Rák hava:
az otthon melege

2023.06.21 – 2023.07.23.

A tavasz lezárul, a Nap június 21-én eléri legmagasabb állását, s a napforduló csúcspontján megkezdődik az alászállás. Az év leghosszabb napjától, Szent Iván éjjelén különböző tűz szertartásokkal búcsúznak az emberek. Ezzel az égi eseménnyel beköszönt a Rák időszaka az életünkbe.

Kezdetét veszi a nyári meleg, s mindannyian vízközelbe, vízpartra vágyunk. A nyári szünidőben természetes igény, hogy a család együtt töltsön hosszabb időt. A gyermekekre szükségszerűen nagyobb figyelem jut, ha másért nem, akkor azért, mert a nyári szünetben az elhelyezésükről, felügyeletükről gondoskodni kell.

Nő a családalapítási kedv, az évnek erre az időszakára esik a legtöbb esküvő. 

Kozmikus évkör Rák hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen

A Rák, a zodiákus első víz energiát hordozó jele. Tudjuk, hogy a víz minden élet forrása, a biológiai élet a tengerben “született”. Egyértelműen tudjuk, hogy a VÍZ = ÉLET. 

Étel nélkül tovább bírjuk, mint folyadék nélkül! Június végére a természet megérleli a lédús gyümölcsöket, melyek kitűnően átmossák, megtisztítják, s tiszta folyadékkal töltik fel a testünket. Érdemes ilyenkor léböjt-kúrát tartani!

A Rák jegye a Hold uralma alatt áll, mely az éjszakai égbolt folyton változó arcú “királynője”, aki a Nap fényét tükrözi vissza. A Nap-Hold kettőse a mítoszokban és mitológiákban is, mint egymást jól kiegészítő páros jelenik meg. Úgy, mint életünkben az apa és anya, illetve a tudatos és nem tudatos részünk.

Kozmikus évkör Rák hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen

10 témakör, amiben most hatékony lehetsz

1. Fejezd ki érzéseidet, háládat, szeretetedet családod iránt!

2. Otthonodat alakítsd, formáld, tedd meghittebbé!

3. Menj el családállításra és dolgozz belső világodon!

4. Fejezd ki igényeidet és vágyaidat mások felé!

5. Hallgass vagy olvass pszichológiai témájú előadásokat, írásokat!

6. Rendezz egy nagy kertipartit, lásd vendégül azokat, akik fontosak neked!

7. Nézz romantikus filmeket, olvass családregényeket!

8. Rendez át a fotógyűjteményedet, nézd meg korábbi videóidat!

9. Keress egy jó kis vízpartot, feküdj ki a fűbe és csak álmodozz!

10. Engedj kreatív késztetéseidnek, írj verset, novellát, alkoss kedvedre!

Kozmikus évkör Rák hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen

A Hold szerepe nagyon jelentős az életünkben. Telihold idején több a probléma, feszültség az emberek között, s tudományosan igazolt tény, hogy gyakoribb a baleset és műtéti szövődmény. Egyértelmű hatással van a testi működéseinkre, a női termékenységi ciklust is irányítja.

A régi korokban a Nap mellett a Holdat is “istenítették”. Sok rituálé kötődik a megfelelő holdfázishoz, s több holdistennőt tiszteltek. A mai kor lehetővé teszi, hogy az “elfeledett” tudást ismét elővegyük, s tudatosan használjuk ki a kozmikus energiákat. Egy holdnaptárban jól nyomon követhető, hogy az adott nap holdfázis által szimbolizált alapenergiái milyen tevékenység elvégzésében segítenek, illetve gátolnak bennünket.

Ha szeretnéd felhasználni a Rák Havát lelki fejlődésre, itt találsz 1-1 kérdéskört, melyek szinkronban vannak az aktualitással:

  • Elnyomom vagy megélem az érzéseimet?
  • Mire van szükségem az érzelmi biztonság megéléséhez?
  • Milyen a kapcsolatom a múltammal, gyökereimmel?
  • Hogyan állok a "befogadással, kihordással és az elengedéssel"?
Ha hetente egy-egy kérdéssel mélyebben foglalkozol, az garantáltan gazdagítja lelkedet!