Bika hava: a termékenység időszaka

2024.04.19 – 2024.05.20.

A Nap 2024. április 19-én 15 óra 59 perckor belép a Bika csillagjegybe, s tovább halad az Ikrek asztrológiai jelébe május 20-án 14 óra 59 perckor.

Most a Bika Havában járunk, ami régi magyar elnevezés szerint Szent György, illetve Szelek Hava.

A horoszkóp ábra a Bika jegyváltás idejére, Budapesti koordinátákra van elkészítve!

A havi asztrológiai aktualitások a NAP egy adott jelben való haladásához igazodnak. A Nap és bolygók jegyváltásait, főbb holdfázisokat, erősebb hatású fényszögeket emeljük ki.

AKTUÁLIS KOZMIKUS HATÁSOK

A téli hidegből az átfordulást meghozta a tüzes Kos hava, de a tavaszi erők megszilárdítása a Bika „feladata”. A Kos havában felmelegedett Föld már alkalmassá válik a magok befogadására, de Földanya a Bika havában virul ki igazán.

Ekkor minden a természet „nászáról” szól a világban, a fák virágoznak, a méhek döngicsélnek, a langyos szellő fű és virágillattal van tele.

Ahogy a kertek, rétek virágba borulnak, csábító illatok keringenek a levegőben, nekünk is kedvünk támad minél több időt kint, a természetben tölteni, a földeket megművelni, kertészkedni, vagy csak kirándulni.

Kozmikus évkör Bika hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen

A Bika jele a Vénusz bolygó hatása alatt áll, melyet a görög mitológia Aphrodité alakjában személyesít meg. Tulajdonságait mindenki a szépséggel, szerelemmel, életélvezettel, és a művészetekkel kapcsolja össze.

Nem véletlen, hiszen a Bika havában a természet hívogatóvá, kívánatossá varázsolja magát, s várja a termékenyítő erőket. Az állatok is násztáncba kezdenek, s lassan megérkeznek az utódok. Ez ránk, az emberekre is ugyanilyen hatással van.

A nők ilyenkor lázas fogyókúrába kezdenek, fellendül a szépség- és kozmetikai cikkek, szolgáltatások iránt a kereslet. A melegedő idő hatására többet engednek láttatni önmagukból és bájaikból, természetesen a férfiak legnagyobb örömére. 

Kozmikus évkör Bika hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen

Május, a szerelem hónapja, a tetszeni vágyás és udvarlás ideje. A néphagyomány szerint a legények ekkor állítják a „májusfát” a kiszemelt lánynak.

Fajfenntartásunk ősi ösztöne, a csábítás, a modern társadalmakban már erősen egyoldalú megítélésű, eredeti funkciójától messze kerülve az önértékelés egyik fokmérőjévé, ezen keresztül pedig sok lelki probléma gyökerévé vált…

Ugyanakkor a vonzerő ma is nagy szerepet játszik az egymásra találásban, és a párkapcsolat fenntartásában. Bika havában érdemes ezekkel a témákkal is foglalkoznunk.

10 témakör, amiben most hatékony lehetsz

1. Kertészkedj, ültess növényeket, gondozd cserepes növényeidet!

2. Gondoskodj értékes dolgaid állagmegóvásáról!

3. Menj el kirándulni, élvezd a természet kibontakozó gazdagságát!

4. Foglalkozz tudatosan azzal, hogy hogyan állsz a csábítás témaköréhez!

5. Nézz természetfilmeket!

6. Foglalkozz pénzügyeiddel, tartalékaiddal, befektetéseiddel, ha van, adósságaiddal!

7. Menj el wellnessre, masszázsra, kényeztesd bőrödet, testedet, lelkedet!

8. Öleld meg minél többször a számodra fontos személyeket!

9. Próbáld ki magad a kézi kismesterségek valamelyikében!

10. Gyúrj tésztát, süss kenyeret, lásd vendégül barátaidat!

Szinte a jegyváltással egy időben, április 22-én ünnepeljük a Földanya napját, mely a mai ember figyelmét ráirányítja arra, hogy stabil, tápláló és éltető közegünket tisztelni kell! Vigyázzunk rá, óvjuk erőforrásait, hiszen nem birtokolhatjuk, csak kölcsönkaptuk azokat!

Ha nem tanuljuk meg a hálán és tiszteleten alapuló együttműködést Vele, életünk, létezésünk alapja kerül veszélybe, ahogy arra ma egyre több figyelmeztető jelzést kapunk!

Ha szeretnéd felhasználni a Bika Havát lelki fejlődésre, itt találsz 1-1 kérdéskört, melyek szinkronban vannak az aktualitással:

  • Mennyire vagyok türelmes és kitartó?
  • Mikor és mitől érzem biztonságban magam?
  • Miben lelem örömömet, mi okoz élvezetet?
  • A vagyonom birtokol, vagy én birtoklom a vagyonomat?
Ha hetente egy-egy kérdéssel mélyebben foglalkozol, az garantáltan gazdagítja lelkedet!