Szűz hava: A rendszerezés, gyűjtögetés időszaka

Kozmikus évkör Szűz hava Artemisz Asztrológia Debrecen
 • Mire a Nap belép a Szűz csillagkép előterébe, már észrevehetően elkezdenek a nappalok rövidülni. E csillagkép “uralma” az őszi napéjegyenlőségig tart.
 • Ez az időszak világi értelemben a termények betakarítását, elraktározását hozza.
 • Minden, ami a nyár végi bőségszaruból hasznosítható, begyűjtésre kerül, s felhasználásig rendszerezve, feldolgozva, szükség szerint tartósítva várja a sorsát.
 • A pedáns háziasszonyokban megérlelődik az elhatározás, hogy az otthont alaposan kitakarítsák, még a fűtési szezon beállta előtt.
 • Nem véletlen, hogy erre az időszakra esik a tanévkezdés, mely az előző évben elsajátított tudás rendszerezésével indul.

A Szűzre, mint második föld jegyre jellemző a gyakorlatias gondolkodás,

az adottságokat optimálisan kihasználó

és a realitáshoz ragaszkodó magatartás.

Itt az ideje az élettapasztalataid rendszerezésének!

Hogy ez könnyebben menjen…

TÉGED IS VÁR AZ

ARTEMISZ ASZTROLÓGIA ISKOLA!

 • A Szűz jele a Merkúr bolygó uralma alatt áll, mely a hétköznapi, racionális gondolkodást szimbolizálja.
 • Míg az előző jel, – az Oroszlán – megpróbál uralkodni a földön, s önbizalommal telítve a képességeit akarja megcsillogtatni, addig a Szűz visszafogottá válik. Ráébred arra, hogy nem vagyunk egyedül a világon, kibontakozásunknak határai vannak. Elkezd az adott körülményekhez okosan igazodni. Mindent megfigyel, racionálisan meg akar érteni, ezért analizál. A körülötte levő világ számára megismerhető, de az ismereteket csak rendszerezve tudja “megemészteni”. Önbizalomhiányát tudással akarja kompenzálni.

Belső ősképe a SZOLGÁLÓ is elárulja, hogy a dominánsan Szűz típusú ember szeret szorgalmas és hasznos lenni, ami nem jelent szolgaiságot…

 • Csak abban hisz, mely számára értelmezhető, megmagyarázható, ezért fél az ismeretlentől, nem bízik az intuícióban, kényszeresen racionális és konokul tudomány-hívő. Az anyagvilág megismerésében hisz, melyet csak tudományos eszközökkel vizsgál. Kitűnő kutató, elméleti tudós válhat belőle, mert van kitartása az aprólékos munkákhoz, a részletek kitartó felkutatásához.
 • Általában kifinomult a kézügyessége, s ezért jó érzékkel nyúl hozzá az apró alkatrészeket tartalmazó szerkezetekhez, precíz műszerész, órás is lehet belőle.
 • A Szűz időszakban a betakarítás, aratás során szétválasztják a búzát az ocsútól. A Szűz típusú ember gyakorlatilag egész életét ezzel tölti. Erős kritikai érzéke segítségével folyamatosan igyekszik elválasztani a hasznosat, egészségeset, értékeset és kívánatosat a károstól, egészségtelentől, értéktelentől. Emiatt a szőrszálhasogatás, vagy perfekcionizmus (tökéletességre törekvés) csapdájába eshet. A részletek és apró betűs részek felett nem siklik át. Gyakorlatias és szorgalmas, rendszerető és megbízható. Intelligens és általában becsületes. Neki találták ki a közgazdász, könyvelő, vagy a kritikusi szakmát. De képviselőjüket megtalálhatjuk a mérnöki területeken, köztisztasági vállalatoknál, s megbízható titkári munkákban. Mivel a szűz születetten háttérember, ezért az ismert emberek között kevés ilyen jelűt találunk. Ő kevésbé az ötletek, mint inkább a kivitelezés embere.

Tipikusan Szűz emberrel van dolgunk, ha a “bocsánat, hogy élek” szolgai hozzáállásával, vagy a “kákán is csomót keres” kötekedő kritikájával találkozunk…

 • Ha van Szűz családtagunk, akkor már megtanulhattuk, hogy az illető dolgait csak az adott fiókba, szekrénybe pakolhatjuk el, különben hallgathatjuk szemrehányásait.
 • Dicséretét sose vigyük túlzásba, mert az gyanús lesz neki, s mögöttes szándékok után kutat.
 • Mint intellektuális jelnek, az érzelmek világa bizonytalan és kiszámíthatatlan számára. Mélyebb kapcsolat kialakításához idő és ráhangolódás szükséges számára. Ne legyünk türelmetlenek vele! Ő hosszútávra akarja bebiztosítani magát, s a praktikus körülményeket is figyelembe veszi. Személyes kapcsolatait óvatosan alakítja ki, szemérmes, a jelöltnek több próbát kell kiállnia, hogy közelebb kerülhessen. Tartós kapcsolatban általában hűséges és segítőkész.
 • A szexualitás számára sokszor csak a párkapcsolat velejárója, melyen igyekszik minél ritkábban, a megszokott módon túlesni, persze rituális tisztálkodás után. Nem kísérletező kedvű, egy jó könyv vagy film sokszor jobban feldobja, mint az intim együttlét lehetősége.

A “Szűz-ség” tisztaságot is hordoz magában, s az ilyen ember fokozottan érzékeny a tisztaság témakörére…

 • Ő a legfogékonyabb a tisztító és fertőtlenítőszer-reklámokra, környezetét igyekszik fokozottan tisztán, problémás esetben már-már sterilen tartani. A poratkák elszánt ellensége, s mégis meglepetten tapasztalhatja, hogy allergiára hajlamos. Piszkos dolgoktól távol akarja tartani magát. Ennek szélsőséges megnyilvánulását tapasztalhatjuk Michael Jacksonnál, aki gyakran kesztyűben és szájmaszkban közlekedik. A Szűznél a tisztaság igénye lelki szinten is megjelenik, s csak olyan partnert választ, mely szigorú mércéjének megfelel.
 • Szellemi értelemben a tisztaság szeplőtelenséget jelent, s ezt jeleníti meg a keresztény kultúrkörben Szűz Mária.
 • Követőit mai is megtalálhatjuk az apácák között, s a gyógyító rendekben. Ilyen volt Teréz anya is, akit mindannyian tisztelhetünk. Tisztaságáról, egyszerűségéről, segíteni akarásáról, s Isten iránti töretlen elköteleződéséről tett tanúbizonyságot.
Kozmikus évkör Szűz hava Artemisz Asztrológia Debrecen
 • Egyéni életutunkban a Szűz fázist a kisiskolás időszak képviseli.
 • Ez az időszak életünkben alapvetően az értelmi csiszolódásról, az ismeretek begyűjtéséről és rendszerezéséről szól.
 • Ha tetszik, ha nem, be kell illeszkednünk egy nagyobb rendszerbe, s ott alkalmazkodnunk kell.
 • Napi rutinná válik a tanulás, a kötelességeinknek való megfelelés, s napirendünkben kialakul egy ritmus.
 • Az országok között tipikusan “Szűz” Svájc, mely tisztaságáról, az itt gyártott óra pedig a pontosságáról, megbízhatóságáról híres. Ezekre a tulajdonságokra taníthat bennünket minden körülöttünk élő Szűz ember.
 • Problémája lehet, hogy a legintimebb pillanatban is tud olyan kritikát megfogalmazni, mellyel lehűti a hangulatot.
 • A szabadság ideje alatt is nehezen oldódik fel, nem tud lazítani, önfeledten élvezni a pihenést.
 • Szabadidejét gyakran fordítja tanulásra, nagytakarításra.
 • Szinte folyamatosan tesz-vesz, s roppant idegesíti, ha kizökkentik tevékenységéből.
 • A Szűz tanulnivalója a szemben levő jel (Halak) által képviselt hit kialakítása a kétségekkel szemben.
 • Görcsök és szorongások helyett az életbe vetett bizalom megélése, hiszen úgysem tudunk mindent kontroll alatt tartani.

Éld át azt, amit a hívő emberek ezzel a mondattal fejeznek ki:

“Uram, legyen meg a Te akaratod!”

Szűz tulajdonságok

Ismert Szűz csillagjegyű szülött Teréz Anya Artemisz Asztrológia Debrecen

Szűz divat

Divat horoszkóp Szűz csillagjegyűeknek Artemisz Asztrológia Debrecen

Ha úgy érzed, hasznosítani tudod ezt a tartalmat a mindennapi életedben,

már megérte az erőfeszítésem!

Arra kérlek, oszd meg, küldd el, segíts Te is a sodródóknak!

Kozmikus évkör Vízöntő hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Nyilas hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Skorpió hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Mérleg hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Rák hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Kos hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Halak hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Szűz hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Bika hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen
Kozmikus évkör Ikrek hava Artemisz Asztrológia Iskola Debrecen

Oláhné Mednyánszki Krisztina 30/479 – 2392
okleveles asztrológus
pszichodráma vezető, család- és párterapeuta
Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola