JUPITER A HALAK CSILLAGJEGYBEN

Fokozódó káosz és/vagy szellemi emelkedés

A Jupiter, mint sorsplanéta, az elmúlt közel egy év innovációra, önmeghaladásra késztető „Vízöntős” hatása után most újabb témakörök elsajátításának a lehetőségét kínálja fel, hiszen jegyet vált.

A Jupiter megérkezik uralmi jegyébe, a „vizes jellegű”, keret nélküli végtelenséget, egységet szimbolizáló Halak csillagjegybe.

A Jupiter keringési ideje kb. 12 év, tehát nagyjából egy évig tartózkodik egy-egy csillagjegy előterében. Bár a klasszikus asztrológia elsősorban támogató elvet társít a Jupiterhez, nem szabad elfeledkeznünk arról a tényről, hogy igazából felfokozó, kibővítő, teret adó minőséggel rendelkezik. Így kitágítja tapasztalatszerzési lehetőségeinket az adott jegytartalommal összefüggésben, hogy fejlődésünket elősegítse.

Amikor a Jupiter megérkezik a Halak jegyébe, a káosz, labilitás, szorongás és megtévesztés élményeit ugyanúgy felfokozza, mint az idilli elképzelések sokaságát, teret adva mindenféle menekülési vágynak, tendenciának.

Egyben mindnyájunkat inspirál a saját mélyebb lelki folyamataink felé való fordulásra, a belső munkára, s ezzel együtt spirituális élmények átélésére, a szellemi emelkedésre. Természetesen, mint minden más asztrológiai hatásban, ebben is az egyéni rezonanciánk, azaz tudatszintünk, törekvésünk a meghatározó.

A Jupiter a Halak jegyén aktuálisan elég hektikusan halad át:

  • A Halak tartalmaival kapcsolatos élményeinkből ízelítőt kapunk 2021.05.14 – 2021.07.28. között, majd visszatér még a Vízöntő jegyébe.
  • A Halak csillagjegyen halad át 2021.12.29–2022.05.11. között.
  • Miután egy kis időre látogatást tesz a Kos jegyében, még visszatér a Halakhoz „elköszönni” 2022.10.28 – 2022.12.20-ig, hiszen kb. 11 év múlva találkoznak ismét…

A Halak jegyében haladó Jupiter legfontosabb stációi

Mint mindig, mielőtt tovább lépünk, érdemes visszatekinteni, hogy milyen fejlődési tartalmakat hozott számunkra a Vízöntő jegyében lévő Jupiter az elmúlt egy év során.

Erősítsd meg hitedet, bízz a változások előrevivő sodrásában és emelkedj magasabbra!