Rák hava: Az otthon melege

Kozmikus évkör Rák hava Artemisz Asztrológia Debrecen
 • Ebben az évben a Nap június 21-én éri el legmagasabb állását, s a nyári napforduló csúcspontján megkezdődik az alászállása. Ezzel az égi eseménnyel beköszönt a Rák időszaka az életünkbe.
 • Kezdetét veszi a nyári meleg, s mindannyian víz-közelbe, vízpartra vágyunk.
 • A nyári szünidőben természetes igény, hogy a család együtt töltsön hosszabb időt. Nő a családalapítási kedv, az évnek erre az időszakára esik a legtöbb esküvő.
 • A gyermekekre szükségszerűen nagyobb figyelem jut, ha másért nem, akkor kényszerből, mert a nyári szünetben az elhelyezésükről gondoskodni kell.
 • Tudjuk, hogy a víz minden élet forrása, a biológiai élet a tengerben “született”. VÍZ = ÉLET. Étel nélkül tovább bírjuk, mint folyadék nélkül!
 • Június végére a természet megérleli a lédús gyümölcsöket, melyek kitűnően átmossák, megtisztítják, s tiszta folyadékkal töltik fel a testünket. Érdemes ilyenkor léböjt-kúrát tartani!

Kozmikus évkör Rák hava Artemisz Asztrológia Debrecen

Mint víz elemű jel, – a Rák – kapcsolódik a lelki folyamatokhoz, a tudattalan birodalmához, az érzésekhez, intim kapcsolatokhoz. Mindannyian tudjuk, hogy egy társas eseményt igyekszünk oldottabbá tenni, mégpedig egyéni ízlésünk alapján különböző “folyadékokkal”.

Gondolok például arra, amikor a távolságtartó magázódásból átváltunk egy közelebbi viszonyra, a tegeződésre. Az egymáshoz való közelebb kerüléshez szükségünk van folyadékra, érzelmekre!

Rák jegy a Hold uralma alatt

 • Az éjszakai égbolt folyton változó arcú “királynője”. A Nap fényét tükrözi vissza. A Nap – Hold párosa a mítoszokban és mitológiákban is jól nyomon követhető. Egymást jól kiegészítő párost alkotnak. Úgy, mint életünkben az apa és anya, illetve a tudatos és nem tudatos részünk.
 • A Hold szerepe jelentős az életünkben. Telihold idején több a probléma, feszültség az emberek között, s tudományosan igazolt tény, hogy gyakoribb a baleset és műtéti szövődmény. Egyértelmű hatással van a testi működéseinkre, a nedvekre, a női termékenységi ciklust is irányítja.
 • A régi korokban a Nap mellett a Holdat is “istenítették”. Sok rituálé kötődik a megfelelő holdfázishoz, s több holdistennőt tiszteltek. A mai kor lehetővé teszi, hogy az “elfeledett” tudást ismét elővegyük, s tudatosan használjuk ki a kozmikus energiákat.
 • Egy holdnaptárban jól nyomon követhető, hogy az adott nap holdfázis által szimbolizált alapenergiái milyen tevékenység elvégzésében segítenek, illetve gátolnak bennünket.
Hold Istennők Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen

A Rák a zodiákus első víz energiát hordozó jele.

Az első érzelmi jegy, ahol a lelkiség felébred!

 • Az értelem által nem megismerhető összefüggéseket intuitív módon sejti meg. Mélyebb, lelki kapcsolatot alakít ki a környezetével. Gondoskodásával pótolhatatlanná teszi magát a környezete számára.
 • Belülről nagyon puha és sérülékeny, ezért kemény páncélt növeszt maga köré! Mivel nem tudja feldolgozni, ezért mindenkinél jobban fél a lelki sérülésektől, nehezen fogad a bizalmában, de akit elfogad, azt képes nagyon szeretni.
 • Vonzódik minden nála gyengébbhez és készségesen segít. Birodalma a család, mely igazi védettséget nyújt neki, legszívesebben el sem hagyná ezt a védett területet.
 • Fontos számára az érintés, a metakommunikációs jeleket sokszor lényegesebbnek tartja, mint a kimondott szót. “Olyan furcsán mondta, biztos ezt vagy azt akarta vele mondani…”- halljuk tőle gyakran.
Mars a Rák csillagjegyben Artemisz Asztrológia Debrecen
Rák Lilith - Fekete Hold a horoszkópban Artemisz Asztrológia Debrecen
 • Ugyanakkor az egyik legellentmondásosabb jegy! Az akarata ötvöződik a befogadással…
 • A nyílt konfliktus mindig trauma számára. Ezért “vevő” emberi játszmákra. Alapvetően érzelmi zsarolással, “nem szólok hozzád”-dal, gondoskodása megvonásával, bűntudatkeltéssel próbálja a környezetét rávenni arra, hogy megtegyék, amit szeretne.
 • Nyíltan nehezen fejezi ki az igényeit, arra vár, hogy a környezete vegye észre mi zajlik benne.
 • Aktuális hangulata mindenkor rányomja a bélyegét a többiekre. Kedveli az önfeláldozó mártír szerepét, kedvenc mondatai közé tartozik: “Érted teszem ezt is!”.
 • Amit nem tud “megemészteni”, az megüli a gyomrát.

Mire tanít bennünket a Rák csillagjegy energiája?

 • E jel tanít bennünket arra, hogy érzelmeink felvállalása, megmutatása tesz igazán erőssé bennünket! Gyökereink elfogadása és megbecsülése nélkül a belső intim életünkben nem lesz rend. Amikor nincs rend a lelkünkben, az megnehezíti a többi életterületen való helytállásunkat is.
 • Elgondolkodhatunk azon, hogy egyéni életünkben a családra – szüleinkre, társunkra, gyermekeinkre – kellően odafigyelünk-e.

Ez az időszak jó alkalom arra, hogy kifejezzük családtagjaink irányába érzéseinket, hálánkat, szeretetünket!

Ha úgy érzed, hasznosítani tudod ezt a tartalmat a mindennapi életedben,

már megérte az erőfeszítésem!

Arra kérlek, oszd meg, küldd el, segíts Te is a sodródóknak!

Kozmikus évkör Rák hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Ikrek hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Bika hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Kos hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Halak hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Vízöntő hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Nyilas hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Skorpió hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Mérleg hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Szűz hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Asztrológia Iskola