Halak hava: a böjt elő időszaka

2024.02.19 – 2024.03.20.

A Nap 2024. február 19-én 05 óra 13 perckor a Halak asztrológiai jegy előterébe lép, ahonnan március 20-án 04 óra 06 perckor, a tavaszi napéjegyenlőség pontján keresztül átlép a Kos jelébe, hogy kezdetét vegye a kozmikus újév.

Most a Halak Havában járunk, ami régi magyar elnevezés szerint Böjt elő, illetve Jégbontó Hava.

A horoszkóp ábra a Halak jegyváltás idejére, Budapesti koordinátákra van elkészítve!

A havi asztrológiai aktualitások a NAP egy adott jelben való haladásához igazodnak. A Nap és bolygók jegyváltásait, főbb holdfázisokat, erősebb hatású fényszögeket emeljük ki.

AKTUÁLIS KOZMIKUS HATÁSOK

A mögöttünk hagyott Vízöntő Hava új inspirációkkal, ötletekkel, elképzelésekkel ajándékozott meg bennünket, intuícióinkat is erősíthettük. Problémáinkon keresztül felhívta a figyelmünket az egyéni és kollektív változások szükségességére.

Ha a változás magja megfogant bennünk, új ideáinkat a Halak időszaka „hordja ki a méhében”, formálja, alakítja bennünk, hogy belőle megszülethessen, láthatóvá váljon, testet öltsön valami ÚJ a tavaszi napéjegyenlőség pontján!

A földbe került mag ebben a folyamatban utat mutat. Föladja eddigi mag -valóságát, hogy elhalva-átalakulva tápláló forrása lehessen az új életnek. A Halak jegyének kettőssége egyszerre hordozza az „enyészetet”, a feloszló áldozatot és az abból születő új valóság reményét

Halak hava: a böjt időszaka Artemisz Asztrológia Debrecen

Hamvazószerdától Húsvét hajnalig tartó nagyböjt is az áldozathozatal szükségességére utal, hogy valamilyen új helyzet, életciklus elkezdődhessen.

Halak hava: a böjt időszaka Artemisz Asztrológia Debrecen

A „hal”, mint szimbólum egyike az első keresztény jelképeknek. A világkorszakok váltását jelző tavaszpont Jézus születése idején került át a Halak csillagkép előterébe. A víz a lélek szimbóluma, s mint tudjuk nélküle nincs élet a Földön, ahogy lélek nélkül nem ember az ember sem. 

Krisztus egész élete, tanítása és áldozata erős párhuzamot mutat a Halak jegy tartalmával. Így nem meglepő, hogy a nagyböjt időszakának nagy része a Halak havába esik, s megmagyarázható vele a hal, mint böjti eledel ténye is.

10 témakör, amiben most hatékony lehetsz

1. Gondold végig, hogy mit kell elengedned, hogy életedben helyet készíts az új dolgoknak, s tedd is meg!

2. Tudatosítsd naponta, hogy belső világodból mennyi támogatás érkezik álmaid és intuíciód segítségével!

3. Keresd a benned is ott lakozó isteni önvalót, legyél aktív kapcsolatban a transzcendens valósággal!

4. Adj hálát mindenért, mellyel az élet eddig megajándékozott!

5. Nézz filmeket, hallgass olyan zenéket, melyek mélyen megérintenek!

6. Színezz mandalát, rajzolj, fess, készíts képeket, alkoss saját kedvedre!

7. Méregtelenítsd testedet-lelkedet, böjtölj!

8. Olvass pszichológiai és spirituális témájú könyveket vagy hallgass ilyen előadásokat!

9. Keress lehetőségeket, hogy karitatív, segítő munkát végezhess!

10. Tanulj asztrológiát, melynek segítségével megértheted életed sorsszerű összefüggéseit!

Halak hava: a böjt időszaka Artemisz Asztrológia Debrecen

A Halak Hava a tél utolsó, azt leváltó, átalakító hónapja. Jégtörő Mátyás (02.24.) nevéhez hűen megtöri a fagyos napokat, elkezdenek az ereszek csorogni, a föld átitatódik tápláló, az új életet segítő vízzel. S mindez az emberi lélekben is előkészíti a tavaszvárást, a bizalmat, hogy hamarosan jobb idők jönnek.

A „Halakkal” bezárul a zodiákus köre, lehetőséget adva ezzel egy új ciklus kezdetének. De minden új kezdet előtt van egy várakozó időszak, ami alkalmas a dolgok belső átgondolására, átminősítésére. Vizsgáljuk meg, hol tartunk életünkben, ezt kiknek, és milyen sorserőknek köszönhetjük. Keressük aktívan, s fedezzük fel életünk transzcendens összefüggéseit!

Ha szeretnéd felhasználni a Halak Havát lelki fejlődésre, itt találsz 1-1 kérdéskört, melyek szinkronban vannak az aktualitással:

  • Hogy állok az bizalommal / ősbizalommal?
  • Mennyire vagyok hajlamos áldozatszerepre, önsajnálatra?
  • Mennyire érint meg mások / a világ szenvedése?
  • Tudom-e mi az, ami kifejlődőben van az életemben?
Ha hetente egy-egy kérdéssel mélyebben foglalkozol, az garantáltan gazdagítja lelkedet!