Halak hava: A böjt elő időszaka

Kozmikus évkör Halak hava Artemisz Asztrológia Debrecen
 • A Halakkal a zodiákus köre bezárul, lehetőséget adva ezzel egy új ciklus kezdetének.
 • A Halak az ősegység szimbóluma, melyre nosztalgikusan emlékszünk magzati korunkból.
 • S ezt tűzi ki az egyén elé célként minden egyházi tanítás és transzcendens út: a paradicsomi egység állapotát.
 • A Halak, mint szimbólum egyike az első keresztény jelképeknek.
 • A világkorszakok váltását jelző tavaszpont is Jézus születése körül került át a Halak csillagkép előterébe.
 • A víz a lélek szimbóluma, s mint tudjuk nélküle nincs élet a Földön. Lélek nélkül az ember is csak vadállat lenne. A vízzel történő keresztelés a hittel elnyert öröklét (paradicsomi állapot) ígéretét fejezi ki.
 • Jézus élete és tanítása erős párhuzamot mutat a Halak jegy tartalmával. Ezért nem véletlen, hogy a nagyböjt időszakának egy része (időnként az egésze) a Halak havába esik. S megmagyarázható vele a hal, mint böjti eledel ténye is.

Engedd el, aminek már nincs aktualitása az életedben!

Hogy ez könnyebben menjen…

TÉGED IS VÁR AZ

ARTEMISZ ASZTROLÓGIA ISKOLA!

Jelszava: “Hiszek, feloldódom, egység mindennel!”

E jegy a szellem fejlődésének utolsó stációját szimbolizálja.

 • Míg az előző jel, a Vízöntő önálló és független ember a társadalomban, aki személyes hozzájárulásával akarja szolgálni a nagy egészet, addig a Halak tovább lépve megtartja a mások szolgálatát, de egyediségét elkezdi feladni. Énjét feloldva a mindenséggel való egységet keresi. Az egyén egy apró részecske lesz a nagy játékban és rájön, hogy minden létező azonos tőből fakad. Felfogja, hogy egyszerre földi és isteni származású; magában hordja az isteni bölcsességet és belső hangot, mely irányítja és vezeti. Ha a megváltás iránti igény tudatosul benne, megélheti az egységet, az unió misztikát. Müller Pétert szabadon idézve ráébredhet arra, hogy miközben őrizgeti csepptudatát, az óceán része.

Belső ősképe: a TISZTÁNLÁTÓ, SZAMARITÁNUS, SZELLEMI VEZETŐ

 • Ezért a Halak spirituális tapasztalatokra, a transzcendens világra, vagy egyszerűen a test szűkösségéből- amit, gyakran börtönként él meg- való kiszabadulásra erősen vágyódó ember. Számára nem sokat számítanak az e világ értékei, így segítőkészsége miatt nagy áldozatokra képes. Gyakran vezeti a határtalan részvét érzése. Ez a nagy lelki segítők jele is, akik meg tudják hallgatni a másikat, megértik anélkül, hogy értékelnék. Problémájuk az, hogy ki kell fejleszteniük én-identitásukat, mert csak azt lehet lebontani és feláldozni, amit előzőleg felépítettünk.
 • Amíg nem találja meg önmagát, addig illúziókba, függőségekbe menekülhet. A 12 jel közül leginkább érzékeny és sérülékeny. A “Halaknak” nincs lába, ezért számára problémás a mindennapi helytállás a fizikai életben. Kivételes a szeretetigénye, a külvilágtól várja a stabilitást. Érzékenysége miatt finoman kell bánni vele.
 • Problémái elől menekülhet, ezért hajlamos lehet alkoholizmusra, kábítószer- vagy gyógyszer függőségre.
 • De ugyanezt a menekülést jelenti, ha valaki folyamatosan egy önmaga által kreált vágyvilágban vagy fantáziavilágban él. Mivel megvan a transzcendens nyitottsága, befolyásolhatósága miatt kapcsolódhat szektákhoz, “tanítók” feltétlen híve lehet.
 • Ahogy a víznek mederre van szüksége, úgy vágyik a Halak ember stabilitásra, keretekre, melyen belül finomságát, érzékenységét kifejezheti. Általában erős társat választ, akihez hasonulhat. Párkapcsolatban teljesen odaadja magát, önfeláldozó. Elbűvölő, lenyűgöző “sellő”, érzelmes, finom érzésű, szeretete mindent átölel. Általában halk szavú, zárkózott. Hajlama van a plátói érzések hosszú távú megélésére. Ha megbántják, akkor is igyekszik megérteni a másikat. Mély empátiáján keresztül ráérez a másik igényére, és szótlanul szolgálja környezetét. E jel tulajdonságai a mindannyiunk által jól ismert Kis hableány c. Andersen mesében gyönyörűen kirajzolódnak.

A Halak gyereknek babusgatásra, gyengédségre van szüksége és olyan zugra, ahol nyugodtan álmodozhat

 • Szeret jókat aludni. A összetartozási igénye miatt befolyásolható, túlérzékeny. Erre figyelnie kell a szülőnek, főleg a serdülőkorban. Önbizalmát és a realitással való kapcsolatát kell erősíteni. Szereti a zenét, a meséket, fantáziadús. A konfliktusok kezelésére meg kell tanítani, különben a háttérben marad és nem éli meg pozitív képességeit.
 • Intuciója és empátiája miatt megtaláljuk képviselőiket karitatív és segítő foglalkozásokban, vallásos, misztikus területeken
 • Közel áll hozzá a hajózás és tengerkutatás, de a bor, pálinka, kábítószer, gyógyszer előállítás és kereskedés területe is. Szívesen horgászik, vagy úszik. Fontos külön említeni a nagyon jó képi látásmódját, művészi adottságát, melyen keresztül kapcsolódhat a realitáshoz. Kitűnő művészeket, mesélőket, operatőröket, fotósokat, zenészeket ad az emberiségnek a Halak. Néhány példa: Chopin, Koncz Zsuzsa, Fenyő Miklós a zene területéről, és jó pár színész, mint Lisa Minelli, Mireille Mathieu, Audrey Hepburn, az álmodozó, nedves tekintetével. A magyarok közül Kiss Manyi, Kazal László, Dobó Kata, Bajor Imre, és még sokan mások.
 • A politika területén is megtaláljuk őket, de nem annyira a hatalomvágyuknál fogva, hanem mert olyat sejtenek meg, olyasmit tudnak adni, amire a közösségnek pillanatnyilag szüksége van. Halak szülött például Gorbacsov.
 • Amíg a harmonikus Halak energia nagyon finom, együtt érző, segítőkész emberre utal, addig a diszharmonikus Halak céltalan életet él. Örökké sajnáltatva magát, mártír szerepben másokat hibáztat. Tunya közönyösséggel, másokon függ saját hangulatai rabságában.
 • A Halak fél a gyakorlati élet nehézségeitől, a döntési helyzetektől, attól, hogy ki kell állnia önmagáért. Kerüli a konfliktust, az agresszív helyzeteket, a határozott véleménynyilvánítást. A nehéz fizikai dolgok kimerítik.
 • Jellemzően megjelennek életében a lassú önpusztító tendenciák, betegségek, depresszió. A “könnyű” élet lehetősége bűnözővé, prostituálttá is teheti.
Kozmikus évkör Halak hava Artemisz Asztrológia Debrecen
 • Az idős kort (72. év után) szimbolizálja.
 • Ebben az életkorban már kötöttség nélkül feloldódhatunk és önzetlenül adhatunk másoknak.
 • Ahogyan a Halak leképezi a magzati korban megélt szimbiózist az anyával, úgy utal a végső nagy feloldódásra, az én elengedésére a halálra, mely egy nagyobb egységbe való átlépést jelent.
 • A kör ezzel bezárult. A Kossal egy új kezdet indul…
 • Tudjon egyedül lenni! Ne engedje át magát az illúzióknak!
 • Lehet hajléktalan, alkoholista, aki mindig másoktól várja sorsa javulását. Vagy hipochonder, aki fantáziavilágba, szenvedélybetegségbe menekül. Amibe belekezd, azt akaratgyengesége miatt nem fejezi be.
 • Az élet sokszor nehéz helyzet elé állítva rákényszeríti a Halak szülöttet a reális életre.

Ha úgy érzed, hasznosítani tudod ezt a tartalmat a mindennapi életedben,

már megérte az erőfeszítésem!

Arra kérlek, oszd meg, küldd el, segíts Te is a sodródóknak!

Kozmikus évkör Halak hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Vízöntő hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Nyilas hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Skorpió hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Mérleg hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Rák hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Kos hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Szűz hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Bika hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Ikrek hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola