Rák hava:
az otthon melege

2023.06.21 – 2023.07.23.

A Nap a nyári napforduló pontján keresztül a Rák csillagjegybe lép 2023.  június 21-én 16 óra 57 perckor, s tovább halad az Oroszlán csillagjegy előterébe július 23-án 03 óra 50 perckor. 

Most Rák Havában járunk, ami régi magyar elnevezés szerint Szent Iván, illetve Napisten Hava.

A horoszkóp ábra a Rák jegyváltás idejére, Budapesti koordinátákra van elkészítve!

A havi asztrológiai aktualitások a NAP egy adott jelben való haladásához igazodnak. A Nap és bolygók jegyváltásait, főbb holdfázisokat, erősebb hatású fényszögeket emeljük ki.

AKTUÁLIS KOZMIKUS HATÁSOK

A tavasz lezárul, a Nap június 21-én eléri legmagasabb állását, s a nyári napforduló csúcspontján megkezdődik az alászállás. Az év leghosszabb napaljától Szent Iván éjjelén különböző tűz szertartásokkal búcsúznak az emberek. Ezzel az égi eseménnyel beköszönt a Rák időszaka az életünkbe.

A nyári napfordulót évszázadok homályába nyúlóan szinte minden kultúrában ünnepelték, ünneplik, mint a Nap, a Fény diadalát.

A nyárközép napja a Nap évenként ismétlődő útjának egyik fontos állomása. A nappali világosság ekkor a leghosszabb, ettől a „csúcsponttól” kezdve a téli napfordulóig a nappalok egyre rövidülnek.

Sok babona és rituálé kapcsolódik ehhez a naphoz! Évszázadok óta Szent Iván éjszakájának varázslatos erőket tulajdonítottak, máglyákat gyújtottak és különböző „tüzes” szertartásokat végeztek! Megtisztulással, gyógyítással, egészség megőrzésével, a szerelemmel, házassággal és a termékenységgel kapcsolatos mágikus praktikákat gyakorolták Európa-szerte ezen az éjszakán.

A termékenység és gyarapodás központi témája a Rák időszakának, mely kedvez a családdal való együttléteknek, vendéglátásnak, otthonnal kapcsolatos teendőinknek.

Most ápoljuk intenzívebben személyes kapcsolatainkat, teremtsünk romantikus helyzeteket, s ha készetetést érzünk rá álmodozzunk, alkossunk, engedjük, hogy kreatív énünk megmutatkozzon.

A Rák, a zodiákus első víz energiát hordozó jele. Tudjuk, hogy a víz minden élet forrása, a biológiai élet a tengerben „született”. Egyértelműen tudjuk, hogy a VÍZ = ÉLET. 

Kozmikus évkör Rák hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen

Étel nélkül tovább bírjuk, mint folyadék nélkül! Június végére a természet megérleli a lédús gyümölcsöket, melyek kitűnően átmossák, megtisztítják, s tiszta folyadékkal töltik fel a testünket. Érdemes ilyenkor léböjt-kúrát tartani!

Kozmikus évkör Rák hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen

A Rák jegye a Hold uralma alatt áll, mely az éjszakai égbolt folyton változó arcú „királynője”, aki a Nap fényét tükrözi vissza. A Nap-Hold kettőse a mítoszokban és mitológiákban is, mint egymást jól kiegészítő páros jelenik meg. Úgy, mint életünkben az apa és anya, illetve a tudatos és nem tudatos részünk.

A Rák időszaka megtanít bennünket arra, hogy érzelmeink felvállalása, megmutatása tesz igazán erőssé bennünket! Gyökereink elfogadása és megbecsülése nélkül a belső személyes életünkben nem lesz rend, s ez megnehezíti a többi életterületen való helytállásunkat.

Elgondolkodhatunk azon, hogy egyéni életünkben a családra – szüleinkre, társunkra, gyermekeinkre – kellően odafigyelünk-e. Ez az időszak jó alkalom arra, hogy kifejezzük irányukba érzéseinket, hálánkat, szeretetünket!

Így átélhetjük a kölcsönös szeretet élményéből fakadó biztonságot ebben a bizonytalanságokkal terhelt időszakban!

10 témakör, amiben most hatékony lehetsz

1. Fejezd ki érzéseidet, háládat, szeretetedet családod iránt!

2. Otthonodat alakítsd, formáld, tedd meghittebbé!

3. Menj el családállításra és dolgozz belső világodon!

4. Fejezd ki igényeidet és vágyaidat mások felé!

5. Hallgass vagy olvass pszichológiai témájú előadásokat, írásokat!

6. Rendezz egy nagy kertipartit, lásd vendégül azokat, akik fontosak neked!

7. Nézz romantikus filmeket, olvass családregényeket!

8. Rendez át a fotógyűjteményedet, nézd meg korábbi videóidat!

9. Keress egy jó kis vízpartot, feküdj ki a fűbe és csak álmodozz!

10. Engedj kreatív késztetéseidnek, írj verset, novellát, alkoss kedvedre!

Kozmikus évkör Rák hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen

A Hold szerepe nagyon jelentős az életünkben. Telihold idején több a probléma, feszültség az emberek között, s tudományosan igazolt tény, hogy gyakoribb a baleset és műtéti szövődmény. Egyértelmű hatással van a testi működéseinkre, a női termékenységi ciklust is irányítja.

A régi korokban a Nap mellett a Holdat is „istenítették”. Sok rituálé kötődik a megfelelő holdfázishoz, s több holdistennőt tiszteltek. A mai kor lehetővé teszi, hogy az „elfeledett” tudást ismét elővegyük, s tudatosan használjuk ki a kozmikus energiákat. Egy holdnaptárban jól nyomon követhető, hogy az adott nap holdfázis által szimbolizált alapenergiái milyen tevékenység elvégzésében segítenek, illetve gátolnak bennünket.

Ha szeretnéd felhasználni a Rák Havát lelki fejlődésre, itt találsz 1-1 kérdéskört, melyek szinkronban vannak az aktualitással:

  • Elnyomom vagy megélem az érzéseimet?
  • Mire van szükségem az érzelmi biztonság megéléséhez?
  • Milyen a kapcsolatom a múltammal, gyökereimmel?
  • Hogyan állok a "befogadással, kihordással és az elengedéssel"?
Ha hetente egy-egy kérdéssel mélyebben foglalkozol, az garantáltan gazdagítja lelkedet!