Jupiter a Vízöntő csillagjegyben

Ugrás az ismeretlenbe

„Izgalmas” történelmi periódusban élünk, mely a sok kihívást tartogató nehézséggel új irányok felé tereli a ma élő emberiséget. A megoldandó feladatok mellé eszközöket is kapunk a „sors-pedagógiától”, mellyel érdemes élnünk!

A kikerülhetetlen változásokat jelzi és azokat meg is támogatja a Vízöntő jegyébe 2020. 12. 19. 14 óra 07 perckor megérkező Jupiter.

A planéta keringési ideje kb. 12 év, tehát nagyjából egy évig tartózkodik egy-egy csillagjegy előterében. Bár a klasszikus asztrológia elsősorban támogató elvet társít a Jupiterhez, nem szabad elfeledkeznünk arról a tényről, hogy igazából felfokozó, kibővítő, teret adó minőséggel rendelkezik. Így kitágítja tapasztalatszerzési lehetőségeinket az adott jegytartalommal összefüggésben, hogy fejlődésünket elősegítse.

A Jupiter a Vízöntő tartalmaival kapcsolatos élményeinket 2020. 12. 19 – 2021. 12. 29. között határozottan felerősíti. Sőt,  az önmagához képest relatíve gyors haladása miatt „ideiglenesen kiruccan” a Halak jegyébe is  2021. 05. 14 – 2021. 07. 28. között.

A Vízöntő jegyében haladó Jupiter fontos stációi:

Jupiter a Vízöntő jegyében Artemisz Asztrológia Debrecen

Ebben a közel egy évben a Vízöntő jellemzőit, mint pl.  „szabadság, egyenlőség, testvériség” témákat felfokozza a világban. Ez a hatás ugyanúgy megjelenhet forradalmi lázongásokban, mint az emberiség jövőjét szolgáló innovációkban, kollektív szemléletváltásban

A Vízöntő Jupiter kiemelt lehetőséget ad egyéni és kollektív szinten a tudatuk tágítására, melynek egyik leghasznosabb eszköze az asztrológia tanulása. Segíti az élő környezetünkhöz fűződő viszonyunk sürgető átalakítását, és átélhetjük, hogy korábbi tudományos paradigmák gyökeresen megváltoznak.

Mint az egyik sorsbolygó, a Jupiter felerősíti a reformok időszerűségét és lehetőségét, ha szükséges az aktuális társadalmi struktúrák, a korábbi rendszerek, (világ)rend felborításával. Ezt különösen kihangsúlyozza a téli napfordulón kiteljesedő Szaturnusszal való együttállása, mely egy új világkorszak szimbolikus jelzőfénye, „lángoscsillaga” is egyben.

Mint mindig, mielőtt tovább lépünk, érdemes visszatekinteni, hogy milyen fejlődési tartalmakat hozott számunkra a Bak jegyében lévő Jupiter az elmúlt egy év során.

Lépj túl komfortzónádon, változtass, haladd meg eddigi határaidat!