztrológusod! Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Érzelmi azaz Hold horoszkóp Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Asztrológia a mindennapokban Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Mit látunk a horoszkópban Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Hiteles segítő tulajdonságai Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Szaturnusz mítosza A karma működése Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Pszicho-asztrológia alapelvei Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Pszichológiai szemléletű asztrológia Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Közösségi és egyéni válságok Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Karma és önismeret Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Beszélgetés az asztrológiáról Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Mire nem használható az asztrológia Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Jóslás vagy tanácsadás Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Jóslás vagy tanácsadás Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Mi is az én csillagjegyem Artemisz Asztrológia Debrecen
Jung és az asztrológia Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Pszichológusok a pszicho-asztrológiáról Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Gyakorlati útmutató a mindennapi élethez Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Párkapcsolat és asztrológia Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Egyéni témáink Vízöntő Szaturnusz idején Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Asztrológiai gondolkodásmód Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Az asztrológia segíthet önmagunk megismerésében Artemisz Asztrológia Debrecen
Gyakorlati útmutató a hétköznapi élethez Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Mindennapi asztrológia Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Karma és asztrológia Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Napfogyatkozás az asztrológiában Artemisz Asztrológia Debrecen
A horoszkóp ábra elemeiről Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Születés, változás, újjászületés a horoszkópban Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Asztrológia Iskola