AMIKOR A HOLD A SZŰZ JEGYÉBEN JÁR…

A FÖLD őselem hatását erősíti

Hold haladása a Szűz csillagjegyben Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen

Hangulatunk…

  • Amit eddig halogattunk, arra úgy gondolunk, hogy itt az ideje, hogy végre megcsináljuk.
  • Fokozottan jelentkezik a „rend legyen körülöttünk” igénye, amit nagytakarításban, pakolásban, szelektálásban ki is élhetünk.
  • Most jobban hajt bennünket a hasznosság, a segítőkészségünk megélésének vágya. Erről most nem csak gondolkodhatunk, hanem ténylegesen kétkezi szolgálatokat tehetünk környezetünknek.

  • Ráhangoltak vagyunk a hétköznapok aprólékos és rutin jellegű teendőire, feladataira.
  • Kritikai érzékünk különösen erős Szűz Hold idején, de bánjunk óvatosan „építő jellegű észrevételeinkkel”, mert másokat megbánthatunk vele.
  • Fontossá válik, hogy tudjuk, hol a helyünk életünk különböző szerepköreiben, környezetünk mit vár el tőlünk (pl. munkahely).
  • Kíváncsibbak vagyunk, fontossá válik, hogy megértésük a dolgokat, könnyen kételkedünk, ezért most gyakrabban elhangzik a „Miért?” .

Alkalmas időszak

Jó, ha ezzel a hatással hangolod össze mindazt, ahol fontos számodra, hogy a helyére kerüljenek a dolgok. Legyen ez egy otthoni rendrakás, lomtalanítás, munkahelyi szelektálás.

Ha tanulmányt, beadandó esszét, vagy bármilyen tanulással kapcsolatos dolgot kell készítened, most érdemes vele foglalkoznod. Ha táblázatot, statisztikát, annak összesítését várják tőled, amihez aprólékos, precíz figyelemre és türelemre van szükséged, eljött a Te időd!

Most jobban tűröd a rutint, s a hétköznapok újra ás újra visszatérő máskor idegesítő feladatait. Szabni-varrni, szerelni, hétköznapok szintjén használható praktikus dolgokat elkészíteni, vagy megjavítani most lehetőséged adódik.

Nézd át a háztartásod készleteit, leltározz! Szabadulj meg fölöslegessé vált dolgaidtól, s töltsd fel a hiányokat. Vedd szemügyre a spájz és kamra alapélelmiszereit, mosó- és tisztítószereket, gyógyszereket, szerszámokat.

Foglalkozz az egészséged megőrzésével, életmódod átalakításával, ha úgy ítéled meg erre hosszú távon szükséged van. A Szűz Hold hatása jó időszak egy teljes körű egészségfelmérésre, szűrővizsgálatok elvégzésére.

Tudás szinted felmérésére, tanulásra, a már meglévő ismeretanyag rendszerbe foglalására, áttekintésére is alkalmas ez a hatás.

Vegyél részt olyan tudományos, vagy ismeretterjesztést célzó, felvilágosító előadásokon, programokon, melyek érdekelnek.

Nézd át személyes irataidat, hogy érvényesek-e, számlakivonataidat, hogy kifizetéseid rendben vannak-e! Ha szükséges, hivatali ügyeidet is intézd most el.

Jó alkalom arra, hogy pénzügyi tartalékaidat, hiányaidat is felmérd. Ha lehetőséged adódik rá, egy tanácsadó segítségével pénzügyeidet, megtakarításaidat újratervezheted.

Olvass, fejts keresztrejtvényt, nézz, vagy vegyél részt műveltségi vetélkedőn, ha szeretsz, akkor sakkozz!

Nem alkalmas időszak

A könnyed, laza, szórakoztató programokat ne erre az időszakra szervezd! Barátaiddal most inkább közös munkálkodásra jöjjetek össze.

Általánosságban elmondható, hogy új dolgok elkezdését, beindítását nem támogatja ez a hatás.

 Ha szerelemre vágysz, partnert keresel, ne most regisztrálj a kereső oldalakon, hiszen most túl kritikus leszel a lehetséges jelöltekkel szemben.

Ha megtaláltad életed párját, a Nagy Napot, a házasságkötést lehetőleg ne Szűz Hold idejére időzítsd.

Figyelmedet most inkább a mindennapi feladatok kötik le, így spirituális élményekbe kevésbé tudod beleengedni magad.

Kerüld el azokat a tevékenységeket, amikor szükséged van a benned lévő spontaneitásra, kreativitásra. Jobban tudod működtetni a dolgokat a már megismert és megtapasztalt rutin szerint, a megújulás most nem megy. Ezért a munkahelyi ötletbörzét is szervezd más napokra. (Vízöntő Hold)

A művészi önkifejezéshez szükséges ihlet ilyenkor elkerül. Alkotásaidat ne most akard megosztani másokkal, csak azt éreznéd, nem értenek meg!

Lehetőség szerint ne mostanra időzítsd vízi túrád, vagy utazásod kezdetét.

Kerüld most el tudatosan a „világvége” jóslatokat, azokat az információkat, melyek sötét víziót festenek jövőd vásznára. A Szűz Hold hatás felerősíti a benned szunnyadó szorongásokat, félelmeket, ilyenkor akár hisztérikusan túlreagálhatsz dolgokat.

Egészség és szépségápolás

Általánosan érvényes szabály, hogy az adott jegyhez analógiásan tartozó testrészen lehetőség szerint kerülni kell a műtéti beavatkozásokat.

Ugyanakkor jótékonyan hat minden természetes beavatkozás, ami az adott testrész betegség megelőzését, regenerálódást segíti elő.

Szűz jegyéhez tartozó testrészek:

általánosságban az emésztőrendszer, a táplálék felvétele és lebontása, vékonybelek, hasnyálmirigy kiválasztó funkciója, rekeszizom, kézfej, lép

Most van ideje a következő tevékenységeknek:

hasmasszázs, hajfestés, hajápolás, tartós frizura készíthető, dauer szép hullámokat ad, kéz és körömápolás, fogyó holdnál szőrtelenítés, salaktalanító, méregtelenítő kúrák, kímélő étkezés és életmód, lazító, nyugtató fürdők, allergia kezelés

Kertészkedés Szűz Hold idején

A Szűz-napok a legalkalmasabbak mindenféle kerti munka elvégzésére! Legyen az ültetés, palántázás, átültetés, vetés, dugványozás, kötözés, karózás. A kerthez kapcsolódó kiszolgáló helyiségek, eszközök, szerszámok rendbetételére is felhasználhatjuk ezt a hatást.

A Szűz Hold „gyökér nap”, ezért leginkább a gyökerük miatt termesztett növényekkel foglalkozzunk. Ebbe a csoportba tartoznak a retek, a répafélék, zeller, cékla, feketegyökér, hagyma, burgonya.

Faiskolai csemeték ültetésére, de akár idősebb fák átültetésére is választhatjuk ezeket a napokat, könnyebben megy a meggyökeresedés.

Füvesíts nővő Hpldnál!

Jobban rá vagyunk hangolva bármilyen, akár apró termést hozó, vagy gyűjtéséhez precíz odafigyelést igénylő termések leszedésére. Szedhetjük ilyenkor a szárazvirágnak szánt növényeket is.

Az „alantasabb”, de szükséges trágyázást is végezhetjük ilyenkor!

Fogyó holdnál érdemes ilyenkor irtani a kártevőket.

Szűz jellegű növények közé soroljuk általában az erős gyökerű, de élénk virág nélküli zöld növényeket (nyírfa, nyárfa, berkenye), az örökzöldeket, valamint az apró magokat termőket, mint a bab, borsó, ribizli. Virágok közül az aszparágusz, őszirózsa, szegfű, és a kalászosok juthatnak eszünkbe.

Szűz jellegű fűszerek a kömény, édeskömény, szegfűszeg, kapor, zeller. Gyógynövények: kamilla, levendula, macskagyökér, citromfű, ezerjófű, gyermekláncfű.

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola