Kos hava: a természet újjászületése

2023.03.20 – 2023.04.20.

A Halak csillagjeggyel „bezárul” a zodiákus köre, lehetőséget adva ezzel egy új ciklus kezdetének. Elérkezik az ideje, hogy „kihordott” inspirációink a belső világunkból most testet ölthetnek, „megszülethetnek”, láthatóvá válhatnak.

A tavaszi napéjegyenlőség ideje március 21-e, a csillagászati tavasz és egyben a kozmikus évkör kezdete. Ilyenkor Naprendszerünk éltető forrása a Nap belép a Kos csillagkép előterébe (az első jelbe), s az arra jellemző dinamizáló, feltöltő, kiáradó, lendületes energiákkal árasztja el a világot.

A nappali világosság és sötétség egyensúlyban van, ami ezután a fény javára billenve támogatja, hogy a téli időszak után minden újjászülessen, láthatóvá váljon!

A Kos jegye a Mars bolygó hatása alatt áll, mely a kibontakozáshoz szükséges erőt megadja az addig szunnyadó természetnek. A látszólag élettelen környezetben megbújó életerő egyszer csak megjelenik, minden feléled, áttörni készül, hogy megmutatkozzon. A Kos hava így az élet kezdetének, a dolgok eredetének a szimbóluma is.

Kos hava a természet újjászületésének időszaka Artemisz Asztrológia Debrecen
Kos hava a természet újjászületésének időszaka Artemisz Asztrológia Debrecen

A dolgaink új lendületet kapnak, mi is lelkesedünk, s türelmetlen tettvággyal telítődünk! Mozgékonyság, aktivitás lesz úrrá rajtunk, mely erőteljes változásokat képes létrehozni a külvilágban, ahogyan a tavasz dinamikus erői átöltöztetik, beindítják a természetet.

A levegő friss, vibráló, sejtelmes energiákkal van tele, a fű kizöldell, s a napsütés is más. A kezdet és a vágyakozás ereje ott feszül a kipattanni kész rügyekben. Ha figyeljük a természet titokzatos pantomimját s átadjuk magunkat ezen erők feltöltésének, vitalitásunk, ellenálló képességünk javul, életkedvünk megnő, s új életcélokat tudunk magunk elé kitűzni!

10 témakör, amiben most hatékony lehetsz

1. Tűzz ki új célokat!

2. Végezz olyan dinamikus tevékenységeket, melyek kellemesen lefárasztanak!

3. Tégy „bátorságpróbát”, azaz lépj meg valamit, amitől eddig féltél!

4. Szervezz vagy vegyél rész kihívásokban, versenyekben!

5. Nézz filmeket, olvass könyveket, melyek az önérvényesítésről szólnak!

6. Foglalkozz tudatosan azzal, hogy hogyan állsz az agresszió témaköréhez!

7. Menj el egy kalandparkba és próbálj ki mindent!

8. Ha fontolgatod, kezdj végre aktív sportba!

9. Tedd meg az első lépéseket terveiddel kapcsolatban!

10. Kirándulj, töltődj fel a természet támogató erőiből!

Kos hava a természet újjászületésének időszaka Artemisz Asztrológia Debrecen

A természet ébredésében benne van a termékenység ígérete is, melyhez szintén kapcsolódnak hagyományok ebben az időszakban. Ilyen kiemelt nap pl. március 25-e, Gyümölcsoltó Boldogasszony napja, mely a termékenység-varázslások napjaként ismert.

Keresztény kultúránk legnagyobb ünnepköre a Húsvét is a tavasz ébredéséhez kapcsolódik.  Szinkronban a tavaszi napéjegyenlőség idején tartott ősi termékenységi ünnepekkel, elemeiben felfedezhetjük a feltámadás, az újjászületés szimbólumait!

Ha szeretnéd felhasználni a Kos Havát lelki fejlődésre, itt találsz 1-1 kérdéskört, melyek szinkronban vannak az aktualitással:

  • Milyen új céljaim vannak?
  • Hogyan viszem keresztül az akaratomat?
  • Mi dühít fel, hogyan kezelem az agressziómat?
  • Vonzanak az új kalandok? Vagy félek tőlük?
Ha hetente egy-egy kérdéssel mélyebben foglalkozol, az garantáltan gazdagítja lelkedet!