Rák hava: Az otthon melege

Kozmikus évkör Rák hava Artemisz Asztrológia Debrecen
 • A Nap június 20-án éri el legmagasabb állását, s a nyári napforduló csúcspontján megkezdődik az alászállása. Ezzel az égi eseménnyel beköszönt a Rák időszaka az életünkbe.
 • Kezdetét veszi a nyári meleg, s mindannyian víz-közelbe, vízpartra vágyunk.
 • A nyári szünidőben természetes igény, hogy a család együtt töltsön hosszabb időt. Nő a családalapítási kedv, az évnek erre az időszakára esik a legtöbb esküvő. A gyermekekre szükségszerűen nagyobb figyelem jut, ha másért nem, akkor kényszerből, mert a nyári szünetben az elhelyezésükről gondoskodni kell.

A Rák a zodiákus első víz energiát hordozó jele.

Az első érzelmi jegy, ahol a lelkiség felébred!

Itt az ideje, hogy átélt tapasztalataidat megtöltsd érzelmekkel!

Hogy ez könnyebben menjen…

TÉGED IS VÁR AZ

ARTEMISZ ASZTROLÓGIA ISKOLA!

 • Tudjuk, hogy a víz minden élet forrása, a biológiai élet a tengerben “született”. VÍZ = ÉLET. Étel nélkül tovább bírjuk, mint folyadék nélkül! Június végére a természet megérleli a lédús gyümölcsöket, melyek kitűnően átmossák, megtisztítják, s tiszta folyadékkal töltik fel a testünket. Érdemes ilyenkor léböjt-kúrát tartani!
 • Mint víz elemű jel, – a Rák – kapcsolódik a lelki folyamatokhoz, a tudattalan birodalmához, az érzésekhez, intim kapcsolatokhoz. Mindannyian tudjuk, hogy egy társas eseményt igyekszünk oldottabbá tenni, mégpedig egyéni ízlésünk alapján különböző “folyadékokkal”. Gondolok például arra, amikor a távolságtartó magázódásból átváltunk egy közelebbi viszonyra, a tegeződésre. Az egymáshoz való közelebb kerüléshez szükségünk van folyadékra, érzelmekre!
 • Ez a jel a Hold uralma alatt áll, mely az éjszakai égbolt folyton változó arcú “királynője”. A Nap fényét tükrözi vissza. A Nap – Hold párosa a mítoszokban és mitológiákban is jól nyomon követhető. Egymást jól kiegészítő párost alkotnak. Úgy, mint életünkben az apa és anya, illetve a tudatos és nem tudatos részünk.
 • A Hold szerepe nagyon jelentős az életünkben. Telihold idején több a probléma, feszültség az emberek között, s tudományosan igazolt tény, hogy gyakoribb a baleset és műtéti szövődmény. Egyértelmű hatással van a testi működéseinkre, a nedvekre, a női termékenységi ciklust is irányítja. A régi korokban a Nap mellett a Holdat is “istenítették”. Sok rituálé kötődik a megfelelő holdfázishoz, s több holdistennőt tiszteltek. A mai kor lehetővé teszi, hogy az “elfeledett” tudást ismét elővegyük, s tudatosan használjuk ki a kozmikus energiákat. Egy holdnaptárban jól nyomon követhető, hogy az adott nap holdfázis által szimbolizált alapenergiái milyen tevékenység elvégzésében segítenek, illetve gátolnak bennünket.

A Rák fázis fő jellemzője, hogy az előző jel – az Ikrek – által összegyűjtött információkat bensővé teszi, megemészti a tapasztalatokat…

 • Az értelem által nem megismerhető összefüggéseket intuitív módon sejti meg. Mélyebb, lelki kapcsolatot alakít ki a környezetével. Mint a Holdnak, a Rák típusú embernek is, szüksége van arra, hogy másokban tükröződjön, s ezt úgy éri el, hogy gondoskodásával pótolhatatlanná teszi magát a környezete számára.
 • Viselkedésének alapmozgatóit jól lehet szemléltetni a kagylóval. Belülről nagyon puha és sérülékeny, ezért kemény páncélt növeszt maga köré! Mivel nem tudja feldolgozni, ezért mindenkinél jobban fél a lelki sérülésektől, nehezen fogad a bizalmában, de akit elfogad, azt képes nagyon szeretni.
 • A rá jellemző félénkségtől úgy védi magát, hogy olyan embereket tart maga elé védőpajzsként, akiket gondoskodásával és segítségével már magához kötött. Vonzódik minden nála gyengébbhez és készségesen segít. Birodalma a család, mely igazi védettséget nyújt neki, legszívesebben el sem hagyná ezt a védett területet. Mint a rák, lassan és óvatosan mozog. Fontos számára az érintés, a metakommunikációs jeleket sokszor lényegesebbnek tartja, mint a kimondott szót. “Olyan furcsán mondta, biztos ezt vagy azt akarta vele mondani…”- halljuk tőle gyakran.

Belső ősképe, archetípusa a gondoskodó, óvó, tápláló ANYA, akire szükségünk van…

 • Ő az, aki szótlanul ráérez igényeinkre, vágyainkra és azt igyekszik kielégíteni. Állandó kötődése a hazához és családjához, erős vágyódásai és mély érzelmekre való képessége ezt a jegyet az őszintén szeretni tudók közé emeli.
 • Anyáskodik, szeret főzni, az otthon területe a legfontosabb az életében. Munkahelyén is igyekszik otthonos légkört teremteni, teát főz, egyéb szolgálatokat tesz kollégáinak, s íróasztalán mindig találunk valamilyen személyes tárgyat. Családtagok fotóit, virágokat, stb.
 • Már kisgyerekként szeret gondoskodni, jó vendéglátó, imádja az állatokat, kedvence lehet a cica. Ragaszkodik a szülőkhöz, fokozott a védettség igénye. Ő az, aki belecsimpaszkodik a szülő ruhájába, lábába. Szüksége van az ölelésre! Könnyen meghatódik, sírva fakad. A változások nagyon megviselik.
 • Felnőttként általában segítő hivatásokban éli ki gondoskodói igényét, vagy képviseli a környezetét, hazáját. Politikusok között is sok a Rák jelű (Gorbacsov, Ronald Reagen, Rákosi Mátyás, Horn Gyula).
 • Ő az állatöv romantikusa. Szeret a múltban merengeni, fotókat nézegetni, ábrándozni. A lakása tele van apró kacatokkal, emlékekkel. Szereti a zenét, költészetet. Neki találták ki a romantikus regényeket, sorozatokat.
 • A Rák férfiak érzékenyebbek, gondoskodóbbak társaiknál, jobban átérzik a másik problémáját, gyengédebbek a nőkhöz. Az otthon biztonsága nagyon fontos számukra, ezért bármit megtennének. Szeretnek főzni, besegítenek a házi munkába, s ha kell GYES-re is elmennek. Általában hűségesek, ragaszkodnak otthonukhoz, településükhöz, hazájukhoz.

Ugyanakkor az egyik legellentmondásosabb jegy! Az akarata ötvöződik a befogadással…

 • A nyílt konfliktus mindig trauma számára. Ezért “vevő” emberi játszmákra. Alapvetően érzelmi zsarolással, “nem szólok hozzád”-dal, gondoskodása megvonásával, bűntudatkeltéssel próbálja a környezetét rávenni arra, hogy megtegyék, amit szeretne. Nyíltan nehezen fejezi ki az igényeit, arra vár, hogy a környezete vegye észre mi zajlik benne. Aktuális hangulata mindenkor rányomja a bélyegét a többiekre. Kedveli az önfeláldozó mártír szerepét, kedvenc mondatai közé tartozik: “Érted teszem ezt is!”.
 • Gyakran álmodozik, fantáziál heverészve, ezért lustának titulálják.
 • Döntéseiben befolyásolja a mindenkori hangulata, az emberekkel kapcsolatosan is belső megérzéseire hagyatkozik. Aki első pillantásra nem volt szimpatikus neki, azt nagyon nehezen fogadja el.
 • Amit nem tud “megemészteni”, az megüli a gyomrát. Érzékeny lehet a gyomra, problémásak az emésztő funkciók. Nőként fokozott odafigyelést igényel a kebel és anyaméh egészsége.
Kozmikus évkör Rák hava Artemisz Asztrológia Debrecen

 • Negatív megnyilvánulásában ő lehet a gondoskodásával, rátelepedésével fojtogató “házisárkány”.
 • Mivel sérüléseit nem tudja megemészteni, azokat önmagában hordozva gyakran felhánytorgat régen lefutott ügyeket is.
 • Hangulati labilitása, érzékenysége hajlamossá teheti a depresszióra. Különösen olyan időszakokban, amikor azt éli meg, hogy nincs szükség a gondoskodására.
 • Problémája lehet az elengedés, az érzelmi ragaszkodás miatt.
 • A gyermekéért állandóan aggódik, szorong, legszívesebben felnőttként is ő gondoskodna róla, védett burokban tartaná. Ezzel megnehezíti saját és gyermekei életét.
 • Nehéz őt elhagyni, mert igyekszik bűntudatot kelteni “hálátlan” gyermekében. Ezzel a viselkedésével nőként gyakran kiérdemli a “rossz anyós” címet.
 • E jel tanít bennünket arra, hogy érzelmeink felvállalása, megmutatása tesz igazán erőssé bennünket!
 • Gyökereink elfogadása és megbecsülése nélkül a belső intim életünkben nem lesz rend.
 • Amikor nincs rend a lelkünkben, az megnehezíti a többi életterületen való helytállásunkat is.
 • Elgondolkodhatunk azon, hogy egyéni életünkben a családra – szüleinkre, társunkra, gyermekeinkre – kellően odafigyelünk-e.

Ez az időszak jó alkalom arra, hogy kifejezzük családtagjaink irányába

érzéseinket, hálánkat, szeretetünket!

Ha úgy érzed, hasznosítani tudod ezt a tartalmat a mindennapi életedben,

már megérte az erőfeszítésem!

Arra kérlek, oszd meg, küldd el, segíts Te is a sodródóknak!

Kozmikus évkör Rák hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Kos hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Halak hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Vízöntő hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Nyilas hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Skorpió hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Mérleg hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Szűz hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Oroszlán hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Bika hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Ikrek hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola