Vízöntő hava:
A megújulás időszaka

A Bak időszakában véget érő naptári év számadásra késztet bennünket a lezáruló évünkkel kapcsolatban. Egy jól elkészített személyes „leltár” segíti végig gondolni, mi az, amin változtatni szeretnénk vagy szükséges. A Vízöntő időszak megújulást segítő támogatásával előkészíthetjük a szükséges reformokat életünkben. Erre utal Pál napjának szimbolikája is a néphagyományban, azaz, most „pálfordulatot” vihetünk végbe.

A Vízöntő Havában a tél teljes erejében megmutatkozik. A külvilágban fagyos kép fogad bennünket, a levegő metszően hideg és tiszta. Most vagyunk az év körén a legtávolabb a meleg nyári napoktól. Ugyanakkor túl a téli napfordulón, lassan, de már érzékelhető a világosság fokozatos erősödése. Ez a hatás a tovább lépés ígéretével hív, csalogat, új utakat kínál mindannyiunknak

Az időszerű dolgokba való belekezdéshez az ösztönzést hozza el nekünk a Vízöntő hava. Arra inspirál bennünket, hogy mozdítsuk előre elképzeléseinket.

A Vízöntőt gyakran olyan angyalként ábrázolják, mely két korsóból önti a lelket szimbolizáló vizet az égre és a földre. Így összeköti a lent és fent világát, „dimenziókapu”, melyen keresztül a magasabb inspirációk a Földre szállnak, mintegy megtermékenyítve a hétköznapi világot. Ha nyitottak vagyunk intuitív ötletek sokasága önthet el bennünket ilyenkor, melyeket életünk megújításához, reformjaihoz felhasználhatunk. Éljünk vele!

Kozmikus évkör Vízöntő hava Artemisz Asztrológia Debrecen

A Bak jegye szimbolizálja azokat a szabályokat és elveket, amelyek egy közösség életét irányítják. A Vízöntő időszakra eső farsang lehetőséget biztosít az egyén számára, hogy legálisan „bolondozzon„. Farsangi jelmezbe bújva olyan szerepeket is kipróbálhatunk, melyeket egyébként a társadalom nem tolerálna a hétköznapokban. Így a Vízöntő „lázadó, renden kívüli, másságot” hordozó motívumát közösségi élmények segítségével élhetjük át.

10 témakör, amiben most hatékony lehetsz

1. Összegezés után tegyél javaslatot magadnak az új évre vonatkozó változásokhoz!

2. Kezdj bele valamibe, amit eddig halogattál, mert őrültségnek tűnt!

3. Fedezd fel, milyen kiaknázatlan, csak rád jellemző egyedi képességgel rendelkezel és kezd el használni!

4. Tarts otthon, munkahelyen „ötletbörzét”, a terveket team munkában dolgozzátok ki!

5. Ha vonzódsz az asztrológiához, most itt az ideje, hogy elkezd komolyabban tanulni!

6. Tudatosítsd, hogyan állsz a szabadság témájával, hol és mivel korlátozod önmagad!

7. Foglalkozz azzal, hogy miben számíthatsz a barátaidra és Te mennyire vagy jó barát!

8. Szervezz és vegyél részt minél több társas eseményen, farsangolj kedvedre!

9. Keress olyan közösséget, ahol a társadalom számára is hasznos, akár önkéntes tevékenységet végezhetsz!

10. Gondold végig, hogy milyen társadalomban és milyen keretek között szeretnél élni… Ha van ötleted, tegyél konstruktív lépéseket a változás irányába!

Kozmikus évkör Vízöntő hava Artemisz Asztrológia Debrecen

A szellemi hagyományok azt tartják, hogy egy új bolygó akkor kerül a látókörünkbe, s válik felfedezhetővé, amikor az emberiség már képes tudatosan találkozni az adott bolygó által szimbolizált energiákkal. A Vízöntő jel (a Szaturnusz mellett) az Uránusz bolygó hatása alatt áll, amit 1781. március 13.-án fedezett fel Friedrich W. Herschel, néhány évvel a francia forradalom előtt.

E forradalom mindenki által ismert jelszavait társítjuk a Vízöntő jegyéhez! Az óriási szabadságszeretet és függetlenségvágy, az egyenlőség eszméje, a testvériség, a közösen vallott ideák, a valódi elv-társiasság központi témái e jegynek. Így nem meglepő, hogy a közösségi és társadalmi kérdéseink jobban foglalkoztatnak bennünket a Vízöntő havában.

Ha szeretnéd felhasználni a Vízöntő Havát lelki fejlődésre, itt találsz 1-1 kérdéskört, melyek szinkronban vannak az aktualitással:

  • Hol érzem azt, hogy megérett az idő a változásra?
  • Milyen helyzetben érzem magamat igazán szabadnak?
  • Mennyire vagyok spontán és rugalmas az életemben?
  • Hogy állok a barátsággal, mennyire aktívan ápolom a kapcsolataimat?
Ha hetente egy-egy kérdéssel mélyebben foglalkozol, az garantáltan gazdagítja lelkedet!