LEVEGŐ, MINT ŐSELEM

A LEVEGŐ elem a folyamatos mozgást, kapcsolódás igényt és közvetítői helyzeteket jelenti az életünkben!

Levegő őselem Artemisz Asztrológia Debrecen

A levegő elemhez kapcsolódó asztrológiai jegyek a következők:

A Hippokratesz nevéhez kapcsolható személyiségtipológiából

a Levegő elemhez a szangvinikus temperamentum kapcsolható.

Alap tulajdonságod a nyitottság és kíváncsiság, mellyel meg akarod ismerni az embereket, az életet, a világ működését!
Kis korodtól kezdve a „MIÉRT?” alapvető kérdésed…

Rosszul érzed magad, ha nem vagy a számodra szükséges információk birtokában, ezért sokat kérdezel. Tudatában vagy annak, hogy a tudás és információ egyben hatalom is.

El tudsz szakadni a mindennapi élettől, s ez a felülemelkedés segít abban, hogy tárgyilagos és logikus meglátásokra juss, s együtt tudj működni bármilyen típusú emberrel.

Jó meghallgató lehetsz, de nem merülsz, ragadsz bele mások gondjaiba, érzelmeibe. Ezért tudsz másokat segítő gondolatokkal támogatni.

Emberi kapcsolatok nélkül nem tudod elképzelni az életed, imádsz utazni, új tájakat, dolgokat felfedezni. Fontos számodra, hogy élményeidet és tapasztalataidat megoszd környezeteddel.

Kapcsolataidban elsődleges igényed a jó kommunikáció, és a megtapasztalható közös élmények sokasága, a változatosság.

A „jó pap, holtig tanul” mentalitás a Tiéd. Ezért életed hangsúlya az elméletek és a fogalmak szintjén van. Jól fejezed ki magadat verbálisan, akár írásban, akár szóban.

Könnyen és rugalmasan alkalmazkodsz az élet változékonyságához. Nem esel kétségbe, ha eredeti elképzeléseiden spontán változtatni kell. S ebben másokat is tudsz segíteni.

Hajlamos vagy lelkesedni minden új dologért, de kevésbé járod azt reálisan körbe, ezért sok csalódásnak vagy kitéve. Könnyen túl is teszed magad rajta, nem vagy haragtartó típus.

Szereted több oldalról is, sokféle nézőpontból megvizsgálni a dolgokat. Kíváncsiságod hajt a megismerés felé, tudásra teszel szert és fejlődsz a kapcsolataid által. Ezért olyan munkákban tudsz kiteljesedni, ahol jelen van a változatosság, emberi kapcsolatok vesznek körbe, üzletelhetsz, utazhatsz, tanulhatsz, taníthatsz.

Problémamegoldásodra általában jellemző, hogy szereted végiggondolni a dolgokat, adott helyzetben megvitatni a véleménykülönbséget. Szereted kimagyarázni a dolgokat, és másoktól is elvárod, hogy magyarázatot adjanak egy helyzetre.

Nagyon nehezen viseled, ha nem hallgatnak meg, vagy nem veszik figyelembe a véleményedet. Feldühít, ha kétségbe vonják az intellektusodat, tudásodat.

Hajlamos vagy arra, hogy felülemelkedj a problémán, az akadályokat pedig egyszerűen kikerüld. Mintha az, hogy végiggondoltál egy helyzetet egyben meg is oldotta volna. Később szembesülhetsz vele, hogy ez csak konfliktuskerülés volt.

A konfliktust szeretnéd elegánsan elintézni, indulataidat, valódi érzéseidet nem éled meg, s ezért később neheztelhetsz a másikra.

  Te vagy az intellektuális harcos, tudod, hogy szavakkal segíteni és megsemmisíteni is lehet. A fizikai konfrontációt elkerülöd, intellektuálisan próbálod leértékeli, megsemmisíteni ellenfeledet.

„A puding próbája az evés.” Ne értékeld túl az intellektust! Minden elmélet hasznossága és használhatósága a gyakorlatban mutatkozik meg. Tégy próbát! Ne ess a „szobatudós” csapdájában, aki elmenekül a képzelet birodalmába, távol a realitástól. Gondolatait nem követi tett, de mindenbe belekontárkodik, okoskodik anélkül, hogy átlátná a helyzetet.

Nyughatatlanságod miatt gyakran azt érzed, hogy jó lenne valahol máshol lenni. Még alig érkeztél el oda, ahová korábban vágytál, már mennél is tovább. Tanuld meg a megérkezés örömét is élvezni.

Sokszor a saját érzelmeidet is analizálod, próbálod megérteni. Ez megakadályozza, hogy valódi, mély átéléseid legyenek! Következménye a sok, de felületes kapcsolat lesz.

Nem maradsz le semmiről, ami az életed része kell, hogy legyen! Ha állandóan csak szaladsz, életed minden percét a másokkal való kommunikáció tölti ki, szétforgácsolódsz a kapcsolataidban. Mikor voltál együtt önmagaddal utoljára?

A habzsolt és felhalmozott információ nem válik tudássá, nem ülepedik le bölcsességgé, ha nem hagyunk rá időt. Hiába olvasol könyvtárnyi információt, még nem biztos, hogy az élet dolgait helyesen ítéled meg. Tapasztalat által válunk hitelessé.

Semmihez sem kezdesz hozzá úgy, hogy előbb végig ne gondolnád, s ez szélsőséges esetben akaratbénuláshoz, pszichés problémákhoz vezethet. Ismered a mondást: A tett halála az okoskodás!

Csak megalapozott és kipróbált információt, tudást adj tovább! Néha próbálkozz egy kis csenddel, egy idő után beszélni fog hozzád!

A fizikai életnek, így saját testünknek is vannak korlátai. Ha messze akarsz eljutni az életutadon, önmagadnak legyél jó gazdája. Ápold, etesd, edzed testedet is, ne csak az intellektusodat.

Az idegrendszered magas fordulaton pörög, nagyon érzékeny, így hamarabb elhasználhatod idegi energiádat. Ezért fontos a rendszeres relaxáció, mely regenerál, feltölt. Fontos, hogy időnként a megszokott foglalkozástól és házimunkától elütő környezetbe, helyzetekbe kerülj, hogy agyad így is kizökkenjen a megszokott kerékvágásból.

Vannak dolgok az életben, melynek miértjére nem kapunk kielégítő választ. Ezt neked is meg kell tanulni elfogadni. Hajlamos lehetsz arra, hogy túlagyald, elméleteket gyárts helyzeteidre, mellyel végtelenül lefáraszthatod magad. Nincsenek végső válaszok! Minden válasz újabb kérdéseket ébreszt bennünk.

Az információ éhséged felületessé, kapkodóvá tehet. Párhuzamosan nem lehet sok dolgot egyszerre csinálni. Így semmi sem halad igazán előre!

Szükséged van kiterjedt kapcsolatrendszerre, ahol kifejtheted gondolataidat, eszméidet, meghallgatásra lelsz. De tudd, a jó kommunikáció kölcsönös!

Olyan munkát keress, mely intellektuális szabadságot és hajtóerőt biztosít és fejleszti intellektusod.

Ha tanulni vágysz, ne engedj a kísértésnek, hogy egyszerre több dologba kezdj bele. Törekedj a mélységekre és alaposságra, így is kielégítheted újdonság iránti vágyadat.

Ha feszítenek az érzelmeid, és nem találsz hallgatóságot, vezess naplót, vagy írj levelet önmagadnak!

Utazásaid során keresd, azokat a helyeket, ahol tág a horizont. A tiszta, száraz, levegős helyeket, ami a hegyekben van. De jól érezheted magadat egy világvárosban is.

A városokban általában jobban érzed magadat, mint kisebb településeken. Kerüld a zsúfolt és sötét lakásokat.

Mozgásigényedet naponta elégítsd ki!

Melyik őselemhez tartozol Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Víz őselem Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Levegő őselem Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Föld őselem Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Tűz őselem Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen