Kos hava: a természet újjászületése

2024.03.20 – 2024.04.19.

A Nap 2024. március 20-án 04 óra 06 perckor, a tavaszi napéjegyenlőség pontján keresztül belép a Kos jelébe, hogy kezdetét vegye a kozmikus újév, s tovább halad a Bika csillagjegy előterébe április 19-én 15 óra 59 perckor.

Most a Kos Havában járunk, ami régi magyar elnevezés szerint Böjtmás, illetve Kikelet Hava. Kozmikus értelemben az Új év valójában most indul! Így illendő boldog és szebb új évet kívánni mindannyiónknak!

A horoszkóp ábra a Kos jegyváltás idejére, Budapesti koordinátákra van elkészítve!

A havi asztrológiai aktualitások a NAP egy adott jelben való haladásához igazodnak. A Nap és bolygók jegyváltásait, főbb holdfázisokat, erősebb hatású fényszögeket emeljük ki.

AKTUÁLIS KOZMIKUS HATÁSOK

A Halak csillagjeggyel „bezárul” a zodiákus köre, lehetőséget adva ezzel egy új ciklus kezdetének. A Halak időszakában „kihordott” inspirációink a belső világunkból most testet ölthetnek, „megszülethetnek”, láthatóvá válhatnak a tavaszi napéjegyenlőség támogató idején!

A dolgaink új lendületet kapnak, lelkesedünk, s türelmetlen tettvággyal telítődünk! Mozgékonyság, aktivitás lesz úrrá rajtunk, mely erőteljes változásokat képes létrehozni a külvilágban, ahogyan a tavasz dinamikus erői átöltöztetik, beindítják a természetet.

A Kos jegye a Mars bolygó hatása alatt áll, mely a kibontakozáshoz szükséges erőt megadja az addig szunnyadó természetnek. A látszólag élettelen környezetben megbújó életerő egyszer csak megjelenik, minden feléled, áttörni készül, hogy megmutatkozzon. A Kos hava így az élet kezdetének, a dolgok eredetének a szimbóluma is.

Kos hava a természet újjászületésének időszaka Artemisz Asztrológia Debrecen
Kos hava a természet újjászületésének időszaka Artemisz Asztrológia Debrecen

A dolgaink új lendületet kapnak, mi is lelkesedünk, s türelmetlen tettvággyal telítődünk! Mozgékonyság, aktivitás lesz úrrá rajtunk, mely erőteljes változásokat képes létrehozni a külvilágban, ahogyan a tavasz dinamikus erői átöltöztetik, beindítják a természetet.

A levegő friss, vibráló, sejtelmes energiákkal van tele, a fű kizöldell, s a napsütés is más. A kezdet és a vágyakozás ereje ott feszül a kipattanni kész rügyekben. Ha figyeljük a természet titokzatos pantomimját s átadjuk magunkat ezen erők feltöltésének, vitalitásunk, ellenálló képességünk javul, életkedvünk megnő, s új életcélokat tudunk magunk elé kitűzni!

10 témakör, amiben most hatékony lehetsz

1. Tűzz ki új célokat!

2. Végezz olyan dinamikus tevékenységeket, melyek kellemesen lefárasztanak!

3. Tégy „bátorságpróbát”, azaz lépj meg valamit, amitől eddig féltél!

4. Szervezz vagy vegyél rész kihívásokban, versenyekben!

5. Nézz filmeket, olvass könyveket, melyek az önérvényesítésről szólnak!

6. Foglalkozz tudatosan azzal, hogy hogyan állsz az agresszió témaköréhez!

7. Menj el egy kalandparkba és próbálj ki mindent!

8. Ha fontolgatod, kezdj végre aktív sportba!

9. Tedd meg az első lépéseket terveiddel kapcsolatban!

10. Kirándulj, töltődj fel a természet támogató erőiből!

Keresztény kultúránk legnagyobb ünnepköre a Húsvét, mely a tavasz ébredéséhez kapcsolódik. E mozgó ünnep idén március 29 – április 01. között lesz.  Szinkronban a tavaszi napéjegyenlőség idején tartott termékenységi ünnepekkel, elemeiben felfedezhetjük a feltámadás, az újjászületés szimbólumait!

A természet ébredésében benne van a termékenység ígérete is, melyhez szintén kapcsolódnak hagyományok ebben az időszakban. Ilyen kiemelt nap pl. március 25-e, Gyümölcsoltó Boldogasszony napja, mely a termékenység-varázslások napjaként ismert.

Kos hava a természet újjászületésének időszaka Artemisz Asztrológia Debrecen

A Kos újhold mindig kiemelt időszak a biogazdálkodást folytatók, illetve mindazok számára, akik tevékenységeikkel kapcsolatosan régóta figyelembe veszik a holdfázisokat. Hiszen erősebb és ellenállóbb növényeket termeszthetünk, ha a természet ritmusával összhangban végezzük tevékenységeinket.

Az újhold a természettel összhangban élő népeknél mindig az új dolgok elindításának az ideje volt. A kozmikus évkezdettel egybeeső újholdnak (Kos újhold) kiemelt figyelmet tulajdonítottak.

Ez az időszak 2024-ben április 08-a (+/- 1 nap),ami különösen alkalmas minden olyan tevékenységre, mely a természet újjászületését is segíti. Ezért érdemes ilyenkor vetni, növényeket-fákat metszeni!

Ha szeretnéd felhasználni a Kos Havát lelki fejlődésre, itt találsz 1-1 kérdéskört, melyek szinkronban vannak az aktualitással:

  • Milyen új céljaim vannak?
  • Hogyan viszem keresztül az akaratomat?
  • Mi dühít fel, hogyan kezelem az agressziómat?
  • Vonzanak az új kalandok? Vagy félek tőlük?
Ha hetente egy-egy kérdéssel mélyebben foglalkozol, az garantáltan gazdagítja lelkedet!