Nap jelentése a horoszkópban

Milyen szerepet tölt be a Nap a horoszkópban, hogyan tekintünk erre a planétára pszicho – asztrológiai szempontból?

A Nap lényünk központi részét, „magvát” szimbolizálja! A Nap jelentése a horoszkópban rámutat személyiségünk kibontakoztatására, kifejezi tudatosságunkat és életerőnket, vitalitásunkat.

Jelzi teremtő, alkotó, kreatív energiáinkat és önmegmutató, önmegvalósító tulajdonságainkat! Képet ad saját önbecsülésünkről, önbizalmunkról és neki köszönhetjük azt a vágyat, hogy haladjunk előre az életünkben! Hozzá kapcsolhatjuk még az olyan fogalmakat is, mint a kisugárzás, az optimizmus és a bátorság!

Ahogyan a Nap sugárzó fénye nélkül nem lenne élet a Földön, úgy asztro – pszichológiai értelemben személyiségünk sem alakulna ki nélküle!

Annak megértését, hogy mit is jelent a Nap a horoszkópban, megkönnyíti, ha megvizsgáljuk, milyen szerepe van csillagunknak a naprendszerben.

A Nap központi funkciójával és óriási erejével összetartja az egész naprendszert és meghatározza, irányítja az itt található bolygók mozgását!

Asztrológiai értelemben személyiségünkben  ugyan ezt teszi! Hatalmas mennyiségű energiát sugározva egyben és mozgásban tartja, összefogja az egyes planéták által szimbolizált személyiség részeinket!

A Nap jelentése a horoszkópban megtestesíti életünk tekintélyszemélyeihez, elsősorban saját édesapánkhoz való viszonyunkat!

Ezen kívül:

  • egy férfi születési ábrájában megmutatja saját apai szerepéhez való hozzáállását,
  • egy nő születési képletében az ideális férfikép fontos részét tükrözi.

NAP A 12 CSILLAGJEGYBEN