Vízöntő hava: A megújulás időszaka

Kozmikus évkör Vízöntő hava Artemisz Asztrológia Debrecen
 • A Bak időszakában véget érő naptári év számadásra késztet bennünket. Mérleget készítünk az előző esztendőről, s végiggondoljuk, mi az, amin változtatni szeretnénk.
 • A külvilágban fagyos, téli kép fogad bennünket, a levegő metszően hideg, tiszta. Ez segíti, hogy terveinket is tisztábban átgondoljuk, s előkészítsük a szükséges reformokat életünkben.
 • A Bakban létrejöttek azok a szabályok és elvek, melyek egy közösség életét irányítják. Kialakul az a társadalmi rend, mely egyszerre biztonságos kereteket, ugyanakkor korlátokat is jelent. A Vízöntő egy lépést tesz kifelé ebből a struktúrából.
 • Ő egy önálló, független ember a társadalomban, aki személyes hozzájárulásával akarja szolgálni a nagy egészet. Teremteni akar, mely túllépi a meglévő kereteket, valami újat és egyedit, ami megerősíti az egyéniségét is, és egyben felkelti a nyilvánosság figyelmét.
 • Teszi ezt azzal a meggyőződéssel, hogy valami jobbat tud tenni. Mert a szabályok és rend egy idő után valóban reformra szorulnak.

Itt az ideje a reformoknak az életedben!

Hogy ez könnyebben menjen…

TÉGED IS VÁR AZ

ARTEMISZ ASZTROLÓGIA ISKOLA!

Vízöntő: Szabadság, egyenlőség, testvériség!

 • A szellemi hagyományok azt tartják, hogy egy új bolygó akkor kerül a látókörünkbe, s válik felfedezhetővé, amikor az emberiség már elérte azt a fejlettségi szintet, hogy képes tudatosan találkozni az adott bolygó által szimbolizált energiákkal. A Vízöntő jel (a Szaturnusz mellett) az Uránusz bolygó hatása alatt áll, amit 1781. március 13-án fedezett fel Friedrich W. Herschel, néhány évvel a francia forradalom előtt. E forradalom mindenki által ismert jelszavait társítják a Vízöntő jeléhez! Az óriási szabadságszeretet és függetlenségvágy, az egyenlőség eszméje, a testvériség, a közösen vallott ideák, a valódi elv-társiasság központi témái e jegynek.
 • Ha országot keresünk, amit a Vízöntőhöz társíthatunk, akkor két egymással “szemben álló” világ is eszünkbe juthat. Az egyik az USA, a szabadság-és ígéret földje, a lehetőségek hazája, ahol elsődlegesek az egyéni szabadságjogok. Az ország jelképe, a Szabadság szobor is ezt üzeni a világnak. A másik pedig Oroszország, mely egy nagyon meghatározó eszmét adott a világnak, melyet hosszú időn keresztül mi is megtapasztaltunk.
 • De ne feledkezzünk meg városunkról, Hajdúszoboszlóról sem, melynek arculata jelentős Vízöntő vonásokat mutat. Hajdúszoboszló horoszkópjának asztrológiai elemzése

Akinek a horoszkópjában dominál a Vízöntő jegy, az önmagán belül érzi, hogy nehéz számára az elkötelezettség

 • Fontos mindenkor, hogy önmaga maradhasson, s önállóan döntsön a dolgaiban. Amint birtokolni akarják, azonnal továbblép, ezért kellően rugalmas, nyitott az újra, keresi a nem hétköznapit, az izgalmasat. Különleges és egyéni akar lenni, ezért vonzódik az extrém dolgokhoz, mely külsejében, ruházkodásában is megnyilvánul.
 • Az uniformizált dolgokat, a szabályokat igyekszik áthágni, örök lázadó, ideális esetben csak megreformáló. Gyakran különc, extrém, furcsa, környezete számára nehezen követhető a gondolkodása. Mer másként gondolkodni, ezért a feltalálok, újítók között sok a Vízöntő jelű. A spontán és váratlan döntések embere, néha meggondolatlanul. Erősen jövő orientált, ezért nem szokta a múltbéli sebeit nyalogatni, érzelmi kapcsolatokból is könnyen kilép.
 • Híve a modernebb párkapcsolati formáknak. Előnyben részesíti az együttélést a házassággal szemben, s meg is tudja ezt ideologizálni. Őt valóban nem köti meg egy papír, csak önként lehet hű. Ha bármibe bele akarják kényszeríteni, azonnal továbblép! Szereti a váratlan izgalmas kapcsolatokat, őrült helyzeteket. A szexualitásban is a különlegeset keresi. Tartós partnerének kellően rugalmasnak kell lennie. Önállóságát és függetlenségét a kapcsolaton belül is védi.
 • Nőként általában megtartja lánykori nevét, s ha szingli, azt is élvezi. Sokszor a barátait egy családi programnál is előrébb helyezi. Alkalmazkodni, várakozni nem szeret, érzelmileg elkötelezetlen. Az érzelmek világa bizonytalan terület számára, ezért igyekszik saját és mások érzését távol tartani önmagától. Azokat gúnyosan vagy szatirikusan elvicceli. Speciális humorérzéke van, nagy nevettető. Képviselőiket megtaláljuk a bohócok, varieté művészek, színészek körében is. Pl. Kern András.

Mint utolsó levegős jelnek, a Vízöntőnek alapvetően fontosak a kapcsolatok

 • A barátság élete egyik alappillére, sokszínű társasággal veszi körül magát. Kevésbé hajlik az előítéletekre, fenntartja magának a jogot arra, hogy a személyes tapasztalatai alapján döntsön. Vonzódik a külföldi, idegen, vagy valamilyen “másságot” képviselő emberekhez. Az emberi jogok élharcosa, élen jár a zöldmozgalmakban, de egy emelkedettebb Vízöntő otthon van a szellemi dolgokban, vonzódik a transzcendenshez.
 • Örökké mozgásban van, a kötöttséget és monotóniát nem viseli el. Számára olyan hivatás a megfelelő, ahol nincsenek merev keretek, s fantáziáját szabadon használhatja. E jelhez kapcsolódó foglalkozások sokszínűek. A villamos szakmán át a számítógépes világig, a repülés és extrém sportokig minden érdekli. A különleges újítások, mesterséges, mű-dolgok létrehozásán is ő fáradozik.
 • Az őrült zseni, vagy feltaláló, aki nehezen találja a helyét a hétköznapokban. (Edison, Marie Curie) Ha kell, humánus szerepköröket is felvállal. Nagyon jó ötletember, az ideák világában él, de nem igazán gyakorlatias. Ő a “szobatudós”, akinek az egész világ a fejében van, de nincs késztetése arra, hogy ötleteit átültesse a gyakorlatba, vagy ellenőrizze megvalósítható-e. Sokszor olyan, mint aki a föld felett lebeg.
 • Harmonikus megnyilvánulásában a Vízöntő az igazságtalanságot nem bírja. Erős etikai érzék, kitűnő elvonatkoztató képesség, találékonyság, ötletesség jellemzi. Gondolkodása: éles, mély, intuitív, gyors, objektív, magas szintű, elvont. Nehezen bírja a poroszos oktatási rendszert. Ő az örök kísérletező.
 • Diszharmonikusan minden szabály fölött állónak gondolja magát. A hóbortok, rekordok, technika és újdonságok rabja. Feltűnősködő. A kitartás és érzelmi elkötelezettség teljes hiánya mellett a felelősséget hárítja. Jéghideg, fél a mély érzésektől “Csak azért is” lázadó, szemben álló.
Kozmikus évkör Vízöntő hava Artemisz Asztrológia Debrecen
 • Az életközép válsággal kb. 42 éves korunkban kezdődik, s 72 éves korunkig tart. Miután eljutottunk társadalmi értelemben pályánk csúcsára, felébred bennünk a szociális felelősségérzet, szeretnénk tapasztalatainkat felhasználva mások hasznára lenni. Tudásunkat másokkal megosztani egy jobb és igazabb világ megteremtése érdekében.
 • Felteszünk ilyen kérdéseket: Mi a valódi dolgom? Mi az életem célja? Ennek megválaszolása jó esetben mindenkit arra késztet, hogy a személyes vágyakból kilépve magasabb rendű dolgokat szolgáljon.
 • Ha mégis elkezd kapkodni lassan tovaszálló ifjúsága s vágyai után, nevetségessé teheti magát a külvilág előtt, megkockáztatva azt, hogy bolondnak nézik.
 • Fontos a személyes törekvéseket tágabb rendszerbe helyezni, s ez sokakat arra motivál, hogy társadalmi, politikai szerepvállalást, csoportok érdekeinek képviseletét vállalják. Ebben az életszakaszban jön el ennek az ideje.
 • A valódi jelenlét és odafigyelés mellett a nyugtalansága megfékezése.
 • A Vízöntő mitológiai képe a vízhordó ember, akit leggyakrabban két korsóval ábrázolnak, miközben önti a vizet.
 • A víz az intuitív, transzcendens tudást és bölcsességet szimbolizálja. A vízhordó pedig azokat, akik egy magasabb tudást árasztanak, s azt megosztják a többiekkel.
 • A Vízöntő belső ősképe a mindannyiunk által jól ismert udvari bolond, aki szabad.
 • Ezt kétféle módon érhetjük el. Az egyik út a valóban “bolond”, nem a helyzethez illő viselkedés (hiszen a gyengeelméjűnek is elnéznek mindent). Míg a másik, a megvilágosodott, felemelkedett bölcs bohóc, akinek metszően éles kritikáját (és tanácsát) még a királyok is elfogadták.
 • Ő az udvar legbölcsebb embere, aki már megengedheti magának, hogy bolond legyen!

A bölcsességet, a valódi belső szabadságot

kínálja a Vízöntő számunkra!

Ha úgy érzed, hasznosítani tudod ezt a tartalmat a mindennapi életedben,

már megérte az erőfeszítésem!

Arra kérlek, oszd meg, küldd el, segíts Te is a sodródóknak!

Kozmikus évkör Halak hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Vízöntő hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Nyilas hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Skorpió hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Mérleg hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Rák hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Kos hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Szűz hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Bika hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Ikrek hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola